Endeks Rekorları Devam Ediyor!

09.08.2022 09:30
  •  A 

BIST TL bazında rekor tazelemeye devam ediyor. Dünkü kapanışla yeni bir rekor daha kırmış oldu. Ancak Dolar bazında bakınca, dünkü kapanış 156$ civarı seviyeye denk geliyor. Yani iyi zamanlarında BIST'in 500 Dolar zirvelerini gördüğünü dikkate alırsak, bu zirvenin oldukça uzağındayız. Demek ki, ekonomi, siyaset ve dış ilişkilerde işler düzelmeye başlayınca, karşımızda çok daha büyük ufuklar olacak. Ama şimdilik TL bazında rekorlarla yetinmek durumundayız. 

Bankalardan Isctr de 23 Milyon TL civarı çok yüksek bir kar açıkladı. Bankalar ve şirketlerden yüksek kar açıklamaları gelmeye devam ediyor. Eğer bankaları da Dolar bazında değerlendirmeye kalkacak olursak, henüz iyi zamanlarda gördükleri Dolar bazlı değerin 1/8 - 1/10 seviyelerindeler. Bu nedenle yabancı yeniden dönmeye başlarsa, Endeksin en büyük destekçisi bankacılık sektörü olacaktır. Lakin şimdilik sahip olduğumuz riskler yüzünden tam karşılıkları olarak fiyatlanmıyorlar. Ama üzerlerindeki potansiyelleri Dolar bazlı düşündüğümüz zaman yükselişleri devam ederse buna şaşırmamak gerekir. 

Diğer taraftan farklı sektör ve şirket bilançoları da geliyor. Genelde oldukça iyi bilançolar görüyoruz. Bu bilançolar hakkındaki görüşlerimi uzun vadeli yatırım hisseleri bölümünde bulabilirsiniz. Bugün de bilanço ayrışmalarını göreceğimiz, hisse bazlı ayrışmaların olacağı bir gün olmasını bekliyorum. Yeni TL rekorları göreceğiz muhtemelen, ama kapanışlar ne olur bu konularda bir şey diyemiyorum. Bilançolar yavaş yavaş bitiyor. Sonrası için olası bir kar satış riski olursa diye temkinli olmakta yarar var.

Teknik gördüklerimi ilgili tablolarda paylaşmaya devam edeceğim. Dirençler kırılınca üstteki sıralı dirençler, destekler kırılınca ise, alttaki sıralı destekler yeni teknik beklentiler olur. Lütfen bu detayları unutmayınız.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 08.08.2022
    09:28

    Bu sorunun cevabı henüz net değil. Cuma günü bankalarda yaşanan sert yükselişler sonrası, hemen hemen tüm bankalarda seans sonu ciddi bir kar realizasyonu yaşandı. Lakin teknik olarak 2684 üzerinde kalmamız halinde, BIST olarak yeni zirve beklentileri sürer. BIST&#... Devamı »

  • 05.08.2022
    09:27

    BIST, Isc başta bankaların desteğini de arkasına alınca 2684 direncini kırarak yeni TL bazlı rekorlara ulaştı. Tekniklere bakınca, kırılan 2684 sonrasında 2800-250 seviyesine doğru, hatta biraz daha üzerine çıkabilecek bir teknik formasyon görüntüsü görüyoru... Devamı »

  • 04.08.2022
    09:21

    Dün bankaların hamlesi ile TL bazlı zirve olan 2684 seviyesinden kapanış yaptık. Bugün yeni zirvelere hazır olun. Ama ne üzücü ki, TL bazlı zirvenin şu anki Dolar karşılığı sadece 149.62$ seviyesine denk geliyor. Maalesef kurlar yükseldikçe, TL rekorları ancak bi... Devamı »

  • 03.08.2022
    09:36

    FED'e mi, bugün gelecek enflasyon verimize mi, Pelosi'nin Tayvan ziyaretine mi, dışarıdaki resesyon söylemlerine mi, içeride kur ve cari denge artış ve açıklarına mı, şirketlerin gelen yüksek karlarına mı, yoksa enflasyon muhasebesine göre hesaplandığı takdi... Devamı »

  • 02.08.2022
    09:48

    ABD Temsilciler Meclisi Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyareti programı Çin ve ABD ilişkileri dahil, tüm dünya için risk teşkil ediyor. Piyasalar bu nedenle kısmi düşüşler yaşıyor. Taraflardan karşılıklı sert açıklamalar var. Bölgede askeri yığınak yapılıy... Devamı »