BIST Bildiğimiz Gibi!

23.12.2022 09:16
  •  A 

Yani bir tarafta verirlerken, diğer tarafta alarak yoluna devam ettiriyorlar. Ama görüyorsunuz ki, bu işten vaz geçseler bir anda her yerde devre kesiciler yaşanıp, ciddi düşüşler görülebilir. Bu nedenle bilançosuna göre iskontolu olduğunu düşündüğünüz hisseleri seçmek çok önemli ve tedbirli bir davranış olabilir. Bilanço değerlendirmelerimden bu hisselerin bazılarını bulabilirsiniz. 

Artık 12 aylık bilançolar ciro olarak bağlanmak üzere. Genel karlar belli olmaya başlıyordur. Bu yüzden iyi kar açıklayacaklarda yeniden hızlanan yükselişler görebiliriz. Otomotiv, perakende, gıda, bankalar, gyo lar, sigortalar, enerjiler, ilaç, kimya gibi birçok sektörde karların iyi sürmesini bekliyorum. Tekniklerini gördükçe de paylaşmaya devam edeceğim.

Bugün de benzer ayrışmalar yapan hisseler olabilir. Ama en iyi hisse dahi, her an yaşanabilecek bir düzeltmede düşme riski taşıyor. Her gün devamlı çıkan borsa, düşse de sonra yine yükselen hisseler sizleri nasılsa hep yükselirler rehavetine sokmasın. Ama seçimlere kadar bu politikalarla borsa ve hisseler iyi olmayı sürdürecek görüşümü koruyorum.

Şu an İstanbul'da FB basket Salonuna bakan konumda cam kenarında çalışıyorum. Öğle sonrası Bahçeşehir'e geçip, oradan devam edeceğim. Yarın üniversiteden arkadaşlarımızla İznik'te konaklayacağız. Pazar öğleden sonra da İzmir yollarında oluruz.

Hepinize sağlık, bol kazanç ve iyi bir hafta sonu dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 22.12.2022
    09:45

    Beklenti faizlere dokunmayıp %9 olarak sabit bırakması yönünde. Ben de öyle olmasını bekliyorum. Bu nedenle olası bu yönde bir kararın piyasa için çok etkisi olmasını beklemiyorum. Zaten her şekilde kurlar üzerinde baskı sürüyor. Ama sanki kurlarda da... Devamı »

  • 21.12.2022
    09:28

    Son dönem BIST'i yukarı taşıyan bankacılık sektörü dün arka arkaya devre kesici yediler. Adeta çakıldılar. Xbank kırarsa hızlanır dediğim 5102 seviyesini kırdığı gibi 5438'e bir günde yükseldi. Dünkü kar satışlarında ise yeniden 5081 seviyesi il... Devamı »

  • 20.12.2022
    09:34

    BIST şimdi de bankalarla yoluna devam ediyor. Zaten yükseliş sürecek, yeni zirveler görülecekse bunun banka sektörü hisselerinin dahil olması ile olacağını yazıyordum. Bu nedenle xbank 'ın 4909 ve 5102 dirençlerine dikkat çekmiştim. Kırılırsa sert y&uu... Devamı »

  • 19.12.2022
    09:22

    Geçen hafta kamu-özel bankalar da destek çıkınca BIST olarak perşembe günü 5300 seviyesi görüldü. Ama sonra kar satışları ile gevşedik. Lakin cuma günü bankalar, petkm, otomotivciler, gıda-perakendeler yine destek atınca, 5214 seviyiyesinde yine ... Devamı »

  • 16.12.2022
    09:43

    Hep yazıyorum, teknik sağlıklı bir düzeltme yaşarsak bizim ve piyasa için çok iyi olacak diye. Ama bu olmazsa, dün ve öncesinde de çok kez yaşandığı gibi bir anda satışlar gelmeye başlayacak, hisseler gördükleri fiyatlara göre %5-%7 düşüşl... Devamı »