Bugün Paylaşımlarım Az Olacak!

08.08.2023 09:12
  •  A 

BIST yabancı takasının sürekli artması ile rekorlarına devam ediyor. Altı aylık bilançolar yavaş yavaş tamamlanıyor. Birçok sektörün karına göre hisseleri iskonto içeriyor. Ama bir çoğunda da primli fiyatlar oluşmuş durumda. Bankalar, holdingler, gyo'lar, tuprs, çimentolar, enerjiler, otomotivler, şeker fabrikaları gibi ilk aklıma gelen bazılarında açıklanan bilançolara göre fiyatlar hala iskonto içeriyorlar. Yabancı takası da artmaya devam ediyor. Son yabancı takas oranı %30.34 oranına çıkmış durumda. Ama inanın kesintisiz şekilde yaşanan bu yükseliş nedeniyle çok da huzurlu değilim. Tedirginliğim sürüyor.

Dolar bazında endekste 252$ seviyesi kırılırsa ikili dip formasyonu gereği 278$ ilk hedef olur görüşüm de gerçekleşmiş durumda. Şimdi 281$ - 290$ gibi üst seviye hedefleri var. Ama bu yine hiç düzeltmesiz mi yaşanacak emin değilim. Kısacası borsa düşmediği için, yükselişin içinde kalmayı sürdüreceğim diyenler, en azından bilançosuna göre hala iskonto içerenlerde olursanız, olur da bir satışa yakalandığınızda en azından içiniz daha rahat olur. Çünkü bilançosuna göre hala iskontolu olan hisseler de, düşüş, düzeltme yaşandığında düşebilirler. Ama sonra destek bulur, yeniden hedeflerine yönelirler. Bu da sizin maliyetli yakalanmış olsanız da, sonrasında bu durumun düzeleceğini bilmeniz nedeniyle stresinizi azaltır. Ama emin olun, en iyi hisse bile elinizde olsa, üstte çok daha yüksek beklentileri de bulunsa, düşüşe yakalanınca hepsi moral bozar ve panik yaratır. 

Velhasıl, benzer huzursuzluklar yurt dışı piyasalarda da var. O nedenle temkinli durmaya devam. Bugün gerçekleşmeler oldukça kapatmayı, mümkün olduğunca izlemede kalmayı düşünüyorum. 

DD Tablosunda önceki günlerde yapılan paylaşımlardaki seviyeler güncel ise geçerli demektir. O nedenle sadece son gün paylaşımını değil, henüz seviyeleri güncel olan önceki paylaşımları da referans almaya devam edebilirsiniz.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 07.08.2023
    09:13

    Bilançolar geldikçe ayrışmalar da yaşanmaya devam ediyor. Mevcut rakamlara beklentisi yüksek olanları bilanço değerlendirmelerimde paylaşıyorum. Görünen o ki, şimdilik BIST'in derin bir düzeltme yapmasını istemiyorlar. DD ve Bilanço Değerlendirmele... Devamı »

  • 04.08.2023
    09:21

    Dün gelen tüfe ve üfe rakamlarından enflasyonda yeniden ciddi bir artış olduğunu gördük. Zaten yapılan zamlar, kurların artması ve vergi artışları sonrasında enflasyonun temmuz ayı ile birlikte yükselişe geçeceğini bekliyorduk. Yıl bitmeden %60'ların üze... Devamı »

  • 03.08.2023
    09:16

    BIST rekorlara devam ediyor. Birgün düşse, sonraki gün yine alımlar geliyor ve rekor tazeleniyor. Tabi ki bu durum borsa yatırımcısı için çok güzel. Ama bu alımların ısrarlı olmasındaki en önemli nedenlerden birisi, Mehmet Şimşek ve TCMB yeni başkanı H.Gaye Erk... Devamı »

  • 02.08.2023
    09:43

    Zaman zaman uyardığım bir konuda tekrar yapayarak yazıma başlamak istiyorum! Bilanço döneminde olduğumuz için, şirketlerden ve sektörlerden bilançolar geliyor. Bankalar güzel bilançolar açıkladılar. 12 aylık bilanço değerlendirmelerimdeki bekl... Devamı »

  • 01.08.2023
    09:31

    BIST TL bazında rekorlarını kırmaya devam ediyor. Dün de, hem en yüksek seviye, hem de en yüksek kapanış rekorlarına yenilerini ekledi. Bunu yaparken en büyük desteği yabancı alımlarından görüyor. Yabancı takası son olarak %30.03 seviyesine çıkmış gör&u... Devamı »