Hisse Bazlı Ayrışmalar Sürüyor!

07.08.2023 09:13
  •  A 

Bilançolar geldikçe ayrışmalar da yaşanmaya devam ediyor. Mevcut rakamlara beklentisi yüksek olanları bilanço değerlendirmelerimde paylaşıyorum. Görünen o ki, şimdilik BIST'in derin bir düzeltme yapmasını istemiyorlar. DD ve Bilanço Değerlendirmelerimden olası hareketlenmeleri tahmin edebilirsiniz.

ABD FED tarafından şahin açıklamalar sürüyor. Enflasyon %2'ye düşene kadar faiz artışları sürecek diyor üyeler. En başından beri FED için enflasyon öncelikli sorun olacaktır diyordum. Böyle de görünüyor.

Bizim tarafta ise, enflayson yeniden yükselmeye başladı. Bu yükseliş de sürecektir. Yıl içinde %60-%65 seviyelerinin görülmesini bekliyorum. Ama enflasyon yüksek iken, açıklanan faizler düşük kaldıkça, kurlardaki baskı da sürecektir. Bu baskıyı her seferinde kamu bankalarından öncesinde olduğu gibi satış yaparak kontrol etmek kolay olmaz. Ki, zaten doğru da değil. Umarım bu uygulamadan bir an önce vaz geçilir. Kısacası demem o ki, kurlardaki ve faizdeki artış sürdükçe, borsa da kendisini korumak için canlı olmaya devam edecektir.

Ama bir süre bendeki tedirginlik de sürecek diye düşünüyorum. Altı aylık bilançolar bir bitsin bakalım ne olacak göreceğim. Hisselerde fırsat kaçırmak, para kaybetmekten iyidir. Fırsatlar her zaman geliyor. Ama kayıplar yeniden geri kazanana kadar ciddi zaman kaybettiriyor.

Sıse Cam ikinci çeyrekte 5.71 milyar TL net kar açıkladı (Beklenti 4,76 milyar TL) Beklentinin üzerinde, ilk tepki kismi olumlu olabilir... Marjlarda gecen yila kiyasla belirgin daralma var, favok beklentinin altında, net karın beklentiyi aşmasınana rağmen cok olumlu olmayabilir. Fiyatın iskontolu olmadığını düşünüyorum.

Yine de, DD Tablomuzda olası hareketlenecek hisselerin paylaşımlarını yapmaya devam ediyorum nasılsa. Bu tabloyu referans alabilirsiniz.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 04.08.2023
    09:21

    Dün gelen tüfe ve üfe rakamlarından enflasyonda yeniden ciddi bir artış olduğunu gördük. Zaten yapılan zamlar, kurların artması ve vergi artışları sonrasında enflasyonun temmuz ayı ile birlikte yükselişe geçeceğini bekliyorduk. Yıl bitmeden %60'ların üze... Devamı »

  • 03.08.2023
    09:16

    BIST rekorlara devam ediyor. Birgün düşse, sonraki gün yine alımlar geliyor ve rekor tazeleniyor. Tabi ki bu durum borsa yatırımcısı için çok güzel. Ama bu alımların ısrarlı olmasındaki en önemli nedenlerden birisi, Mehmet Şimşek ve TCMB yeni başkanı H.Gaye Erk... Devamı »

  • 02.08.2023
    09:43

    Zaman zaman uyardığım bir konuda tekrar yapayarak yazıma başlamak istiyorum! Bilanço döneminde olduğumuz için, şirketlerden ve sektörlerden bilançolar geliyor. Bankalar güzel bilançolar açıkladılar. 12 aylık bilanço değerlendirmelerimdeki bekl... Devamı »

  • 01.08.2023
    09:31

    BIST TL bazında rekorlarını kırmaya devam ediyor. Dün de, hem en yüksek seviye, hem de en yüksek kapanış rekorlarına yenilerini ekledi. Bunu yaparken en büyük desteği yabancı alımlarından görüyor. Yabancı takası son olarak %30.03 seviyesine çıkmış gör&u... Devamı »

  • 31.07.2023
    09:07

    Borsa İstanbul'da bilançolar açıklandıkça realize gelir beklentimiz gerçekleşmeden, borsa istanbul yükselmeye devam ediyor. TL bazında 7250 - 7500 ilk sıralı dirençlerimiz. Dolar bazında 252 $ üzerinde ikili dip formasyonu başlatır uyarım şu anda teti... Devamı »