NATO Gelişmeleri Yeni Rekorları Getirecektir!

11.07.2023 09:08
  •  A 

İsveç'in NATO'ya girmesi konusunda Türkiye'nin engeli kaldıracak olması ve karşılığında İsveç'in Türkiye'ye AB ve Gümrük Birliği ve vize serbestisi konusunda destek olacağı konusunda mutabık kalınması bugün piyasalara olumlu yansıyacaktır. TL bazlı yeni rekolarlar görmemiz mümkün. Catsaa yaptırımları, F-16 satışları konusunda da olumlu gelişmeler Batı kaynaklı finansal desteklerin de başlamasına yardımcı olabilir.

Ben gelişmeleri borsa için olumlu görüyorum. Ama bu konu ile tek başına tüm sorunlarımızı aşamayız. Mehmet Şimşek'in uyguladığı sıkılaştırıcı maliye politikaları aynı şekilde sürmesi gerekir. Kısacası İsveç konusu her sorunun çözümü demek değil ama pozitif bir gelişmedir.

Alıcılı bir açılış bekliyorum.

NOT: 09:30 gibi Ekotürk Piyasa Analiz Programı için skype bağlantım olacak. Son gelişmelerin değerlendirmesini yapacağız.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 10.07.2023
    09:15

    Ekonominin içine düştüğü kötü durumu düzeltmek için, zamlar, yeni veya çifte vergiler, özelleştirmeler, krediler üzerinde artışlar dahil, faiz artışı gibi her türlü para politikası ve maliye politikası tedbirlerini görmeye d... Devamı »

  • 07.07.2023
    09:46

    Biz dünyanın 2008-2009 yılında yaşadığı ABD kaynaklı mortgage krizinin benzerini 2001 yılında önceki siyasilerin birikmiş hataları nedeniyle kendi başımıza yaşamış, birçok banka ve kurumumuz batmış. 70 Milyar Dolar'lık bir bankacılık batışı sonrası kendimize çeki düz... Devamı »

  • 06.07.2023
    09:20

    Henüz istediğim gibi çok yoğun değil ama en azından az da olsa devam ediyor olması borsa için gayet iyi bir durum. Enflasyon gelişmesine göre kur ve faizlerin göreceği zirveler anlaşılınca yabancı girişleri daha da artacaktır. Bu süreç ciddi zordur! ... Devamı »

  • 05.07.2023
    09:45

    BIST dün gün içinde 6076 ile TL bazında en yüksek seviye rekoru kırsa da, kapanışı bir gün öncenin altında kaldı. Son dönem yükselişlerin alıcılarına bakınca, yabancılardan ziyade yerli alımlarının öne çıktığını görüyoruz. Henüz fa... Devamı »

  • 04.07.2023
    09:24

    Ekonomide kadro ve görüşlerde yapılan değişiklik sonrası Borsa İstanbul'da başlayan TL bazlı yükseliş yeni kapanış ve yeni zirve rekorları ile devam ediyor. Dün de 6015 seviyesinden gerçekleşen kapanış rekorlara devam edecek bir borsaya işaret ediyor. Bayram önces... Devamı »