Gergin Bir Hafta Başlangıcı Yapacağız!

20.12.2021 09:02
  •  A 

Ülkenin yönetimine talip olanlar, bu görevi halk adına yaparlar. Bunu yaparken her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır misali, kendi inandıkları, bildikleri gibi ve kendi tarzlarına göre yaparlar. Lakin olası kararları ya da aldıkları kararların yansımaları nedeniyle yaşananlar dolayısı ile de, halktan, sivil toplum kuruluşlarından, akademisyenlerden, yorumculardan, sınırlama olmadan herkesten eleştiri ve destek bulabilir, görebilirler. 

İşte özellikle olumsuz tepkilere de duyarlı olmak gerekir. Bunların nedenlerini anlayıp, izahını yapmaya çalışmak doğrusudur. Ama hemen bildiğimizi yaparız, size ne oluyor diyerek sert tepki vermek, toplumu, iş dünyasını ve sermayeyi gerçekten öte bir yarar sağlamaz.

Sayın Cumhurbaşkanı da, alınan kararlar neticesinde piyasada yaşanan yüksek kur artışının etkileri nedeniyle endişelerini dile getiren Türkiye Sanayici İş Adamları Derneğine çok sert tepki göstermiş. Dün yaptığı açıklamasında, TÜSİAD'a söylediği sert sözler ve faizler için de inmeye devam edecek açıklamaları sonrası bu haftaya Dolar'da 17.66 yeni zirvesini görerek başladık. Şimdi 17.16'ya geriledi. Ama anlaşılan yine zorlu bir haftaya başlayacağız. 

Geçen cumaya kadar kurların bu yükselişlerinde borsanın özellikle ana hisselerinde sert yükselişler görülürdü. Cuma günü yaşanan realizasyon nedeniyle ters yakalanan bir çok hesap yüzünden, bugün satmak zorunla olan açıkçıların, temerrüte düşenlerin satışları ile haftaya başlanabilir. Ben bu olası satışların, bugün ya da yarın karşılanıp yeniden yükseliş görülmesini bekliyorum. Ama tabii hisse bazlı seçici olmak doğru olacaktır.

Teknik yeni alım öngörülerim cuma olduğu gibi, bugün de çok sayıda olabilir. Ben bu kar satışlarının yeni alım fırsatları olacağı görüşündeyim. Ama her hisse için öngörü yapmayı düşünmüyorum. Tekniklerini destek-direnç tablomuzda paylaşacaklarıma da dikkat edin derim.

Bu arada dün de piyasalarda yaşananları izah edip, olası görüşlerimi paylaştığım ''Açığa Alanlar ve Viopçular Yüzünden Sert Düştük!'' başlıklı yazımı da okumanızda yarar var.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 19.12.2021
    17:11

    Artan kurlar yüzünden, düşmeden, düzeltme yapmadan hep yükselen hisseler ve BIST nedeniyle, çok sayıda yatırımcı nasılsa her gün yükseliyor, seans içinde düşse de, kapanışta alıyorlar diyerek, viopta ısrarlı yüksek long, BIST'de de g&uum... Devamı »

  • 17.12.2021
    09:47

    TCMB dün 100 baz puan daha indirim yaptı. İndirimin açıklamalarında ise, 2022 çeyreği sonunda duruma bakıp yeni tedbilere karar vereceğiz misali bir açıklama yaptılar. Böyle bakınca sanki Mart'a kadar yeni faiz indirimi olmayacakmış gibi bir ima gördük. A... Devamı »

  • 16.12.2021
    09:15

    FED beklenen kararını açıkladı. Politika faizi %0 - %0.25 arasında sabit tutuldu. Varlık alımlarındaki azaltımı ise 30 Milyar Dolar'a yükselttiler. Ancak faiz için varlık alımları bitmeden faiz artışı yok dendi. Faiz atışlarına başlamak için tam istihdam kriterini ö... Devamı »

  • 15.12.2021
    09:53

    Şu an gördüğünüz gibi BIST'de net bir Dolar değerlemesi-alımları yapılıyor. Kurlar yükseldikçe, özellikle çok uzun zamandır bilançoları için iskontolu ya da potansiyel diye gösterdiğim, beklenti yazılarında sık sık adlarını yazdığım ... Devamı »

  • 14.12.2021
    09:11

    TL bazında BIST'de tarihi rekorlar görülmeye devam ediyor. Bir süredir bankalar bu yükselişe tam destek verememişlerdi. Dün bankalarda yaşanan yükseliş sonrası banka endeksi xbank'ın geldiği seviye çok kritik bir direnç seviyesinde bulunuyor. 1728 ... Devamı »