Seçim Sonuçları Ülkemiz İçin Hayırlı Olsun!

28.05.2023 22:12
  •  A 

İkinci tur seçimleri de bitti. Sayın Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı seçildi. Sonuçlar ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olur umarım. Seçimin galibini belirleyen ülkenin siyasi dağılımını dikkate almadan adaylık ısrarından vazgeçmeyen, yıllardır katıldığı tüm seçimlerde kaybeden sayın Kılıçdaroğlu oldu. Demokrasi yok dediği ülkede, masada kendi adaylığını dikte ettirerek girdiği bu seçimi de kaybetti. Hatta bunu yaparken de, kendi başlarına %2 oy alamayacak partilere 39 vekillik hediye etti. Bu vekiller bakalım muhalefette kalacaklar mı göreceğiz! Umarım en kısa zamanda istifa etme erdemini gösterir. Siyaseti bırakmadığı müddetçe partisine zarar vermeye devam edecektir görüşündeyim. 

Bu ülkede yaşamayıp, yaşadığı ülkelerin kurları ile ülkemizde çok rahat varlık sahibi olabilen yurt dışında yaşayan seçmenlerin ülkenin yönetiminde bu denli etkin olmalarının doğru olmadığını düşünüyorum. Yurt dışı seçmenler konusu çok daha detaylı düşünülüp, düzenlenmelidir.

Her neyse, artık en kısa sürede seçimlerden sıyrılmalı ve önümüze bakmalıyız. Ülkenin seçim sonuçlarını bekleyen çözülmesi gerekli çok önemli sorunları var. 

Yabancıların satışı sonrası yabancı takası %27.85 ile tarihin en düşük seviyesine inmişti. Yani yabancıdan gelecek satış artık sınırlı kalabilir. Şimdi esas olan yeni kabinede kimlerin maliye ve ekonominin başına geçeceği ve uygulanacak politikalar olacaktır.Kurulacak ekonomi kabinesi ve ekibine göre kurlar, enflasyon, cdsler, dış ödemeler dengesi, döviz rezevlerinin, borsa ve diğer piyasaların gidişatını göreceğiz. 

Bunlar netleşmeden piyasaları yorumlamak çok sağlıklı olmaz. Ama politikalar aynı kalırsa, zaten görüşlerimi yazdığım için biliyorsunuz. 

Bu arada borsa için karamsar değilim. Kurlarda ve faizlerde ekstra artışlar, olası yabancı satışı gelecek olursa da, sonrasında yine hisse senetleri ile bu kayıplar telafi edilecektir. Hisselerin çoğu şu an için iskontoludur. Ama makro ekonomideki sorunları en kısa zamanda çözemezsek, demokrasiyi güçlendiremezsek, liyakati yeniden her alanda öne çıkartamazsak, o zaman şirket bilançoları da sorun yaşamaya başlar. Daha doğrusu başlayan sorunlar artmaya devam ederek bilançolarını bozar. Bunu açıklanacak kabine ve kararlarına göre anlayacağız.

Yarın için direk şu olur diyemiyorum. Çünkü bu sonuçları satın alacak bir çok hisse de var. Hatta Varlık Fonu alımlarının da etkin olacağı bir borsa da görebiliriz. Açık olan tüm beklentilerim geçerlidir.

Seçimler ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun.

NOT: 31 Mayıs Çarşamba bir günlük tatil yapacağım. Kendimi denizlere atıp, gün boyu balık tutmayı planlıyorum:)) Şimdiden bilginiz olsun. 

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 26.05.2023
    09:13

    Son bir seans daha yaşayıp, pazar günü ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimine gideceğiz. Kim kazanırsa kazansın, yeter ki sonrasında doğruları yaparak ülkeyi içinde bulunduğu finansal risklerden çıkartsın. Umarım özellikle ekonomi kabinesinde piyasaları sakinle... Devamı »

  • 25.05.2023
    09:08

    Bugün TCMB Para Piyasası Kurulu faiz kararı açıklanacak. Sayın cumhurbaşkanı seçilirse faiz indirimlerine devam edileceğini açıkladı. Ama seçimlerin öncesinde bugün faize dokunulmayacağını düşünüyorum. Bununla birlikte düşürmeye dev... Devamı »

  • 24.05.2023
    09:17

    Nisan başında yabancı takası %28,26'ya inmişti. Sonrasında altılı masanın uzlaşması ile yabancı alımları başlamıştı. İlk tur öncesi anketler Millet İttifakını önde gösterince yabancı takası %30.21 seviyesine ulaştı. Özel bankalar ve holdingler 3-4 günde %40'lar d&uum... Devamı »

  • 23.05.2023
    09:04

    Seçimlere yaklaştıkça siyasette işler karışıyor. Dün cumhurbaşkanı adaylarından biri olan Sinan Oğan, Cumhur ittifakı adayı Sayın Erdoğan'a destek vereceğini açıkladı. Seçimlere kadar ve hatta hemen seçimlerden sonra bile Hüdapar ile ittifak yapan Cum... Devamı »

  • 22.05.2023
    09:12

    Siz siz olun, sakın araç muayene sürenizi kontrol etmeyi atlamayın! Cuma akşamı İstanbul'da rutin bir çevirmeye denk geldim. 1,5 ay civarı muayene süresini geçirmişim. 951.00 TL cezayı yedim. 7 gün izin tanıdılar. İzmir'den araç muayene randevumu he... Devamı »