Pozitif Başlangıç Bekliyorum.

29.05.2023 09:37
  •  A 

Seçimdeki sonuçların milliyetçi duygulara göre şekillendiğini düşünüyorum. Çünkü seçimi etkileyen en yüksek seçmen grubu olan alt gelir grubunda asgari ücret artışı, memur-emekli maaşları, bu açıklanan tüm maaşların daha da arttırılacağına yönelik açıklamalar, belli kesime yapılan doğalgaz, elektrik fatura destekleri ekonomideki sıkıntıları seçim öncesi unutmalarını ya da ötelemelerini sağladı.

Şimdi Ekonominin gereklerine göre hayatımızın şekilleneceği günlere gireceğiz. Bakalım bu süreçte neler yaşanacak göreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanının ekonomi kadroları ve açıklayacağı uygulamaları en önemli belirleyici olacaktır. Ama artık seçim bitti. Bu nedenle önceden zaten kim kazanacaksa diye satanlar sattı. Ben güçlü bir başlangıç yaşanmasını bekliyorum.

Dış İlişkilerde de Düzelmeler Görülebilir!
              Bir süredir mahalli seçimlerdeki tabloya bakıp, genel seçimlerde de iktidar değişebilir diye düşünen yabancı ülkeler iktidara mesafeli duruyorlardı. Her alanda ilişkiler donma noktasındaydı. Ama düşündükleri olmadığı için, karşılarında gücünü koruyan bir iktidar gördüklerinden, ilişkilerde normalleşmeler başlayacaktır diye düşünüyorum. Dünya liderlerinden gelen tebrik ve birlikte çalışma mesajları da bunu gösteriyor.

Benim için en büyük çözüm gerektiren sorun ekonomi. Para politikaları ile maliye politikalarını da gerektiği gibi değişime tabi tutabilirsek, yabancı ilgisi de bir süre sonra yeniden başlayabilir. Ama önce özellikle para politikalarını görmek isteyeceklerdir. Cumhurbaşkanı; ''uluslararası itibara sahip finans yönetimi, yatırım ve istihdam odaklı bir üretim ekonomisi tasarlıyoruz." sözü ciddi değişiklikler olacağına işaret gibi. Umarım aynen öyle olur.

Bir önceki yazım da, gündem ile ilgilidir. Lütfen onu da okuyunuz.

NOT: 31 Mayıs Çarşamba bir günlük tatil yapacağım. Kendimi denizlere atıp, gün boyu balık tutmayı planlıyorum:)) Şimdiden bilginiz olsun. 

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim. 


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 28.05.2023
    22:12

    İkinci tur seçimleri de bitti. Sayın Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı seçildi. Sonuçlar ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olur umarım. Seçimin galibini belirleyen ülkenin siyasi dağılımını dikkate almadan adaylık ısrarından vazgeçmeyen, yıllardır kat... Devamı »

  • 26.05.2023
    09:13

    Son bir seans daha yaşayıp, pazar günü ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimine gideceğiz. Kim kazanırsa kazansın, yeter ki sonrasında doğruları yaparak ülkeyi içinde bulunduğu finansal risklerden çıkartsın. Umarım özellikle ekonomi kabinesinde piyasaları sakinle... Devamı »

  • 25.05.2023
    09:08

    Bugün TCMB Para Piyasası Kurulu faiz kararı açıklanacak. Sayın cumhurbaşkanı seçilirse faiz indirimlerine devam edileceğini açıkladı. Ama seçimlerin öncesinde bugün faize dokunulmayacağını düşünüyorum. Bununla birlikte düşürmeye dev... Devamı »

  • 24.05.2023
    09:17

    Nisan başında yabancı takası %28,26'ya inmişti. Sonrasında altılı masanın uzlaşması ile yabancı alımları başlamıştı. İlk tur öncesi anketler Millet İttifakını önde gösterince yabancı takası %30.21 seviyesine ulaştı. Özel bankalar ve holdingler 3-4 günde %40'lar d&uum... Devamı »

  • 23.05.2023
    09:04

    Seçimlere yaklaştıkça siyasette işler karışıyor. Dün cumhurbaşkanı adaylarından biri olan Sinan Oğan, Cumhur ittifakı adayı Sayın Erdoğan'a destek vereceğini açıkladı. Seçimlere kadar ve hatta hemen seçimlerden sonra bile Hüdapar ile ittifak yapan Cum... Devamı »