Hisse Bazlı İşlemler Yine Ön Planda Olacak!

16.12.2020 09:26
  •  A 

Pozitif ama daha ziyade hisse bazlı ayrışma beklentilerine sahibim. Tekniklerde gördüğüm bu. BIST'in genele yayılarak hızlanması için bugün TCMB başkanı Naci Ağbal'ın açıklamaları çok önemli olacaktır. Eğer bu ayki toplantıda da faiz artışı yönünde beklentileri güçlendirecek şekilde konuşacak olursa, o zaman BIST 1.395 üstünde yer alan sıralı teknik hedeflerine doğru hızlanabilir. Ama bunu yapmazsa, kısmi kar satışlarının geldiği bir teknik düzeltme görebiliriz.

Bu dönem yine bilanço destekli hisse ayrışmaları ön plana çıkacak görüşüme dönüyorum. Bugün yazım kısa olacak.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 15.12.2020
    09:05

    ABD S-400 nedeniyle CAATSA kararları kapsamında aldığı yaptırım kararlarını açıkladı. Savunma Sanayi Kurumu ve kurumun başkanı İsmail Demir ile birlikte diğer üç bürokrat yaptırım listesine dahil edildi. Şu an için beklenen yaptırım listesinin en hafif maddeleri devrey... Devamı »

  • 14.12.2020
    00:54

    ABD Başkanı Trump, Türkiye'ye yaptırımları da içeren Savunma bütçesi yasasını veto edeceğini açıkladı. Peki 84/13 oy farkı ile geçmiş yasa için bu veto kararı neyi iafade ediyor? 2/3 oranının üzerinde evet çıktığı için boşuna bir &c... Devamı »

  • 11.12.2020
    09:23

    Detayları uzun ben kısa yazarak genel bilgi vermek istiyorum! AB Liderler Zirvesinin sonuç bildirgesinde sert yaptırım isteyen Fransa, Yunanistan, Rum kesimi, Avusturya ve Lüksemburga karşılık, Almanya'nın başını çektiği 22 ülke daha makul yaptırımlarla kararları bağl... Devamı »

  • 10.12.2020
    09:26

    Bugün AB liderleri toplanıyorlar. İki gün sürecek zirvede Türkiye için alınacak kararlar merakla bekleniyor. Dün dolaşan haberlere göre, sert yaptırımlardan ziyade Doğu Akdeniz'de arama faaliyetlerine katılanlara yönelik yaptırımlarla sınırlı kalınacağı ... Devamı »

  • 09.12.2020
    09:58

    Seansa az zaman kaldı. Kısa kısa yazıp tamamlayalım. ABD'de 916 Milyar Dolar'a çıkartılan teşvik paketi borsaların alıcılı olmasına ve ABD borsalarının rekorlarını tazelemesine neden oluyor. Olası gerçekleşmelerine göre alımların devamı görülebilir. Pandemi s... Devamı »