Bilanço Ayrışmaları Olacaktır!

22.07.2022 09:39
  •  A 

Bilanço dönemindeyiz. Bu yüzden ekstra bilanço ayrışmaları göreceğiz. Ama bu iyi yönlü olacağı gibi, beklentilerin sürpriz altında gelecek bilançolar da söz konusu olabilir. O zaman da ilgili hisse fiyatlarında sert kayıplar yaşanacaktır.

Aslında bilanço dönemlerinden hep çekinirim. Umulmayan düşük bir bilançoya yakalanmak gerçekten de ciddi kayıplara neden olabiliyor. Ayrıca, iyi gelecek bilançolarda da bir hata yapılıyor! Hissenin o ana kadar yaşanan fiyat artışı varsa, buna aldırış edilmeden sanki iyi bilanço getirdi daha da yükselmesi gerekir gibi düşünülüyor. Halbuki esas olan bilanço ederidir. Yani hissenin öncesinden ulaştığı fiyat yeterli olabilir. İy bilançoya rağmen bilanço sonrası düşüş yaşanabilir. Bu detayları göz ardı etmeyin. 

Diğer bir detay da, biz açıklanan bilançoya bakıp, yüksekse fiyat yükselir beklentisindeyken, üçüncü bilanço dönemlerinin yarısına geldiğimizi unutmayın. Yani sonraki dönem bilançosunda bozulma olacaksa, bunu bilenler mevcut bilanço döneminin iyi verilerini satmak için kullanabilirler.

Kısacası her şeye dikkat etmek gerekir. Alıcı getiremedikleri hisseleri yükseltmeye devam ederken, alıcı gelen hisselerde bir anda yoğun satışlar da görülebilir. Yabancı azlığı maalesef bu detayların bir kısmına neden oluyor. Piyasadaki para az, tüm hisselere yetmiyor. Bu yüzden hisseler arasında bu şekilde dolaşıyor.

Haftaya bilanço dönemi başlayacağı için sizi genel uyarmak istedim. Ben tekniklerinde gördüklerimi paylaşmayı sürdüreceğim. 

BIST bilanço dönemine giriyor olduğumuz için çok fazla düşmeden, yükseliş isteği ile davranabilir. Ama yükselişinin de 2561 - 2588 dirençleri ile sınırlı olmasını bekliyorum. Hisse bazlı ayrışmalara ve tekniklere odaklanmakta yarar var. Destek-Direnç Tablosunu yakından takibe alın. Kırılan direnç ise sonraki sıralı dirençler, kırılan destek ise alttaki sıralı destekler yeni teknik beklentiler olur. Direnç kırıldığında üstten satmak için alım, destek kırıldığında ise, alttan yerine koymak için satım yapabilirsiniz.

Haftaya Tatildeyiz!
              23-30 Temmuz arasında Bodrum Mazı'da ailelerimizle birlikte yaklaşık 40 civarı üniversiteli arkadaş grubu olarak tatilde olacağız. Biraz dinlenmek istiyorum. Ama ekranım ve alt yapım yanımda olacak. Bu yüzden yazılarım aksayabilir. Ama teknik paylaşımlarım fırsat bulukça sürecek. Muhtemelen orada fazla bir aksama olmaz. 

Hepinize sağlık, bol kazanç, iyi bir hafta sonu dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 21.07.2022
    09:26

    Bugün TCMB ve Avrupa Merkez Bankası ECB'nin politika faiz kararları açıklanacak. ECB'de bir kararsızlık var. Kışın doğalgaz sorunu nedeniyle ekonomilerinde sorunlar bekleniyor. Ama diğer taraftan da bölge genelinde enflasyon çok yüksek geliyor. Bu nedenle faiz ar... Devamı »

  • 20.07.2022
    09:28

    Bayramlar nedeniyle iki gün olan geçen haftaki seanslarda kayıplar yaşayan BIST, haftanın iki gününde bu kayıpları fazlası ile telafi etti. Bu yükselişler bankalar ve demirçelikler de dahil bir çok hissede görüldü. Şu an bakınca yurt dışının fu... Devamı »

  • 19.07.2022
    14:39

    Genelde düşüşleri önceden yakalardık. Nitekim bu sefer de düşüşü öngördüm. Dönüşleri de tahmin eder, seri alım öngörüleri yapardım. Ama bu sefer bunu yapamadım. Beklemediğim bir yükseliş tepkisi görüyorum. Maalesef ... Devamı »

  • 19.07.2022
    09:38

    Dar alanda kısa paslaşmalar yapılıyor. Geçen hafta gelen yüksek ABD TÜFE'si sonrası, FED en az 75 puan artış yapabilir endişesi borsalarda düşüş getirdi. Dow 30000 seviyesine doğru hızlı düşüş yaşadı. Bu esnada BIST de, açık olduğumuz iki gün 2375... Devamı »

  • 18.07.2022
    09:20

    Uzun bayram tatili bitti. Yeniden stresli bir hafta başlıyor. Brent petrol geçen hafta 92.5 $ seviyesine kadar düşmüştü. Şu an 99$ civarı işlemler oluyor. Dow j. 30100 seviyelerine kadar düştü. Bugün Dow future de, 31366 civarı seviyelerden işlem görüyo... Devamı »