Temkinli Durma Görüşümü Koruyorum.

12.10.2023 08:29
  •  A 

Düne ait beklenti yazımı yeniden okuyun lütfen. Önceki yazılarımda da benzer görüşlerimi paylaştım. Ama dünkü yazımda genel durumunu bir kez daha yazmıştım. Bu durumların hepsi sürüyor. Tekniklere bakınca da, bir yabancı kurumun robotlarının piyasa ile dalga geçer gibi oynadığı bir BIST görüyoruz. Birgün alınca yüksek kapattırıyor, ama diğer gün aldıklarını satınca düşen bir endeks görüyoruz. Şu anki görüntüde 8096 - 8000 seviyeleri riskli destekler. Eğer kırılacak olursa, zaten teknik olarak dokuz aylık bilançolar açıklanmadan 8400-8600 seviyelerinin geçilmesini zor gördüğüm için, direnci kıramayan borsa bir anda düşüşünü hızlandırabilir.

Bu endişe varken yükseliş zorlanırsa, o zaman da 8650-8750 seviyelerinde yine dirençle karşılaşma ihtimalini yüksek görüyorum. Kısacası dokuz aylık bilançolar bitecek, rakamlar fiyatlanacak, sonra 12 aylık bilanço hedefleri ile hisseler ve endeks alınıp-satılmaya başlanınca daha yüksek dirençler, zirveler yeni teknik hedefler olacaktır. Bu esnada hisse bazlı ayrışmalar dışında genel yükselişi biraz daha zor görüyorum.

Hisse bazlı tekniklere odaklanmanın doğru olduğu günlerdeyiz. Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 11.10.2023
    09:28

    Bidiğiniz gibi, yeniden geldiğimiz 8400-8600 seviyelerinin direnç olarak önemini koruduğu ve yeni bir düzeltme riskinin hala sürdüğü görüşündeyim. Gelecek dokuz aylık bilançolarda da birçok hissenin mevcut fiyatlarının olası bilanço... Devamı »

  • 10.10.2023
    09:23

    Hamas'ın El Kassam Tugayı'nın İsrail'e karşı başlattığı saldırı sonrası, İsrail Gazze'ye kara harakatı hazırlığı yapıyor. Öncesinde Gazzeyi kara ve denizden abluka altına aldı. Zaten yıllardır abluka uyguluyordu. Bu sefer askeri birliklerle tüm Gazze sınırını çevirmi... Devamı »

  • 09.10.2023
    09:27

    Suriye'deki gerilimi anlamaya çalışırken, bir anda Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin el Kassam Tugayları, İsrail'e karşı "El Aksa Tufanı Operasyonu" başlattık diyerek, İsrail'e ve üslerine saldırı başlattı. Tabii karşılığında da İsrail Filistinlilerin yoğun old Devamı »

  • 06.10.2023
    09:28

    BIST yükselmeye istekli. Ancak, ülkemizde son yaşanan canlı bomba eylemlerine karşılık açıkladığımız; ''Irak ve Suriye'deki PKK-YPG-PYD-KCK'ye ait tüm unsurlar meşru hedefimizdir'' açıklaması sonrası dün güne alıcılı başladık. Gayet g&uu... Devamı »

  • 05.10.2023
    09:26

    İki hafta evvel İzmir'de son anda engellenen canlı bomba eylemcileri, son olarak ise 4 gün evvel İçişleri Bakanlığı önünde korumalar tarafından son anda engellenen canlı bomba teröristlerinde adres PKK türevi olan bir terörist oluşuma çıktı. Eylem &oum... Devamı »