Bayram Öncesi Son Çıkış!

16.07.2021 09:00
  •  A 

Pazartesi - Salı takas öncesi kredililerin satması için önemli ve son günlerdi. BIST bu iki günü de düşüşle kapattı. Çarşamba ise, takas avantajı olanların alım günüydü. Yani alanlar parayı bayram sonrası ödeyeceklerdi. BIST nitekim yükselerek kapandı. Peki bugün ve Pazartesi yarım gün ne olacak? Hem takasları bayram sonrasına sarkacağı için takas avantajı için alım yapılabilir, hem de tatil belirsizliğinden çekinen ve bu nedenle satmak isteyenlerin bayram öncesi son satma günleri olur. Hafta başı düşen piyasada alanlar, önümüzdeki 1,5 gün içinde olası yükselişlerde, bayram riskine girmek istemeyip satış tercih edebilirler.  

İşte bu nedenle yine belirsiz 1,5 gün yaşayacağız. Teknik olarak 1382 - 1392 seviyelerini direnç, 1351-1341 seviyelerini de destek olarak görüyorum. Bun aralıkta sıkışma bekliyorum. Hangisi kırılacak olursa, o yöne hareketin devamı gelir. Kısacası bayram öncesi de hisse bazlı odaklanmak doğru olacak görüşündeyim. Teknik paylaşımlarımı yapıyorum. Orada teknikleri inceleyebilir, destek alabilirsiniz.

Hepinize sağlık, huzur ve bol kazanç diliyorum. Yaşam hepimiz için her saniye su gibi akıp geçiyor. Bayram yolculuğuna çıkacak olanlar, lütfen bu süreyi sizler ve karşınızdakiler için daha da hızlandıracak trafik hataları yapmayın! 


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 14.07.2021
    09:30

    Son açıklanan TÜFE ve ÜFE verilerimiz artarak geldi. Ki, % 42 üzerindeki ÜFE yüzünden TÜFE'nin henüz zirve yapmadığı görüşündeyim. Bizdeki durum bu iken, sanayi üretimimiz yıllık beklenti olan %38 seviyesinin üstünde % ... Devamı »

  • 13.07.2021
    09:21

    Bugün Mayıs ayı sanayi büyüme verimiz gelecek. Aynı zamanda ABD'de de haziran çekirdek TÜFE verisi açıklanacak. ABD'de yarın da çekirdek ÜFE rakamlarını öğreneceğiz. Gelecek rakamlar ne kadar yüksek olursa, bunun FED politikalarında ola... Devamı »

  • 12.07.2021
    09:41

    Haftaya alıcılı bir başlangıç yapılmasını bekliyorum. Varyantların yeniden kapanma riskleri yaratması, FED'in korkularından birisiydi. Hollanda, japonya, Güney Kore kapanma yönünde gelişmeler tüm dünya için riskler yaratıyor. Yeni kapanmalar büyüm... Devamı »

  • 09.07.2021
    09:18

    Pandemide yeni Delta varyantı endişesi artmaya başlayınca borsalarda kar satışları yaşandı. Dün gelişmiş borsalarındaki düşüşler artınca, BIST de bundan olumsuz etkilendi. ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki geri çekilme de hala sürüyor. Dünya için de işler... Devamı »

  • 08.07.2021
    09:34

    15-16 Haziran FED tutanakları açıklandı. Çok özel bir durum yok. Benim gördüğüm FED başkanları varlık alımlarını daha erken azaltmayı düşünüyorlar. Ama olası bir varyant riskinden çekiniyorlar. Eğer ABD ve dünya için pandemi yeni bi... Devamı »