Hisse Bazlı Ayrışmalara Devam!

28.09.2023 09:09
  •  A 

BIST iki gündür realizasyonlar yaşıyor ama hisse bazlı ayrışmalar da devam ediyor. Destek-Direnç tablomuzda yaptığım paylaşımlarda ciddi hareketler yaşanmış. Fincan-kulp kıranlar üst dirençlere doğru hızlanmışlar. Aynı şekilde yine kısmi yükselişle çanak, fincan-kulp formasyonu kırabilecekler var. İkili dip ihtimalleri de var. Tekniklerine göre hareketlenme olabilecek hisseleri DD Tablomuzda geceden yine paylaştım. 

Ama bunların takibi size kalıyor. Dün tekne ile kıyıları dolaştık. Birçok yerde internet bağlantısı da yoktu. O nedenle hiç borsayı takip edemedim. Bugün otelin önünden denize gireceğiz. Kahvaltı sonrası düzenimi kurmuş olurum. Seans başı civarı takibe başlarım sanırım.

Bugün ABD büyüme verileri açıklanacak. Birkaç gün önceden endekslerin tekniklerinde OBO risklerini sizlerle paylaşmıştım. Gördüğüm tekniklere paralel düşüşler yaşıyorlar. Bugün eğer OBO başlattıkları seviyeleri yeniden yukarı geçemezlerse, satışlar daha da derinleşebilir. Dışarıda derinleşen satışlar, bizdeki yabancı fonların satışlarına neden olabilir. Ki, iki gün önce bu yönde ciddi bir yabancı satışı gördük.

Ama bizdeki hisselerin ederleri riski azaltıyor. O nedenle olası düşüşler halinde desteklerde yine alım fırsatları buluruz. Direnç kıranlar için  yeni öngörü verebilir miyim bilemiyorum. Takip edebildiğim ve cesaretim kadarıyla verebilirsem yeni öngörüler DD Tablosundaki hisseler içinden olur. O nedenle zaten olası yeni öngörülere potansiyel hisseleri DD Tablosunda bulabilirsiniz.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 27.09.2023
    00:30

    25 Eylül Pazartesi gününe ait ''Dış Borsalar Tehlikeli Seviyelerde!'' başlıklı yazımda, gelişmiş borsaların tekniklerinde omuz baş omuz(OBO) denen düşüş risklerinin uyarılarını yazmıştım. Maalesef o yazımda bahsettiğim 4 borsa da, riskli denen destekleri aşağ... Devamı »

  • 26.09.2023
    09:51

    Günaydın. Tatildeyim. Geceden teknikleri paylaştım ama beklenti yazılarıma zaman bulmak zor oluyor. 8400 sonrası 7600 seviyesine kadar yaşanan düzeltmeden çok hızlı çıkan BIST, yine gördüğü 8400 zirvesine gelmiş durumda. Bu seviye yine riskli. Geçeme... Devamı »

  • 25.09.2023
    02:37

    Eskiden ABD ve AB borsalarını da BIST için önemserdik. Ama uzun zamandır ayrıştığımız için biraz fazla önemsemez olduk sanki. Yoksa gelişmiş ülke borsalarında yaşanacak sert düşüşler, bizler gibi gelişmiş ülke borsaları için de riskler yaratır. Fonl... Devamı »

  • 22.09.2023
    09:16

    Dün TCMB faizleri %30 seviyesine çekti. Önceside daha yüksek bir artış yapabilir beklentisi ile bankalar alınırken, sanayi şirketlerinde satışlar yaşanıyordu. Ama faiz artışı 500 baz puan ile sınırlı kalınca, bankalara kısmi bir satış gelirken, diğer sektör ve sanayi hisse... Devamı »

  • 21.09.2023
    09:12

    FED politika faizlerini %5.25 - % 5.50 aralığında sabit bıraktı. Kararın açıklanması ile ons altın 1947$, Dow j.endeksi de 35083 seviyesini gördü. Ama karar sonrası FED Başkanı Powell; ''Şartlar uygun oldukça faizleri arttırmayı sürdüreceğiz'' deyinc... Devamı »