BIST Yeni TL Rekorlarına Mı Gidiyor?

08.11.2021 09:13
  •  A 

ABD varlık alımlarını azalttı, İşsizlik beklentilerin altında % 4.6 gerçekleşti. Fakat buna rağmen, FED'in enflasyon konusundan korkmuyor olması ve hala geçici diye düşünmesi, ABD on yıllık faizlerinin de yeniden % 1.46 seviyelerine inmiş olması piyasalarda yeniden risk iştahının artmasına neden oldu. ABD borsalarında ve ons altında yeniden alımları görüyoruz. ABD borsalarında yeni rekorlar görüldü. Bu hafta ABD enflasyon verisi gelecek. Eğer bu veri de FED'i desteklerse piyasaların risk iştahı daha da artar. Ama enflasyonda endişeleri arttıracak bir veri çıkarsa, o zaman bu pozitif ortam sonrası kar satışları yaşanır. Açıkçası, ben her şekilde ABD borsalarında kar satış riskini yüksek görüyorum. Ama nedense piyasalar şu an için bu riski sanki görmek istemiyorlar gibi duruyor.

İşte bu ortamda bakınca, BIST için de yeni TL rekorları göreceğimiz bir hafta başlayabilir diye düşünüyorum. Ana bankalar, ulaştırma, büyük holding karları, demir çelik karları, petkm, tuprs'ın karlarına bakınca, BIST'in de yeni rekorları görmesi gayet doğal olur. Teknik açıdan bakınca, grafikler de bu durumu destekliyor. Endeks olarak 1589 TL zirvemiz idi. Kapanış rekorunu kırdık ama, TL zirvesini henüz geçmedik. Eğer bu seviye geçilirse, hızla sıralı dirençlerle birlikte; 1650 - 1700 - 1750 ve 1800 seviyelerine yükselen bir borsa görebiliriz. Ben bu hafta yeni rekorların görülmesini bekliyorum. Tek endişem, bu ortamı bozacak bir kabine revizyonu olur mu ? Umarım bu ortamı bozacak gelişmeler değil de, daha da pozitif destekler görürüz.

Destek-Direnç Tablosu paylaşımlarımız ve beklenti revizelerimiz sizlere refarans olabilir. Özellikle tüm üyelerimiz lütfen, ''Siteyi Tanı'' bölümündeki sitenin kullanım özelliklerini dikkatle okusun.

Hepinize sağlık, bol kazanç ve rekorlarla dolu iyi bir hafta dilerim.

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 05.11.2021
    09:18

    Bilançolar bitti bitiyor. Son bir kaç hisse sonrasında tamamlanmış olacak. BIST bilançoların da desteği ile yükselişine devam ediyor. Lakin teknik olarak önemli seviyelerdeyiz. 1574 ve 1589 önemli dirençler. 1575 ile ilk direncin üzerindeyiz. Aç... Devamı »

  • 04.11.2021
    12:35

    Değerli Üyeler, Zaman zaman bu hatırlatma ve uyarımı yapıyorum. Yeniden ve özellikle de yeni üyelerimiz için bir kez daha yapmak istedim! Öncelikle her üyemiz, Giriş kısmının sağında yer alan ''Siteyi Tanı'' kısmını çok dikka... Devamı »

  • 04.11.2021
    09:08

    Dün FED kararı açıklandı. Beklendiği gibi varlık alımlarında kasım ayının sonunda azaltım başlıyor. Tahvil alımlarında 10, ipoteğe dayalı kağıtlarda 5 Milyar Dolar azaltıma gidecekler. İlk anda 15 Milyar Dolar olarak başlayan aylık azaltım hızı, gelişmelere göre ayarlanabilir dendi.... Devamı »

  • 03.11.2021
    09:16

    Enflasyon Ve FED Günü! Ekim Ayı enflasyon rakamımız 10:00'da belli olacak. % 20 üzerinde bir rakamın gelmesi bekleniyor. Beklendiği gibi yüksek bir enflasyon rakamı çıkmasına rağmen, faiz indirimleri devam edecektir beklentisi kurları yeniden yukarı ite... Devamı »

  • 02.11.2021
    09:35

    ABD FED'den varlık alımlarında azaltım kararı bekleniyor. Ben de birkaç ay öncesinden beri kasım için FED'den varlık alımı azaltımı kararı beklediğimi birçok kez yazdım. Bu beklentimi koruyorum. Sadece tedarik aksamaları şirketlerin üretimlerini engelliyor. Bu ... Devamı »