BIST Artık Nefes Kesmeye Başladı!

17.12.2021 09:47
  •  A 

TCMB dün 100 baz puan daha indirim yaptı. İndirimin açıklamalarında ise, 2022 çeyreği sonunda duruma bakıp yeni tedbilere karar vereceğiz misali bir açıklama yaptılar. Böyle bakınca sanki Mart'a kadar yeni faiz indirimi olmayacakmış gibi bir ima gördük. Ama sayın Cumhurbaşkanı bu konuda ne düşünüyordur asıl o önemli diye düşünüyorum!

Asgari Ücret 4250 TL Oldu!
              Eğer enflasyonu kontrol edebilirsek % 50'lik zam ücret sahiplerine kısmen bir nefes aldırabilir. Ama ben maalesef enflasyonda % 30'lara yükselişin sürmesini beklediğim için, bu nefesin uzun soluklu olmasını beklemiyorum. Faiz indirimi bitti denmediği için, kurlarda yükseliş sürmeye devam ediyor.

Yatırımcı da bu ortamda Dolar yükseldikçe güvenli liman olarak gördüğü BIST ve BIST ana hisselerinde alıma devam ediyor. Bu nedenle de TL bazında dimdik bir fiyat yükselişi yaşanıyor. Maalesef bir çoğunda TL olarak bakınca teknik olarak dikkat çekebileceğimiz bir direnç kalmadı. Bu nedenle ben de ne diyeceğimi şaşırmış durumdayım. Bu nedenle tekniklerinde olası hareketli olmasını beklediğim hisseleri Destek-Direnç Tablosunda bol sayıda paylaşıyorum. Özellikle çanak, fincan-kulp, flama kırılmaları yapan-yapacak olan hisselere ilgi gösterebilirsiniz. Ama unutmayın, satışlar gelir de destekler kırılırsa geri vermeyi ya da eldekileri satmayı da bilmek lazım. 

Bugün de kurlarda yeni zirvelerle güne başladık. Bu nedenle BIST'in de güne yine alımlarla ve yeni TL rekorlarla başlamasını bekliyorum. Ama hakikaten artık ciddi stres yaşıyorum. BIST kendini dövize karşı korumak için bu yükselişleri yapıyor ama, rakamları Dolar'a çevirince kurlardaki yükselişi daha yakalayamadığını görüyoruz. BIST Dolar bazında şu an 145.00 $ seviyesinde bulunuyor. Uzun zamandır dip diye düşündüğümüz seviye ise 150.80 $ seviyelerinde bulunuyor. Görüyorsunuz BIST henüz Dolar dibine bile yükselememiş durumda.

Yani yine çok sayıda hissede sert yükselişler, hatta tavanlar göreceğimiz bir günle haftayı tamamlayacağız. Ama kar satışları seans içi olmaktan çıkıp da düzeltmeye dönüşürse, o zaman altlarda çok hisse ve endeks için gaplar oluştuğunu da bilmek lazım.

Yeni üyelerimiz Giriş Bilgilerinin sağında yer alan ''Siteyi Tanı'' kısmını dikkatlice okumalılar. Site orada izah ediliyor. ÖZellikle Destek-Direnç Tablosunun izahı çok önmeli. 

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim. İyi hafta sonları


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 16.12.2021
    09:15

    FED beklenen kararını açıkladı. Politika faizi %0 - %0.25 arasında sabit tutuldu. Varlık alımlarındaki azaltımı ise 30 Milyar Dolar'a yükselttiler. Ancak faiz için varlık alımları bitmeden faiz artışı yok dendi. Faiz atışlarına başlamak için tam istihdam kriterini ö... Devamı »

  • 15.12.2021
    09:53

    Şu an gördüğünüz gibi BIST'de net bir Dolar değerlemesi-alımları yapılıyor. Kurlar yükseldikçe, özellikle çok uzun zamandır bilançoları için iskontolu ya da potansiyel diye gösterdiğim, beklenti yazılarında sık sık adlarını yazdığım ... Devamı »

  • 14.12.2021
    09:11

    TL bazında BIST'de tarihi rekorlar görülmeye devam ediyor. Bir süredir bankalar bu yükselişe tam destek verememişlerdi. Dün bankalarda yaşanan yükseliş sonrası banka endeksi xbank'ın geldiği seviye çok kritik bir direnç seviyesinde bulunuyor. 1728 ... Devamı »

  • 13.12.2021
    15:29

    Değerli Üyeler, Site gold üyeliği bir kişilik bir haktır. Bu üyeliğinizden edindiğiniz bilgi ve paylaşımları, eş ve çocuklarınız gibi aile içi kullanmanız normal görülebilir. Lakin bunun ötesinde paylaşım yapmanız doğru değildir! Maalesef bazı üye... Devamı »

  • 13.12.2021
    09:37

    İngiltere, ABD ve Türkiye Merkez Bankalarının kararları en önemlilerinden olacak. Çarşamba günü FED, Perşembe günü de bizim TCMB faiz kararını öğrenmiş olacağız. FED'in varlık alımını azaltma hızının artmasını, 105 Milyar Dolar'a inmiş olan aylık alı... Devamı »