Teknik Düzeltme Sürüyor!

17.04.2023 08:56
  •  A 

Geçen hafta düzeltme uyarılarımı yazmaya başlamıştım. Cuma yazımın ilk paragrafından bir kesit, ''Ama dirençlere yönelik yazmış olsam da, şimdilik bu hareketi beklemiyorum. Daha ziyade realizasyon yaşanıp, kısmi bir düzeltme olmasını bekliyorum. Bu yüzden tekniklerde yer alan sıralı destekleri referans alabilirsiniz. İlk etapta 5121, 5117 ve altında 5082 sıralı destekleri var. 5082 daha sağlam bir destek olabilir. Ama görür ve durmazsa, altta 5061 - 5028 - 4995(bollinger) destekleri olduğunu söyleyebilirim.'' şeklindeydi. Cuma günü de bu şekilde gelişen bir BIST gördük. Yazımın yukarıdaki kesitinde yern alan beklentimi koruyorum. Ancak, alttaki bollinger destek seviyesi bugün için 4986 seviyesine inmiş durumda. Bu seviyenin görülme riskini yüksek görmekle birlikte, daha da güçlü destek olarak 4956 ve 4890 seviyelerini görüyorum. Olur mu, oralara, hatta daha altına iner mi bilmem. Ama teknik olarak şu an bu riski güçlü görüyorum.

Tabi her türlü düzeltme esnasında ayrışan bazı hisseler olabilir. Ama onları yakalayacağım diye aldığınız hisselerde düşüşe de yakalanma riskiniz olduğunu biliniz. Bu yüzden geçen hafta başında uyardım. Dirençlere yakınız, düzeltmeler gelebilir diye. Karlarınızı dirençlerde realize etmek çok önemli. Eğer bunu yapmıyorsanız, daha kalıcı yükselişler için seçim sonrasını beklemek zorunda kalacağımızı bilmeniz lazım.

Seçime yaklaştıkça, her an gündemi etkileyecek gelişmelere de hazılıklı olmak lazım. Ülke olarak son seçimlere göre çok daha krtik bir seçimi yaşayacağız. İttifaklarla seçime gidilebilmesi, cumhurbaşkanı olmak için %50+ oy şartının olması sandık sonuçlarının belirsizliğini arttırmış durumda. Lakin sandıktan kim çıkarsa çıksın, mevcut ekonomi ve para politikaları ile devam edilemeyeceğini düşünüyorum. TCMB rezerv sorunu yaşarken, devamlı artan cari açık ve ihracatın tıkanması mevcut politikalarla devam etmeyi güçleştiriyor. 

Kısacası demem o ki, seçimlerden sonra ekonomide de bir takım şeylerin değiştiğini göreceğiz görüşündeyim. Kararlar çok önemli. Doğru adımlar borsayı da uzun trendli bir yabancı girişine sokabilir. Ama yanlışlarda ısrarın devam etmesi halinde, enflasyon derdimiz biraz daha uzun süre bizi üzmeye devam edecektir görüşündeyim.

Neyse, hepinize sağlık ve bol kazançlı bir hafta olsun. Bugün uzun zaman sonra ofise geldim. Artık normale döneyim diyorum ama bakalım home office alışkanlığından çıkmak kolay olacak mı:)


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 14.04.2023
    09:28

    İki gün önce bankalar devreye girecek gibi dedik, öyle oldu. Dün de, dirençlerdeyiz alımlar olsa da, sonrasında kar realizasyonları riski yüksek görüntüler var demiştim, aynen böyle oldu. Demek ki, artık normale dönmeye başladık. Böylesi ... Devamı »

  • 13.04.2023
    09:22

    Depremin de etkisi ile Şubat ayı sanayi üretiminde aylık %-0.6, yıllık %-8.2 daralma yaşadık. Gelecek üç aylık bilançoların büyük kısmında bu daralmanın izlerini görebiliriz. Depreme yönelik hızlı satış gerektiren perakende, market, ilaç, tekstik gi... Devamı »

  • 12.04.2023
    09:22

    BIST 5137 direncini dün zorladı. Hatta bir ara 5143 seviyesini gördü ama sonrasında bu seviyenin altında kapandı. Bugün yine yukarıyı zorlamasını bekliyorum. Hareketin 5230 - 5291 seviyelerine devam etmesi için banka hisselerinin de oyuna girmesi gerekir gibi geliyor bana.... Devamı »

  • 11.04.2023
    09:20

    BIST dün günü 5092 kapanışla tamamladı. Alımların geldiğini gördük. Bu durum BIST'in şu an sıralı dirençleri olan 5117-5137 seviyelerini geçmesi halinde genele yayılabilir. Her nedense, partilerin milletvekili listelerini açıklaması sonrası borsanın ... Devamı »

  • 10.04.2023
    09:02

    Açıkçası çok zor bir durum bu. Görüyorsunuz, Eximbank kredisine ulaşmak için TL taşıma, döviz bozma baskıları, zorunlu karşılıklarda TL taşıma oranlarına uymayanlara daha yüksek karşılık getirilmesi, yüksek komisyon şarj edilmesi, kurumlara gü... Devamı »