Teknik Öngörülere Başlıyorum!

21.06.2023 12:27
  •  A 

Yarın çok kritik bir gün piyasalar için. Hatadan döndüğümüz takdirde bunun yansımaları borsaya da pozitif olacağı gibi, yanlışta ısrar halinde bir süredir hafif hafif artan yabancı takasının yeniden düşmeye başladığını görebiliriz.

Şimdi bu durumda ne yapmak gerekli? Bekleyelim, TCMB kararı açıklansın sonra mı öngörüleri yapalım, yoksa gördüğümüz teknikler uygun yerlere geldiyse şimdiden teknik öngörülere başlayalım mı? 

Beğenilmeyen bir karar halinde, ya da olası yüksek bir faiz kararı halinde ilk anda bunun olumsuz algısının da olacağı hisseler olabilir. Bu durumda yüksek faiz açıklansa bile endeks ilk anda düşüp, sonra düşündüğüm yabancı alımları artarsa yükselişe geçebilirler. 

Endeks için hala teknik kısmi düşüş riskinin olduğunu görüyorum. Ama stochasticleri aşırı satım, yani alıma uygun seviyelere gelmiş çok sayıda da hisse olduğunu görüyorum. Bu nedenle, olası düşüş halinde alt desteklerden kademeli alım yapılması görüşüyle, gördüğüm uygun tekniklerin öngörülerini TCMB kararını beklemeden paylaşmaya başlayacağım. Ama ters bir karar halinde bu öngörülerde de düşüş risklerinin olduğunu bilmenizi isterim.

Yoksa tamamen kararı duyalım da sonra paylaşalım dersek, şu an gördüklerimin tepki vermesi halinde kaçırmış oluruz. Ben Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan sonrası, bazı şeylerin değişmek zorunda olduğunu anladıklarını varsayarak pozitif düşünce tarafındayım. Umarım yanılmıyorumdur.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.

NOT: Güne ait ikinci beklenti yazımdır!


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 21.06.2023
    09:31

    Tüm faizler, kurlar, enflasyon, BIST, ev sahipleri, satıcılar, yerli-yabancı tüm yatırımcılar, fon yöneticileri TCMB faiz kararını bekliyor. Yaşanan kur artışı nedeniyle Haziran-Temmuz enflasyonunda kısmi artış yaşanmasını bekliyorum. Bu nedenle tüm piyasalara güven vermek i... Devamı »

  • 20.06.2023
    08:48

    Geçen hafta başlayan düzeltme çarşamba günü 5322 seviyesinden bankalara gelen alımlarla bana göre olması gerekenden daha üstten yeniden yükseliş tepkisi ile kesilmişti. Ama hala Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'dan beklenen açıklamalar, atamal... Devamı »

  • 19.06.2023
    09:13

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı H.Gaye Erkan'ın göreve gelmesinden sonra hala alacakları kararlar netleşmemişti. Bu hafta her ikisinin de önemli açıklamalar yapmasını bekliyorum. Hatta Şimşek üç önemli önceliğe dikkat çekti! Y&u... Devamı »

  • 16.06.2023
    08:47

    5730 seviyesinden kar satışlarına maruz kalan BIST, 5322 seviyesine kadar inip, bankalar öncülüğünde yeniden yukarı dönmüş gözüküyor. Bu realizasyon esnasında 5439 seviyesinde bulunan ilk gap'i kapattı. Ben daha da altta kalan 5146 - 5007 gap seviyele... Devamı »

  • 15.06.2023
    09:24

    Beklenti de zaten %5.00-%5.25 aralığında olan faizlerin sabit bırakılmasıydı. O şekilde de oldu. Ama Powell'dan gelen açıklamalar, benim görüşlerimi destekledi. Powell fiyat istikrarı tam sağlanmayan ekonomi kimsenin işine yaramaz diye önemli bir uyarı yaptı. Aynı zamanda d... Devamı »