Enflasyon Önemli!

04.01.2021 09:35
  •  A 

Bugün Aralık ayı enflasyon verisi gelecek. TCMB'nın bu ayki toplantısında bir faiz artışı daha yapıp-yapmayacağı beklentisi için önemli bir veri. Açıkçası ben enflasyon yine yüksek gelebilir diye düşündüğüm için, belki 100 baz puanlık bir faiz artışı daha yaşanabilir diye düşünüyorum. 

Trump Protesto Mitingi Yapıyor!
              Trump vaz geçmiyor. 6 Ocak tarihinde taraftarlarını sokağa çağırdı. Başkent'te büyük bir protesto mitingi yapılması bekleniyor. Olası olaylar ülkeyi karıştırabilir.

Öncesinde 5 Ocak'ta da Georgia eyaletinde ikinci tur kongre seçimleri olacak. Senato çoğunluğu açısından önemli bir seçim. 

BIST İçin Yabancılar Önemli Olacak!
              Yeni yıl tatilinden dönecek olan yabancı fonların kararları BIST'in yönü açısından önemli olacaktır. Teknik olarak direnç seviyelerindeyiz. Eğer yabancılar alımla yeni yıla başlayacak olurlarsa, BIST'deki yükseliş derin bir düzeltme yaşatmadan sürebilir. Ama yabancı piyasalar kapalı iken yükselen BIST'te kar satışı yapmayı tercih ederek yıla başlamak isterlerse, o zaman kısmi bir düzeltme yaşanmasına neden olurlar.

Açıkçası fazla yorum yapmadan, izlemek ve yabancı davranışını görmek istiyorum. Nasılsa yeterli açık öngörümüz var. Yükseliş halinde onların gerçekleşmelerini yaşamış oluruz. Düşüş yaşanırsa, yeni alım öngörülerimiz gelir.

Genel görüş alımla başlanması yönünde. Olası üst dirençleri Destek-Direnç Tablosunda görebilirsiniz. Ama teknik olarak 1.456 seviyesi görülecek olursa, parabolic satış yönüne döner ve kar satışları artmaya başlar. Bu nedenle olası düzeltme riski açısından 1.456 seviyesi dikkatle takip edilmeli.

BIST ne yaparsa yapsın, hisse bazlı pozitif ayrışmaların bu hafta da yaşanmasını bekliyorum.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.           


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 31.12.2020
    09:25

    Nihayet çok zor bir yılı tamamlayıp, bugün yeni bir yıla başlayacağız. Gerçekten de artık hayret etmeyi bile bıraktığımız olaylarla dolu bir yıl yaşadık. Sadece ülkemiz değil, tüm dünya için yaşamadığımız bir tek dünya dışı varlıklarla tanışma kaldı sanı... Devamı »

  • 30.12.2020
    09:47

    BIST dünkü yükselişi ile rekorlarını yine kırdı ve uzun süredir dikkat çektiğim ara kademe direnci olan 1.460 seviyesine ulaştı. Yeni yıla girmeden kısmi bir banka hisseleri yükselişi ile 1.476 - 1.500 dirençlerini görüp, rekorlarını yenileyebilir. ... Devamı »

  • 29.12.2020
    09:52

    Ülkemiz ve dünya genelinde pandeminin tehlikeli boyutta artışının sürmesine rağmen, BİST ve dünya borsa iştahı sürüyor. Hatta pandemi nedeniyle, ülkeler şirketlerini ve sektörleri yaşatabilmek, ayakta tutabilmek için yeni yeni ekonomik destek-kurtarma p... Devamı »

  • 28.12.2020
    09:37

    Trump paketi onaylamış. ABD dowj. yükselişle tepki verdi. Genel pozitif ama beklenti bitti realizasyonunu da peşinden getirebilir. İngiltere ile her an bir serbest ticaret anlaşması yapmamız bekleniyor. Olumlu bir gelişme yaratır. Bu gelişme AB'nin de Türkiye'ye bakışını olumlu... Devamı »

  • 25.12.2020
    09:22

    Bugün dış piyasalar Christmas tatilinde. Yani BIST'de biz bizeyiz. O nedenle nasılsa yabancı satamaz, ya da alamaz diye yabancı ağırlıklı hisselerde spekülatif hareketlerin olması da mümkün. Dün TCMB beklentilerin de üzerinde kararlı duruşunu gösterdi ve p... Devamı »