Garantinin Gönüllü Geri Alım Fiyatı 15.00'e Revize Edildi!

25.04.2022 09:29
  •  A 

BBVA Garanti'nin 12.20 olan gönüllü geri alım fiyatını 15.00'TL'ye yukarı revize yaptı. Çağrı süresini de 18 Mayıs'a uzattı. Böyle olmasını bekliyorduk zaten. Hatta garan'da gelen kar beklentilerin de üzerinde oldu. fk'sı 4.56'ya düştü. Karlılıkta ciddi artış var. Hal böyle iken bu rakamın Dolar bazında açıkladıkları 1.2$ seviyesine revize edilmesini bekliyorum. Şu anki kurlarla bu seviye 17.71'e denk geliyor. Kısacası ben yukarı yönlü yeni revizeler daha olmasını bekliyorum. 

Bu arada 12.20 ile çağrıya katılanlara, 15.00 TL'ye yapılan revize ile aradaki fiyat farkı da ödenecek. Hoş zaten çok düşük adetlerde işlem olmuştu.

Cuma günü yaşanan sert kayıp sonrasında, yurt dışı borsalarda da sert eksilerle kapanışlar olmuştu. Şu an bakınca futurelerinde hala yüksek eksilerle haftaya başladıklarını görüyoruz. BIST de böyle bir haftaya eksi ve satış baskısı  ile başlar beklentisindeydim. Yine böyle olabilir ama, garantide yukarı revize edilen fiyat nedeniyle, garan başta bankacılık sektöründe yukarı bir tepki, olası düşüşün hızını kesebilir. Hatta artı bir gün kapanışı bile olursa şaşırtıcı olmaz diyebilirim.

Teknik Düzeltme Başladı Mı?
              Yurt dışı borsalar ve BIST'de cuma günü sert bir kayıp gördük. Normal parabollerde de cuma günü satış yönüne dönmüş olan sinyal görüyorum. Benim baktığım parabolic sar da, 2464 seviyesini görecek olursa satış sinyali vermiş olur. Yani paraboliclerde yön satışa dönmüş durumda. Sebeplerini tekrarlamaya gerek yok. Yurt içi ve dışı için zaten detaylı şekilde yazıyordum.

Beklediğim teknik düzeltme daha da derinleşebilir. Ama bankalar gibi çok yüksek karlarla tutunabilecek, hatta daha da yükselebilecek sektörlerin desteği ile, çekindiğim düzeltme yine tam olmayabilir. Ama normalde teknik bir düzeltme en az %10 seviyesinde yaşanırken, bunun hisselere yansımasını %15 - %20 gibi beklerdim. BIST ne kadar düzeltme yaparsa, hisselere olası yansımaları da o kadar daha yüksek olabilir. 

Ama garanti örneğinde olduğu gibi, pozitif ayrışanlar her ortamda söz konusu olabilir. Endeks ve hisselerin olası teknik düzeltmelerini ilgili tablolarımızda bulabilirsiniz. Ama yeni alım yapmayı düşünenler için, düşüş riski sürdüğünden kademeli alım daha tedbirli olacaktır. Bu karar artık size kalmış. Tam düşüşle haftaya başlarız derken, açıklanan Garan yukarı fiyat revizesi, havayı değiştirebilir. Ama cuma almayanlar için fırsat kaçtı da demek kolay değil. Garan dışında düşüş her şeye rağmen de olabilir. 

Olası teknik görüntüleri ile dikkat çeken hisseleri paylaştım. Mevcut tekniklerini referans alabilirsiniz.

Hepinize sağlık, bol kazanç ve iyi bir hafta dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 22.04.2022
    09:38

    Powell, dün bahar toplantıları kapsamında katıldığı bir organizasyonda Mayıs ayından itibaren 50'şer puanlık faiz artışları masada deyince ABD borsalarında kar satışları yaşandı. Bu konu tamamen spekülasyon alanı olmuş durumda. Ekonomi kötü, savaş ve pandemi kaynaklı hala ted... Devamı »

  • 21.04.2022
    09:25

    FED'in BEJ Kitap içeriklerinde, enflasyonun yüksek sürmesi beklentisi hakim ama, faiz artışı için 50 baz puanlık artışların yer alması, olası 75 baz puan riskini düşürdüğü ve olası resesyonu da göz ardı edemez beklentileri ABD borsalarını da yukar... Devamı »

  • 20.04.2022
    09:32

    Gördüğünüz gibi seans içinde bazı hisselerde 20-30 kademe kar satışı yaşanıyor. Ama eksiye düşen endeksi sonrasında yeniden alıp artı yapıyorlar. Bu esnada birçok hisse gördüğü fiyatlara göre %10 ve üzerinde düzeltmeler de yapıyor.... Devamı »

  • 19.04.2022
    09:11

    Nisan başından beri diğer her türlü risklere rağmen BIST'de yükseliş devam ediyor. Son dönem bu yükselişin öncüleri banka hisseleri. İyi beklenen üç aylık kar beklentileri bir destek olabilir. F16 alımı konusundaki gelişmeler sonrası kamu banka hiss... Devamı »

  • 18.04.2022
    10:03

    Günaydın Arkadaşlar. Bugün kapsamlı bir beklenti yazım olmayacaktır. Gece çok geç yatttım. Az önce uyandım. Covidin son günündeyim. Genel olarak iyiyim. Sadece kısmen boğazımda bir düğüm ve ona bağlı burun tıkanıklığı ve onun yarattığı kısmi ses ... Devamı »