Trump Paketi Onayladı!

28.12.2020 09:37
  •  A 

Trump paketi onaylamış. ABD dowj. yükselişle tepki verdi. Genel pozitif ama beklenti bitti realizasyonunu da peşinden getirebilir.

İngiltere ile her an bir serbest ticaret anlaşması yapmamız bekleniyor. Olumlu bir gelişme yaratır. Bu gelişme AB'nin de Türkiye'ye bakışını olumlu etkileyebilir.

İş Bankası 500 Milyon TL'lik iştirak alımı-satımı için para limiti dahilinde hisse bazlı sınırsız genel müdürlüğe yetki verilmiş. Ama hemen uyarmak istiyorum. 2021 içinde tanınan bu yetki aynı zamanda alınan hisselerin gerektiğinde satımını da kapsıyor. Yani iş bankası iştiraklerinde alıcılı bir tepki görülebilir.

Milli otomobil ile ilgili bugün 11:00'de sunum var. Muhtemelen çok sayıda tedarikçi belli olacak. Adı listeye giren şirketlerde borsada sert alımlar görülebilir.

Kfein bir banka ile sözleşme imzalamış.

Tkfen Azarbeycan ile büyük bir sözleşme yapmak üzere olduğunu açıkladı.

Netas'ın görevi bırakmak üzere olan ceosu yine büyük ufuklar çizen sektör açıklamaları yapmış.

Altın üretimi ile ilgili olarak bakan Fatih Dönmez, 38 ton ile bu yıl rekor kıran üretimin, 5 yıl içinde 100 tona çıkacağı yolunda rezerv haberleri beklediğini söyledi.

ABD Halkbank davasının reddi ile ilgili talep kabul edilmemiş. Yakında Halkbank ile ilgili bir olumsuz karar riski de halen ciddiyetini koruyor. 

Faizlerin artması kredi faizlerini ve mevduat faizlerini yukarı çekti. Borsaya gelen paranın faize dönme riski var. Ayrıca kredi geri dönüşlerinde de riskler artacaktır.

Benzer birçok haber var. Bu nedenle çok sayıda da yükseliş gösterebilecek hisse var. Yabancıların çoğu tatilde. Yani tedirginliğim korkutucu boyutta değil. Ama kısmi bir düzeltme çok sağlıklı olurdu. Grafikler seans içi realizasyonlar şeklinde de yolumuza devam edebileceğini gösteriyor. Hangisi olur bilemiyorum.

Ama ABD ile sert yaptırımlar ve ilişkilerin kopması yönünde gelişme olmazsa, BIST'in yeni yıl da çok daha yüksek seviyelere gitmesini bekliyorum. Çimento, demirçelik, sigorta, teknoloji, ilaç, altın, beyaz eşya, otomotiv ve yan sanayi, Gsm, yazılım, teknoloji, bilgisayar dahil çok alanda işlerin 2021'de de çok iyi olmasını bekliyorum.

Yani tümden sarsıcı bir düzeltme korkum olmadığını yeniden belirteyim. Sadece teknik olarak temkinli olmalı ama hisse bazlı ayrışmaların yine de olabileceğini bilmeli.

Bu haberler ışında pozitif bir açılış bekliyorum. Teknik olarak 1.440-1.460 -1.500 seviyelerine doğru yükseliş beklediğimi zaten devamlı paylaşıyorum. Ama her an da teknik bir kar realizasyonu riskini grafiklerde görüyorum. Olası teknik seviyeleri paylaşımlarımdan takip edebilirsiniz.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 25.12.2020
    09:22

    Bugün dış piyasalar Christmas tatilinde. Yani BIST'de biz bizeyiz. O nedenle nasılsa yabancı satamaz, ya da alamaz diye yabancı ağırlıklı hisselerde spekülatif hareketlerin olması da mümkün. Dün TCMB beklentilerin de üzerinde kararlı duruşunu gösterdi ve p... Devamı »

  • 24.12.2020
    09:37

    Trump Savunma Yetkilendirme Yasasını Veto Etti! Zaten öncesinde bunu yapacağını söyleyen Trump, sözünü tuttu. Savunma bütçesine 740 Milyar Dolar ayıran yasayı bu rakamı yetersiz bularak veto etti. Yasanın içeriğinde Türkiye'ye yapt... Devamı »

  • 23.12.2020
    09:18

    BIST'in gördüğü, görüp döndüğü, çıkıp kar satışlarının geldiği seviyelere ve bir de destek-direnç paylaşımlarımdaki seviyelere bakarsanız, tekniklerin nasıl da sıkıştığını, işlemlerin nasıl da tekniklere uygun gerçekleştiğini göre... Devamı »

  • 22.12.2020
    09:35

    Dünya borsaları ve BIST dün mutasyona uğrayan yeni virüs korkusu ile kar satışları yaşadı. DSÖ'den gelen aşının mutasyona uğramış virüs için de etkili olduğu yönünde açıklamalar ve ABD'de yeni teşvik paketinin onaylanması sonrasında kısmi alım... Devamı »

  • 21.12.2020
    09:42

    O kadar çok gelişme var ki, hangisini dikkate almalıyız insanın kafası karışıyor. Bana göre en önemlisini sona bırakıp, bazı önemli gelişmeleri paylaşıyorum. 24 Aralık'ta TCMB faiz kararı açıklanacak. Ben 150 baz puanlık bir faiz artışı olmasını, ya da her şekild... Devamı »