Bilanço Realizasyonları Yaşanıyor!

03.11.2021 09:16
  •  A 

Enflasyon Ve FED Günü!
              Ekim Ayı enflasyon rakamımız 10:00'da belli olacak. % 20 üzerinde bir rakamın gelmesi bekleniyor. Beklendiği gibi yüksek bir enflasyon rakamı çıkmasına rağmen, faiz indirimleri devam edecektir beklentisi kurları yeniden yukarı itebilir. 9.85 Dolar için önemli bir direnç. Yukarı kırmaması bizim için iyi olur. Eğer kıracak olursa, yeni zirveler ve yükselişe devam eden enflasyonun zirve beklentisi Kasım ayına da sarkmış olur. Görüşüm, enflasyon rakamı sonrasında olası bir kur yükselişleri sonrasında yeniden dövize satış gelmesi ile sonuçlanacaktır diye düşünüyorum. Ama bu esnada zirve neresi olur o önemli. Ben olası bir kur tepkisinde, 9.85 civarından yeniden satışlar gelir görüşündeyim.

Bilançolar Biterken Kar Satışları Geliyor!
              Genelde bilançolar sonrası bu şekilde kar satışları görülebilir. Gördüğünüz gibi, çok iyi bilançolarda bile kar öncesinde kar satışları görebiliyoruz. Sonra destek bulduğu yerden yeniden alımlar geliyor. Bilanço ederi yüksekse rahat olun, yıl sonu olası karı da düşünülerek bir süre sonra yeniden alımlar gelecektir. Özellikle bankaların bundan sonrası için etkili olmalarını bekliyorum.

FED Kararı Ne Olur?
              Ben 21:00'de açıklanacak olan kararla tahvil alımlarında kısmen azaltıma gitmelerini bekliyorum. Genel beklenti de bu yönde. Bu karar borsalarda ve ons altında kar satışları yaşatabilir. Ama beklenen olmazsa, yani FED değişiklik yapmazsa, borsa ve ons altına kısmi bir alım gelebilir. Bu alımların satış fırsatı olacağı görüşündeyim. Çünkü FED her şekilde çok yakında varlık azaltımını başlatacaktır.

NOT: Birazdan ekran başından ayrılacağım. Bir arkadaşımın babası vefat etmiş. 12:00'deki define yetişmek için Söke'ye gideceğim. Piyasalar size emanet. Döndüğümde iyi bir endeks ve hisse fiyatları ile beni karşılayın lütfen.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 02.11.2021
    09:35

    ABD FED'den varlık alımlarında azaltım kararı bekleniyor. Ben de birkaç ay öncesinden beri kasım için FED'den varlık alımı azaltımı kararı beklediğimi birçok kez yazdım. Bu beklentimi koruyorum. Sadece tedarik aksamaları şirketlerin üretimlerini engelliyor. Bu ... Devamı »

  • 01.11.2021
    09:15

    Botaş, konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatını sabit tutarak, sanayiye yönelik kullanılan gaz fiyatlarında büyük zam yaptı. Haftaya yine zam haberi ile başladık maalesef. Devamı »

  • 28.10.2021
    09:24

    Borsalar düşer, çıkar. Enflasyon iyi yönetilirseniz düşer, üretim artar, insan hakları, yaşam kaliteniz yüksek, refah için de bir yaşamınız olur. Kötü yönetilirseniz her alanda sıkıntılar oluşur. Dünyanın her ülkesi için gayet no... Devamı »

  • 27.10.2021
    09:00

    İşin ekonomi, siyaset, finansman, üretim, enflasyon, kur artışı, siyasi gerilimler, faiz indirimleri vs.vs. başka şirketlerin ederi, bilançolarının gereği başka diye uyardığımı biliyorsunuz. Bunu ısrarla yapmamın nedenini de görüyorsunuz. Borsa dışında kriz gelişmeleri arka ark... Devamı »

  • 26.10.2021
    09:26

    Bu sosyal medya teknolojisi diplomasiyi de bozdu! Ülke tarihimizde çok büyük bir diplomasi krizi yaşanmak üzereydi. 10 Büyükelçi, Kavala AİHM kararları çerçevesinde bir an önce serbest bırakılmalı deyince, az daha istenmeyen adam(persona... Devamı »