Riskli Seviyelerdeyiz!

18.12.2020 08:57
  •  A 

BIST tekniklerine bakınca tam bıçak sırtı görüntüler var. BIST 1.410 seviyesini kıracak olursa, 1.440 - 1.460 ve 1.500 seviyelerine doğru alımlar hızlanabilir. Ama 1.384 seviyesi aşağı yönlü kırılacak olursa, bu takdirde de 1.371 - 1.366 - 1.360 - 1.351 ve 1.342 desteklerine doğru bir düzeltme yaşanabilir. 

Açıkçası benim açımdan düşüş yönünde bir düzeltme yaşanması çok daha sağlıklı bir hareket olur. Böylece düzeltme sonrası alım imkanı ve cesareti daha çok olur. Ama 1.410 kırılıp üst hedeflere yönecek olursa, bu takdirde birçok hisseyi gördüğü en yüksek seviyelerden almak durumunda kalırız. Ki, kar satışı halinde maliyetli yakalanma riskimiz daha yüksek olur.

Bu nedenle daha ziyade destek-direnç paylaşımlarımla kararı sizlerin cesaretine bırakıyorum. Bu durum yine sürecek gibi duruyor. Yani bu şu demek, endeks iki yöne de açık olduğu için teknik ayrışmalar yine ön planda olmaya devam edecektir. Bugün için sigorta sektörü ve altın-madenler ayrışma yapabilir. Ama önceki günlere göre daha az sayıda destek-direnç paylaşımı yapabildim. Temkinli olmanızda yarar var.

Ayrıca özellikle yeni üye arkadaşlarımızı uyarmak istiyorum! Belki son dönem öngörülerimdeki yüksek gerçekleşmeler nedeniyle olabilir. Paylaşımlardaki en üst teknik dirençleri hedeflediğinizi görüyorum. Tabii ki daha çok kazanmak güzeldir. Kim istemez ki. Ama daha yüksek kazanayım derken, eldekileri kaybetme riski olan teknik düzeylerdeyiz. Ayrıca her zaman ve her hissede doğruyu göreceğim diye de bir kesinlik yok. Bakın son dönem öngörülerimin bile kayıplar yaşatanları var. 

Bugün 10:00'ta yine dişçim ile randevum var. Geçen çekilen filmde diş kökünde bir çatlak izlenimi edindiler. Bugün kanalı açıp bakacaklar. Eğer çatlak yoksa, kanal tedavi ve dolgu ile muhtemelen işim bitecek. Ama çürük olmadığı halde kökte çatlak izlenimi görüntüsü doğru çıkarsa, bu takdirde durduk yerde sağlam dişi çektirmek durumunda kalacağım. Ve yerine de implant yaptırmak zorunda kalacağım. Bu en az üç ay bu sorunumun sürmesi demek olacak. Umarım sorunsuz bir şekilde bugün ya da en fazla haftaya da birkez gelmek durumunda kalsam bu sorunu bitirmiş olurum. Tam da pandemi ortamında herşeyden, herkesten uzak dururken dişçiye gelmek risk yaratıyor.

Neyse, yani demem o ki bugün de açılış esnasında aranızda yokum. Duruma göre öğleye doğru dönmüş olurum sanırım.

Hepinize sağlık ve bol kazanç, tabiki bir de güzel ve dinlendirici bir hafta sonu dilerim.

NOT: Bu arada dün duyuruda paylaştım. Dün sabah Ekotürk tv.'den Perihan Tantuğ ile kapsamlı bir skype bağlantımın videosunu ana sayfaya koydum. Tam ortasında bağlantı sorunum olsa da, sonrasında yeniden kaldığımız yerden devam ederek bir çok konuya değindik. İlginizi çekebilir. İzlemek isteyenleriniz için ana sayfa videolarında duruyor. İlgilenen çevrenizle de paylaşım yaparsanız memnun olurum.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 17.12.2020
    09:35

    Dün kar satışları geldi. Bu gayet doğaldır. 1.385 - 1.371 ve 1.342 kademeli desteklerimiz mevcut. 1.342'nin altına gelmediği takdirde yeniden özellikle hisse bazlı ayrışmalarla alımların sürdüğünü görebiliriz. 1.410 direnci üzerine çıkabilirsek, oza... Devamı »

  • 16.12.2020
    09:26

    Pozitif ama daha ziyade hisse bazlı ayrışma beklentilerine sahibim. Tekniklerde gördüğüm bu. BIST'in genele yayılarak hızlanması için bugün TCMB başkanı Naci Ağbal'ın açıklamaları çok önemli olacaktır. Eğer bu ayki toplantıda da faiz artışı y&oum... Devamı »

  • 15.12.2020
    09:05

    ABD S-400 nedeniyle CAATSA kararları kapsamında aldığı yaptırım kararlarını açıkladı. Savunma Sanayi Kurumu ve kurumun başkanı İsmail Demir ile birlikte diğer üç bürokrat yaptırım listesine dahil edildi. Şu an için beklenen yaptırım listesinin en hafif maddeleri devrey... Devamı »

  • 14.12.2020
    00:54

    ABD Başkanı Trump, Türkiye'ye yaptırımları da içeren Savunma bütçesi yasasını veto edeceğini açıkladı. Peki 84/13 oy farkı ile geçmiş yasa için bu veto kararı neyi iafade ediyor? 2/3 oranının üzerinde evet çıktığı için boşuna bir &c... Devamı »

  • 11.12.2020
    09:23

    Detayları uzun ben kısa yazarak genel bilgi vermek istiyorum! AB Liderler Zirvesinin sonuç bildirgesinde sert yaptırım isteyen Fransa, Yunanistan, Rum kesimi, Avusturya ve Lüksemburga karşılık, Almanya'nın başını çektiği 22 ülke daha makul yaptırımlarla kararları bağl... Devamı »