Piyasalar İçin Riskli Bir Gün!

13.10.2022 09:23
  •  A 

Bugün ABD'de TÜFE verisi gelecek. 15:30'da açıklanacak TÜFE için beklentiler aylık %0.2, yıllık %8.1, aynı şekilde çekirdek tüfe için de aylık %0.5, yıllık %6.5 enflasyon beklentisi var. Dün açıklanan ÜFE beklentilerin üstünde geldi. Eğer TÜFE de yüksek gelcek olursa, Dolar Endeksi ve ABD tahvil faizlerinde FED yüksek faiz artışı yapar beklentisi ile yükselişler, borsalarında ve ons altın fiyatlarında da satış baskısı görebiliriz. Ama daha düşük tüfe çıkarsa bunların tam tersi olur. Ben tüfe'de artış bekliyorum. Bu nedenle dış piyasalar için riskli bir gün olacağı görüşündeyim.

BIST için de grafikler satış baskısı görüntüsü veriyor. Birkaç gündür beklenti yazılarımda bu nedenle nakit de bulundurmanızın doğru olacağı uyarılarımı okuyorsunuz. Aynı şekilde endeks için satış baskısı ama hisse bazlı ayrışmalar olabileceğini yazıyorum. Nitekim endeks düşerken, pozitif ayrışma yapan hisseleri görüyorsunuz. Bu durum biraz daha sürebilir. Dokuz aylık bilançolar başlamadan teknik bir düzeltme sonrası alımların gelmesini bekliyorum. Yani birkaç gün tedirginliğimizi korumakta yarar olabilir. Pozitif ayrışmaları teknik paylaşım öngörülerimizle yakalamayı başarıyoruz. Ama artık şartları çok da fazla zorlamak doğru olmayabilir. Eldeki varlıkları korumak da bu dönem için önemli olacaktır. Bu nedenle ben bugünler için yeni öngörü olarak daha sessiz kalabilirim.

Bunun dışında olası teknik hareketleri destek-direnç tablomuzdaki paylaşımlarımda bulabilirsiniz. Bilançolar için pozitif düşünüyorum ama dış piyasalar ve genel endeks teknikleri için ara bir düzeltme riskinden çekiniyorum. Lütfen ekstra kar yapacağım diye, düşüşe yakalanmayın. 

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 12.10.2022
    09:25

    Perşembe günü ABD Eylül ayı enflasyonu açıklanacak. Cuma günü gelen güçlü tarım dışı istihdam verisi sonrası FED'in işi zorlaşmıştı. Yarın gelecek enflasyon verisi bu açıdan daha da önemli olacak. %8.1 beklenen enflasyondan daha yü... Devamı »

  • 11.10.2022
    09:20

    Yurt dışı endekslerde baskı sürüyor. Bana göre sürmeye de devam edecek. BIST'de ise pozitif ayrışma sürüyor. Ama nedense ilave faiz indirimi beklenmesine rağmen bankalarda baskı sürüyor. Cari açık sorununun artarak sürmesi sorun. Ama benim i&cc... Devamı »

  • 10.10.2022
    09:45

    ABD tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde gelince, gelişmiş borsalarda ve ons altında satış, ABD tahvil faizlerine ise yükseliş görülüyor. Bunun olmasını beklediğimi biliyorsunuz. Dış piyasalarda çok çetin bir kış olacağını unutmamak lazım. Bu arada Rusya-... Devamı »

  • 07.10.2022
    09:41

    Özellikle bankaların, ana holding ve şirketlerin, ulaştırma, gübre, enerji sektörünün, gıda, perakendecilerin, kimyacıların, ilaçların, bakın gördüğünüz gibi say say arkası geliyor. Velhasıl birçok sektör ve şirketin dokuz aylık bilan&c... Devamı »

  • 06.10.2022
    09:36

    Dışarıda kötü veri iyi piyasa yansımaları sürüyor. Öncesinde de söyledim, bunun kalıcı olmasını beklemiyorum. Ayrıca Opec toplantısında 1 Milyon varil kesinti beklentisi varken 2 Milyon varillik üretim kesintisi kararı çıktı. Dünya enerji maliyetlerinde... Devamı »