Yabancı Dönüyor Mu?

10.05.2021 08:59
  •  A 

Cuma günü yabancı alımları bir heyecan yarattı. Bir süredir bankacılık sektöründe teknikler zaten alıma dönebilecek bir görüntü veriyordu. Xbank endeksinde 1.132 direnci gecilince hızla 1.158 direnci, hatta biraz daha üstü 1.161 seviyeleri görüldü. ABD'de tarım dışı istihdam verilerinin beklenenin çok altında kalması, Dolar Endeksini aşağıya çekerken, borsaların yükselmesine destek oldu. 

Bugün 2,5 günlük kısa bir hafta yaşayacağız. Sonrasında bayram tatili başlayacak. O nedenle hem uzun süre kapalı kalmak istemeyenlerin kredi ödemek istemeyecekleri için kredili satışları gelebilir, hem de tuprs, bankalar ve holdinglerde görülen yabancının alımlarının sürdüğünü görebiliriz. Yabancı kendisini gösterince acaba yabancılar dönüyor mu heyecanı yarattı. Çok heyecan yaratmamak, bayram sonrasını gördükten sonra devam hareketlere odaklanmak lazım.

Şimdilik FED'in faiz politikasında değişiklik olmayacak açıklamaları, ABD'de yeni teşfiklerin geleceği beklentisi, Dolar Endeksinin düşüyor olması, kapanma nedeniyle vakalarda sert düşüş beklentilerinin görülmesi, küresel borsalarda yükseliş iştahının sürmesi BIST için de pozitif etki yaratmış durumda. Ama yükseliş sürsün moraller yerine gelsin.

Bu haftayı teknikleri referans alarak geçirmeli diyorum. Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.

Düzeltme!; Bugünden itibaren işlemlerin takası bayram sonrası olduğu için, kredi ödemek istemeyecek olanların satış etkisi olmaz. Bilakis takas bayram sonrası olacağı için kredili alım nedeni bile olabilir. Sadece bayram süresinin belirsizliğinden çekinenler varsa, onlar nakite dönmeyi isteyebilirler.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 07.05.2021
    09:40

    Dış borsalarda özellikle ABD endekslerinde yeni rekorlar var. ABD tarafında J.Yellen'in kafa karıştıran açıklamalarına rağmen borsa endeksleri yeni rekorlar kırıyorlar. Biden'ın 2.3 Trilyon'luk alt yapı harcamalarının finansmanı için kurumlar vergisini % 21'den % 2... Devamı »

  • 06.05.2021
    09:30

    Bugün kapanmalar ve bayram tatili nedeniyle öne çekilmiş bir TCMB PPK toplantısı olacak. PPK(Para Piyasası Kurulu) toplantısında haftalık politika faizlerinde değişiklik yapılıp-yapılmayacağı piyasaların en önemli konusu durumunda. Benim beklentim politika faizlerine dokunulmay... Devamı »

  • 05.05.2021
    09:28

    ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, hızlı büyüyen ekonominin açıklanan teşfik paketleri ile aşırı ısınmasına engel olmak için, ılımlı bir faiz artışına ihtiyaç olabilir dedi. Ama bu açıklama ile ABD borsa endekslerinde %2-%3 düşüş tepkisi görül&... Devamı »

  • 04.05.2021
    09:46

    Dün açıklanan nisan ayı TÜFE enflasyonu beklenti olan % 1.8'in altında % 1.68 geldi. Yıllık seviye de, % 16.19'dan % 17.14'e yükselmiş. ÜFE belki beklentinin kısmi altında geldi ama, ÜFE'deki artış da sürmeye devam ediyor. Nisan ÜFE, ge&ccedi... Devamı »

  • 03.05.2021
    09:26

    Bugün 10.00'da Nisan Ayı enflasyon verisi açıklanacak. 6 Mayıs Perşembe günü de TCMB Para Piyasası Kurulu Toplantısı(PPK) olacak. Bu nedenle bu hafta için piyasanın gözü enflasyon ve PPK faiz kararında olacak. Genel beklenti aylık bazda %1.80 civarı bir enf... Devamı »