BIST Yeni Rekor Denemesi Yapar Mı?

11.03.2021 09:26
  •  A 

ABD'de dün gerçekleşen 10 yıllık ihalelere katılım iyi olunca on yıllık tahvillerde satış hız kesti. Ama yine de % 1.52 seviyelerinde olduğunu bilmek lazım. Bugün de 30 yıllık tahvil ihaleleri olacak. Aynı katılımı orada da görürsek, ABD tahvil piyasası sakinleşebilir. İhale olsun durumu anlayacağız.

BIST dünkü kapanışı ile yeni zirveye yönelmek istiyor görüntüsü veriyor. Dün bu yükselişe çok destek vermemiş olan bankacılık sektörü, bugün ABD tahvil ihalesi sonrası alıcılı bir güne başlayabilir. Bu tepkiyi görürsek, BIST sıralı şekilde 1.575 ve üstündeki 1.582 zirvesini kırabilir. BIST'in zirve kırması halinde yeni bir yükseliş trendine girebiliriz. Bu durumda destek-direnç tablosunda paylaştığım üst teknik hedefler 1.637 - 1.660 - 1.700 - 1.721 seviyeleri olur.

Kısacası yeniden yeni zirvelere yönelme heyecanı artmış durumda. Fakat bu ortamda yabancının sürekli satıyor olması ve CDS'lerimizin hala 339 seviyesinde bulunması sıkıntılı yaratan konularımız. Açıklanacak ekonomi reform paketinden kamunun tasarruf planı çıkarsa bu durum yabancının yeniden güven duymasına neden olabilir. Ama artan enflasyonun karşılığı olarak yeni bir faiz artışı daha görmek isteyeceklerdir.

BIST'in en ucuz kalanları olarak bankalar var. Ama yabancı satışı bu iskontolu hallerinin sürmesine neden oluyor. Bu nedenle karları devamlı artan sanayi hisseleri yine ön planda olabilir. Teknik olarak da hisse bazlı ayrışmalar sürecektir. Bu nedenle destek-direnç tablosundaki paylaşımlarımı da dikkatle takip ediniz. Dirençlerini kıran-kıracak hisselerdeki yükselişler üst dirençlerine doğru hızlanabilir.

NOT: 11:10'da Ekotürk Tv. skype bağlantısı üzerinden Paratoner Programında Murat Tufan ile gündemi konuşacağız. Sorularınızla bekleriz...

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 10.03.2021
    09:25

    Uzun süredir teknik düzeltme beklediğimi biliyorsunuz. Ama bu beklentim ilkinde 1.431, ikinci düşüş esnasında ise 1.443 seviyeleri ile sınırlı kaldı. Sanki bir el BIST'in düşmesini istemiyor gibi. Tam sanayi gibi diğer sektörlere vermeye başladıkları zaman banka his... Devamı »

  • 09.03.2021
    09:40

    ABD tahvillerinin oynaklığı dünya piyasalarını ve gelişmekte olan ülkelerin kurlarının oynaklığına neden oluyor. ABD on yıllık faizleri % 1.62'yi görüp, yeniden % 1.57 civarına indi. Kurlarda ciddi bir yükseliş yaşadık. Bu kadar hızlı olması çok iyi değil. Kurları... Devamı »

  • 08.03.2021
    09:47

    Anne, anneanne, babaanne, nine, eş, kardeş, kız, hala, teyze, arkadaş, öğretmen, doktor, sunucu, oyuncu, ev hanımı, terzi, işçi, tezgahtar, komşu, adı ve sıfatı her ne olursa olsun tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Devamı »

  • 05.03.2021
    09:16

    Bu başlığı artık uzun süreler duymasak keşke. Ama maalesef yıllardır çok sık duyduğumuz bir söz oldu. Dün düşen askeri helikopterde 11 şehit verdik. 2 kişi de yaralı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabır diliyorum. Hepimizin başısağolsun. Mekanları cenne... Devamı »

  • 04.03.2021
    09:35

    Dünya piyasaları ABD tahvil faizleri ile dalgalanmaya devam ediyor. Geçen hafta % 1.61'e çıkan on yıllık tahvil faizleri nedeniyle ons altında ve borsalarda satışlar, bizim gibi gelişmekte olan ülke kurlarında da yükselişler yaşanmıştı. Sonrasında FED başkanının a&cc... Devamı »