Kar Satışlarına Dikkat Edin!

02.09.2022 09:38
  •  A 

Dün bankaların yeniden alınmasına rağmen, tuprs, sıse, demirçeliklerbaşta diğer sektör hisselerinde ciddi kar satışları yaşandı. Bu satışlar bir ara bankalarda da ciddi boyutlardaydı. Zaten özellikle Garan'da bir kaç gündür kar satışları ciddi boyutlarda sürüyor. Bugün ABD borsalarındaki yükseliş tepkisinin etkisi ile alıcılı açılış olabilir. Ama kar satışlarının devamının gelme riski yüzünden lütfen dikkatli olun. Yabancı takası yükselişte %35.11 seviyesini gördükten sonra, birkaç gündür gelen satışlarla şu an %33.81'e inmiş durumda! Yani yabancıdan gelen alımlar tersine dönmüş durumda. 

Olası satışlar yada alışlara göre endeksin sıralı teknikleri tablolarımızda yer alıyor. İlle de bugün için tablo verisi aramayın. Önceki gün teknikleri de geçerli tekniklerdir. Tabloda aradığınız teknik hangisi içinse, onun kodunu tabloya yazıp, filtreleme yapabilirsiniz.

Bugün ABD için tarım dışı istihdam verisi gelecek. 15:30'daki veri kötü gelirse resesyon, beklentilerden iyi gelirse enflasyon riski öne çıkacak. Anlayacağınız dışarıda olası yükselişler tepki olarak kalmaya devam edecek. Bu kış hepimiz için zor geçecek gibi duruyor. Borsa olarak ise, BIST etkilense de daha pozitif ayrışmalara sahne olmasını bekliyorum. Ama bilançolar bittiği için, dokuz aylık bilançolara kadar yine hisse bazlı takip etmekte yarar var diye düşünüyorum. Bu yönde gördüklerimi ilgili tablolarımızda paylaşmaya devam edeceğim. 

Hepinize sağlık, bol kazanç ve iyi bir hafta sonu dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 01.09.2022
    09:36

    Gelişmiş ülkeler enflasyon sorunundan çıkamıyorlar. AB son elli yılın en yüksek seviyelerinde %9'lar üzerinde seyrediyor. ABD'de %8.5 açıklanan TÜFE sonrası merkez bankalarından yüksek faiz kartını kullanacakları beklentileri iyice artmış durumda. Bu du... Devamı »

  • 01.09.2022
    01:04

    2021 yılında politika faizlerinde başlatılan uygulamanın neticeleri sürüyor! Resmi haliyle bile, dünyanın en yüksek enflasyonlarına sahip ülkelerin başındayız. CDS primleri 700'lerin üzerinde devam ediyor. ABD ve AB kendilerine göre %9'lar civarına ç... Devamı »

  • 31.08.2022
    09:40

    TL bazında 3188, Dolar Bazında 174.23$ önemli dirençler olarak görülüyor. Cuma günü Dolar bazında 175$ üstünü görmüş olsa da, sonrasında yeniden 174$ altına indi. Pazartesi SPK rüşvet habeleri ile satıcılı bir açılış görs... Devamı »

  • 29.08.2022
    02:13

    Normalde FED başkanı Powell'ın konuşmasının etkilerini konuşacaktık. Powell enflasyonun ciddi bir sorun olduğunu söylemesi, yeniden Eylül faiz artışı beklentisini 75 ve üzeri baz puana taşıdı. Dolar endeksi dxy 109.00 oldu, ABD borsaları başta gelişmiş batı borsalarında ciddi kayı... Devamı »

  • 26.08.2022
    09:29

    Evet, bir gün evvel gelen satışlarda tek başına 1 Milyar TL net satış fazlası olan Bofa Merill Lynch'i gördüğümüz için satan şu, bu nedenle düştü diyebilmiştik. Ama dün yeniden gelen alımlarla garan, akbnk, halkb, vakbn tavan oldular. Ama bu sefer b... Devamı »