BIST Tarihi Direncini Yine Kıramadı!

12.03.2021 09:26
  •  A 

Dün tarihi direncini kırmayı deneyen BIST, 1.580'de gelen satışlarla yeniden direnci kıramadan realize yaşadı. Yabancıların özellikle de bankalardaki ısrarlı satışları sürüyor. Bugün açıklanacak ekonomik reform paketinin olası etkisi ve dün ABD ihaleleri sonrası tahvil faizleri ile kurlarda geri çekilmeler nedeniyle, banka hisseleri yükseliş dener mi diye düşünmüştüm. Ama sadece zayıf bir deneme sonrasında yeniden satış baskısına girdiler. Maalesef bu esnada teknik zarar kesleri gördükleri için öngörüleri açtığımız gibi zararla kapatmak durumunda kaldım. 

Bu arada bana öngörüleri kapattığınızda fiyatlar zararkeslerin üstündeydi, neden zararkeslerle kapattınız soruları gelebilir! Kural olarak bu durum böyledir. Her an ekran başında olamam. Ama olduğum takdirde, zarar kes fiyatı gördüğünde öngörüyü kapatacağım için, sonrasında mevcut fiyat altında ya da üstünde olsun zarar kes görüldü ise, zarar kes fiyat ile güncelleyip, öngörüyü gerçekleşmedi olarak kapatırım. Bunu tüm üyelere bir kez daha hatırlatmış olayım.

Kimbilir belki de, dün gelen satışlar robotları tetiklediği için otomatik gelen satışlar nedeniyle zararkesleri görmüş olabiliriz. Yani bugün tam tersi yükseliş yaşanacak olursa beni üzer. Algoritma ve robotlar nedeniyle artık zarar kesler bile sağlıklı çalışmadığı için, zarar kesli öngörüleri neden sevmediğimi ve tercih etmediğimi görmüş oldunuz.

Ekonomik Reform Paketi Açıklanacak!
              Bugün Cumhurbaşkanı ekonomik reform paketini açıklayacak. Öncesinde açıklanan hukuk reformu paketi iki yıla varan bir süreci kapsadığı için yeterince heyecan yaratmadı. Bakalım ekonomik reform paketinden ne çıkacak göreceğiz. Ben mali tedbirlerin içeriğinde kamunun tasarrufa gitmesini bekliyorum. Eğer bu yönde ciddi bir tasarruf tedbirleri duyacak olursak, bu olumlu karşılanabilir. 15:00'te yapılacak açıklamaları bekleyip, neler açıklanacağını duyacağız.

ABD 30 Yıllıklarına da 2.3 Katı Teklif Geldi!
              Teklifler on yıllıklarda olduğu gibi iyi geldi. Ama ben ciddi bir büyüme beklentisi içinde olan ABD'nin tahvil faizlerindeki yükselişlerin süreceğini bekliyorum. Yani tahvillere gelen talep yüksekliği faiz sorununu çözmeyecek görüşündeyim.

Olası tekniklere odaklanıp, hisse bazlı takip etmeye devam etmek yine doğru davranış olacak görüşündeyim. BIST kırarsa, bunu da bankalarla yaparsa diyerek genel bir beklentiye takılmak gördüğünüz gibi çok hayırlı olmuyor:). Hisse bazlı tekniklerdeki pozitif ayrışmaları yakalamaya çalışmak daha uygun olacak sanırım. Endeks için olası yansımaları hem teknik paylaşımlarımdan, hem de önceki bekelenti yazılarımın içeriklerinden zaten biliyorsunuz. Tekrarlamaya gerek yok.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 11.03.2021
    09:26

    ABD'de dün gerçekleşen 10 yıllık ihalelere katılım iyi olunca on yıllık tahvillerde satış hız kesti. Ama yine de % 1.52 seviyelerinde olduğunu bilmek lazım. Bugün de 30 yıllık tahvil ihaleleri olacak. Aynı katılımı orada da görürsek, ABD tahvil piyasası sakinleşebilir.... Devamı »

  • 10.03.2021
    09:25

    Uzun süredir teknik düzeltme beklediğimi biliyorsunuz. Ama bu beklentim ilkinde 1.431, ikinci düşüş esnasında ise 1.443 seviyeleri ile sınırlı kaldı. Sanki bir el BIST'in düşmesini istemiyor gibi. Tam sanayi gibi diğer sektörlere vermeye başladıkları zaman banka his... Devamı »

  • 09.03.2021
    09:40

    ABD tahvillerinin oynaklığı dünya piyasalarını ve gelişmekte olan ülkelerin kurlarının oynaklığına neden oluyor. ABD on yıllık faizleri % 1.62'yi görüp, yeniden % 1.57 civarına indi. Kurlarda ciddi bir yükseliş yaşadık. Bu kadar hızlı olması çok iyi değil. Kurları... Devamı »

  • 08.03.2021
    09:47

    Anne, anneanne, babaanne, nine, eş, kardeş, kız, hala, teyze, arkadaş, öğretmen, doktor, sunucu, oyuncu, ev hanımı, terzi, işçi, tezgahtar, komşu, adı ve sıfatı her ne olursa olsun tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Devamı »

  • 05.03.2021
    09:16

    Bu başlığı artık uzun süreler duymasak keşke. Ama maalesef yıllardır çok sık duyduğumuz bir söz oldu. Dün düşen askeri helikopterde 11 şehit verdik. 2 kişi de yaralı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabır diliyorum. Hepimizin başısağolsun. Mekanları cenne... Devamı »