Hisse Bazlı Ayrışmalarla Yola Devam!

21.04.2022 09:25
  •  A 

FED'in BEJ Kitap içeriklerinde, enflasyonun yüksek sürmesi beklentisi hakim ama, faiz artışı için 50 baz puanlık artışların yer alması, olası 75 baz puan riskini düşürdüğü ve olası resesyonu da göz ardı edemez beklentileri ABD borsalarını da yukarı çekmiş durumda. Anlayacağınız dışarıda da enflasyon, faiz, borsa beklentileri birbirine karışmış durumda.

BIST için de durum benzer. Riskler çok ama enflasyona karşı korunma sağlayacak nadir alanlardan biri borsa kaldığı için, BIST'e olan ilgi de sürmeye devam ediyor. Ama çok ciddi seans içi realizasyonların da olduğunu, hatta sahol'de yaşanan %10 civarı düzeltmenin bile yaşandığını göz ardı etmeyelim. Bu nedenle genel gidişatın yanında, asıl hisse bazlı ayrışmalara odaklı gitmeye devam edeceğiz gibi görünüyor. Ben gördüğüm teknikleri ilgili tabolarda paylaşmaya devam ediyorum.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 20.04.2022
    09:32

    Gördüğünüz gibi seans içinde bazı hisselerde 20-30 kademe kar satışı yaşanıyor. Ama eksiye düşen endeksi sonrasında yeniden alıp artı yapıyorlar. Bu esnada birçok hisse gördüğü fiyatlara göre %10 ve üzerinde düzeltmeler de yapıyor.... Devamı »

  • 19.04.2022
    09:11

    Nisan başından beri diğer her türlü risklere rağmen BIST'de yükseliş devam ediyor. Son dönem bu yükselişin öncüleri banka hisseleri. İyi beklenen üç aylık kar beklentileri bir destek olabilir. F16 alımı konusundaki gelişmeler sonrası kamu banka hiss... Devamı »

  • 18.04.2022
    10:03

    Günaydın Arkadaşlar. Bugün kapsamlı bir beklenti yazım olmayacaktır. Gece çok geç yatttım. Az önce uyandım. Covidin son günündeyim. Genel olarak iyiyim. Sadece kısmen boğazımda bir düğüm ve ona bağlı burun tıkanıklığı ve onun yarattığı kısmi ses ... Devamı »

  • 15.04.2022
    09:40

    Bugün Hristiyan dünyası 17 Nisan Pazar gününe denk gelen Paskalya Bayramı nedeniyle tatildeler ve bu yüzden ABD, İngiltere ve AB borsaları kapalı olacak. Yabancı çok olmayacağı için işlem hacimleri düşebilir. Bu vesile ile de tüm Hristiyanların ve Hri... Devamı »

  • 14.04.2022
    09:28

    Bir kaç gündür kar satışları hakkında uyarılarımı yapmaya başladım. Nitekim bu kar satışları seans içlerinde çok ciddi şekilde yaşanıyor. BIST'i bu şekilde sert yükselten bankalarda bile 15-20 kademe seans içi realizasyonlar olduğunu görebilirsiniz... Devamı »