Türkiye Cumhuriyeti 100 Yaşında!

30.10.2023 09:21
  •  A 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün kuruluşunu ilan ettiği Cumhuriyetimizin 100'ncü yılı kutlu olsun. Demokratik, laik cumhuriyetimiz ilelebet baki kalsın dileklerimle yeni haftaya başlamak istiyorum.

İsrail Katliama Devam Ediyor!
              Maalesef dünyanın gözü önünde katliam devam ediyor. En büyük destekçisi de ABD ve İngiltere. ABD'nin bölgeye gönderdiği komutanı sonrası, topyekün bir kara harekatı yerine, kısmi kara harekatı ve yoğun bombardımanlarla içinde yaşayan yaşlı, kadın, çocuk, hasta, demeden tüm Gazzelilerin ölümüne neden olan bir katliam yapıyor. Sağlam tek bir yapı bırakılmayacak şekilde, okul, hastane ayrımı gözetilmeden de sürüyor. Rusya'nın Ukrayna'da yaptıklarına tepki gösteren aynı batı ülkeleri ve ABD ise, konu Gazze'ye saldıran İsrail olunca, bu bir savaş herkes ölebilir demekle yetiniyor.

Bir Gece Ansızın Gelebiliriz!
              Cumhurbaşkanımızın Gazze tepkisinde sarf ettiği bu söz üzerine İsrail Türkiye'deki tüm diplomatlarını geri çağırıp, Türkiye ile ilişkilerimizi yeniden gözden geçireceğiz açıklaması yaptı. Aynı zamanda İsrail ile Akdeniz gaz arama görüşmeleri askıya alınıp, arama gemilerimiz Akdeniz'e arama faaliyetleri için yollanıyor.

Kısacası yine zor bir hafta başlıyor. Satıcılı bir başlangıç olmasını bekliyorum. Olası kara harekatı tepkileri ve gelişimine göre piyasaya yansımaları değişken ve artan oranlı olabilir.

Bilançolar Geliyor!
              Birçok bilançoda gayet iyi rakamlar var. Ama kötü bir zamana denk geldikleri için, şimdilik satışla karşılaşıyorlar. Ama sonrasında savaşın genişlemeden durulması halinde, açıklanan yüksek eder beklentisi yaratan hisselerde pozitif tepkiler başlayabilir.

Çarşamba FED, Perşembe Bizde Enflasyon Verisi Var!
              FED'in faiz kararı görülecek. Pas mı, son bir artış daha mı göreceğiz. Bir gün sonra da bizde enflasyon verisi gelecek. Kısmi yukarı bir revize yapıldığını görebiliriz.

Riskli gelişmeler nedeniyle satıcılı başlanmasını beklediğim haftaya yine izlemede kalarak başlamak görüşündeyim. 

Hepinize sağlık, bol kazanç ve tüm dünya ve insanlık için barış diliyorum.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 27.10.2023
    09:37

    Dün politika faizlerini %35'e çeken TCMB, bu sabah da devamı olan doğru hamleleri açıkladı. Buna göre, firmaların krediye erişimini kolaylaştırmak amacıyla bankalarca kullandırılan krediler için yüzde 30 oranında menkul kıymet tesis edilmesi uygulaması ile... Devamı »

  • 26.10.2023
    02:01

    Salı günü sert borsa yükselişi sonrası, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ın terör örgütü olmadığı, topraklarını savunmaya çalışan mücahit bir grup olduğu açıklaması ile, İsrail'in katliamlarına ve Netanyahu'ya sert ç... Devamı »

  • 25.10.2023
    09:02

    BIST, Bank off ABD'nin dün bir gün evvel aldığı 1.8 Milyarlık alımın çoğunu geri vermeye kalkmasına rağmen güçlü bir alım tepkisi gösterdi. Öyle ki, birara 1.2 Milyar TL satış fazlasına ulaşan bank off abd bile BIST'in güçlü alım i... Devamı »

  • 24.10.2023
    09:24

    Dünkü alımların bir nedeni bu gelişme olabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan İsveç'in NATO'ya üyelik protokolünü imzalayıp meclise yolladı. TBMM'nde yapılacak oylama sonrası kararımız netleşecek. Ama iktidarın meclis çoğunluğu nedeniyle onaylanmasını bekli... Devamı »

  • 23.10.2023
    08:50

    İsrail'in, arabulucularla esir takası görüşmeleri başlatıldığını ve kara harekatını ertelediğini haberleri var. Ama eğer ateşkes ilanı sağlanır da esir değişimi olursa o zaman savaş en azından şimdilik bitti diyebiliriz. Yoksa esir takası sonrası kara harekatı niyetini koruyorsa, zaten... Devamı »