Bu Günler İçin Daha Azla Yetinmek Doğru Olabilir!

28.12.2021 08:46
  •  A 

Kur garantili mevduat uygulamasının yarattığı tedirginlik ve belirsizlikler bir süre daha sürecektir. Bu konudaki belirsizliklerin farklı yansımaları var. Mesela hızlı düşen kur nedeniyle Dolar bazında endeks göreceli olarak dirençlerine çıkmış durumda. Bu da, yabancıların 170 $ seviyelerinde satışlara yönelmesine neden oluyor. Bu nedenle Noel tatilinden dönen yabancıların yeniden satışa geçme riski sürüyor.

Diğer taraftan kurlar nerede dip yapacak, dövizde satan kim, kamudan satış var mı, yoksa DTH'lara sahip hane halkından mı döviz satışları geliyor, faizlerde neden yükseliş var ve bu yükseliş sürecek mi bunlar da net değil. İşte bu yüzden bu süreç biraz daha belirginleşene kadar daha azla yetinmek tedbirli bir davranış olur. Tekniklere odaklı bir yıl sonu ve yeni yıl başı hedeflemek daha doğru olacaktır görüşündeyim.

Öncesinde de yazdığım gibi, bu günlerde açık öngörülerimi yukarı revizelerle yükseltmeden, gerçekleşmeler oldukça kapatmayı uygun görüyorum. Gerektiğinde teknikleri uygun olanları gördükçe yeni öngörü yapacağım. 

Kısacası hisse bazlı tekniklerin ön planda olacağı bir süreçteyiz. Daha düşük getirilerle yetinip, yükseliş beklentilerinde fazla ısrarcı olarak, aradaki getirileri de kaçırmamak gerekir.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 27.12.2021
    09:28

    Kurlar düştükçe Dolar bazında BIST yükseldiği için yabancı satışı geliyor. Cuma günü 24 Aralık yabancılar için Noel tatili olduğundan yabancı satış baskısını görmedik. Ama haftaya başlarken bu riski unutmamak gerekir. Cuma günü Cumhurbaşka... Devamı »

  • 24.12.2021
    09:30

    Yabancı fonlar, Ekim ayından 17 Aralık tarihine kadar hızla ve ısrarla yükselen kurlar nedeniyle kendilerini dolar bazında korumak için ana hisselerde alım yapıyorlardı. BIST'ın 2406 seviyesine yükselişi sırasında satıp da kur bazında zarar yapmak istemeyen yabancı fonlar, kur f... Devamı »

  • 23.12.2021
    09:36

    Kurlarda ısrarlı yükseliş yaşanırken, dolar bazında devamlı düşen hisselerde alımlar yaşanıyordu. Dolar 18.00 üstünü görünce, BIST dolar bazında 125.49$ seviyesine inmişti. Ama kur korumalı faiz politikasının açıklanması ile birlikte kurlar bir anda düş... Devamı »

  • 22.12.2021
    09:18

    Alınan kur korumalı mevduat kararı sonrasında, devlet acilen üretim dışındaki alanlarda tasarruf genelgesi açıklamalı. Gıda, aramal, yüksek katma değerli üretime özel düşük faizli proje kredileri verilip, özellikle lüks tüketime yönelik kredil... Devamı »

  • 21.12.2021
    00:41

    Kabine toplantısı sonrası ekonomi ve finans dünyası için çok önemli kararlar açıklandı. Bunların en önemlisi, TL mevduata kur farkı garantisi açıklaması oldu. Evet, son dönem kurlarda ve DTH'larda yaşanan aşırı yükselişi tersine çev... Devamı »