Realizasyonlar Başladı!

25.07.2023 09:06
  •  A 

Endeks için uyarısını yaptığım realizasyonlar yaşanıyor. Şimdilik bu realizasyonlar seans içinde ve genellikle ise hisse bazında gerçekleşiyor. Gün sonunda endeks bazında ciddi bir düzeltme şeklinde henüz yaşanmadı. Ancak hisseler olarak baktığımız zaman, önemli geri çekilmeler var.

Dikkat edilmesi gereken, bilanço dönemi içinde ve sonunda, önemli bir düzeltmeye yakalanmamak olmalı. Bu nedenle teknik olası riskleri sizlerle paylaşayım, ona göre takibinde olun. TL bazında 6617 ama daha önemlisi 6518 seviyesi aşağıya kırılacak olursa, sırası ile 6299- 6234- 6117 seviyelerine doğru düzeltme yaşanabilir. Düzeltme olmadan 6750 direnci yukarı kırılırsa, bu takdirde de 7250 -7500 seviyesine doğru yükseliş devam eder. Yıl sonunda beklediğim endeks seviyesi 8 binlerin de üzerinde olduğunu söyleyerek bu uyarılarımı yapmak istiyorum. Yani beklediğim kalıcı değil sadece geçici bir düzeltme. Olup olmayacağını göreceğiz.

Dolar bazında ise devamlı uyardığım 252 $ çok önemli bir direnç. Bu direnç kırılacak olursa 278 $ ve 300$'a doğru yükseliş ivme kazanır. Ama 252 $ direnci kırılmadan endeks teknik bir düzeltme yaşayacak olursa, bu takdirde 235 $ ve 225 $ seviyesine doğru düşüşün devamı gelebilir.

Bilinmesi gereken önemli bir detay; açıklanan bilançolar iyi geldi diye her hisse gördüğü son fiyattan ille de yukarıya gitmez. Hissenin fiyatının bilanço öncesinde bulunduğu seviye ve öncesinde yeterince yükseliş yaşayıp yaşamadığı önemlidir. Eğer hisse bilanço öncesine göre gereğinden fazla yükseldiyse, bilanço sonrasında düşebilir. Yani bilanço iyi geldi hisse neden düştü diye düşünmeyin. Öncesinde yaşanan yükselişleri de dikkate alın!

Uzun vadeli yatırım hisseleri bölümünde bilançolar sonrasında yapacağımız değerlendirmelere göre listedeki hisselerin fiyatları yukarıya veya aşağıya güncellenebilir. Listeye yeni hisseler de eklenebilir. Beklenti bitti diye kapanışlar da olabilir. Ama öncesinde 6 aylık bilançoların tamamlanmasını bekleyeceğim. 

Bu arada TCMB tarafından sıkılaştırıcı adımlar devam ediyor. Tüketimi yavaşlatmak için tüketici kredi faizlerinde artış kararları açıklandı. Bunlar olması ve alınması gereken kararlar ama sınırlı olumsuz baskılar yaratabilir.

Kısacası tam bilanço döneminde olduğumuz bu günlerde temkinli olmakta yarar var. Hepinize sağlık, bol kazanç ve iyi bir seans dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 24.07.2023
    09:17

    Yeni ekonomi kabinesi ve faiz artış sürecine girdiğimiz için farklı bir dönem yaşıyoruz. Körfez bölgesi ziyaretleri , yapılan anlaşmalar borsa istanbul için pozitif bir sürecin devam etmesine neden olabilir. Aynı zamanda da Maliye Bakanı Mehmet şimşek'in gr... Devamı »

  • 21.07.2023
    09:02
  • 20.07.2023
    09:24

    Dün endeks eksiye giderken, bir anda Bank of'un 1.7 Milyar TL ye ulaşan alımları ile ciddi bir artı kapanışa dönüştü. BAE ile toplamda 50.7 Milyar Dolar'a ulaşan 13 anlaşma imzalandığı haberi çıktı sonrasında. Beklenti 25 Milyar Dolar civarındaydı. Muhtemelen bu ha... Devamı »

  • 17.07.2023
    09:35

    Filenin Sultanları dün gece 01:30'da başlayan final maçında Çin'i 3-1 skorla yendi ve Milletler Liginde Şampiyon oldu. 03:30 civarı şampiyonluğu görüp sonra huzurla yattım. Kızlarımızı şampiyonlukları ve muhteşem performansları için kutluyorum. Ekonomi... Devamı »

  • 17.07.2023
    00:07

    Yaklaşık on gündür süren boynumun sağından başlayıp, sağ omuz, sağ kol ve sağ dirseğe kadar inen ağrılarım sürüyor. Mouse kullanırken, klavyede yazı yazarken, bir yere yaslandığımda, araç kulanırken çok ağrım oluyor. Bu hafta bel ve boyun mr.larım çekile... Devamı »