BIST İçin Pozitif Beklenti Sürüyor!

23.11.2020 09:31
  •  A 

TCMB Başkan'ı ve Ekonomi Bakanı değişimi sonrası beklentileri karşılayan politika faizi artışı pozitif yansımalarını sürdürüyor. Kurlarda 7.50'ye gevşeme yaşandı. BIST TL bazlı endeks ve hacim rekorlarını kırmaya başladı. Şimdi de aktif rasyosunun kaldırılması bekleniyor. Muhtemelen çok gecikmeden aktif rasyosunun da kaldırıldığını duyabiliriz. 

Lakin çok kez dile getirdik. Asıl sorun güven kaynaklı. Güven eksikliğinin nedeni de sadece faiz ve aktif rasyosu değildi. Hatta bu kriterler asıl sorunların neticelerinden kaynaklanan yansımalardı. Cumhurbaşkanımız tarafından demokrasi, hukuk, eğitim, AB ilişkileri, yerli yabancı yatırımcılara her türlü güvencenin temini gibi konularda reform açıklamaları yapılıyor. 

Bu açıklamalar da eksik olan alanların öne çıkartılacağı mesajı veriyor. Yani söylenenler yapılmaya başlanırsa pozitif etkileri her alanda görülmeye başlanır. BIST için iyimser bir dönemdeyim. 1.328 seviyesinin üzerinde sırası ile 1.344 - 1.355 ve 1.373 seviyelerine doğru yükseliş yaşanmasını bekliyorum. Bankalar, holdingler, ulaştırma şirketleri, GSM'ciler dahil, yabancıların normalde yoğun olduğu hisselerdeki hareketin sürmesini bekliyorum.

Teknik detayları Destek-Direnç Tablomuzda daha ayrıntılı bulabilirsiniz. Hisse ayrışmaları da yaşanmaya devam edecektir. Pandemi patlaması yasaklar getirebilir. Ama görülen o ki, sanayide üretim aksamasın diye gerekirse fazla mesai planları yapılıyor. Yani pandemi dolayısı ile üretimde durmaya izin verilmeyeceği görülüyor.

Bu arada DSÖ tarafından 2021 başında üçüncü dalga uyarıları yapılıyor. Anlayacağınız zor bir kışa hazır olun. Bu nedenle ilaç firmalarının da yine ön plana çıkmasını bekliyorum.

NOT: 09:45 civarı Ekotürk tv. skype bağlantım var. Perihan Tantuğ ile gündemi konuşacağız.(İlgili bağlantı ana sayfa videoları arasına dahil edilmiştir)

Hepinize sağlıklı ve bol kazançlı bir hafta dilerim. 


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 20.11.2020
    09:59

    Uzun zamandır piyasalarla inatlaşan bir ekonomi ve Merkez Bankası politikası vardı. Enflasyon yüksek olmasına rağmen, faizler ısrarla baskı altında tutuluyordu. Haftalık politika faizleri düşük gösterilip, gecelik geç likidite penceresi faizi üzerinden fonlama yapılıy... Devamı »

  • 19.11.2020
    09:26

    Yılbaşından beri yabancı yatırımcı ve fonlar sürekli satış yaparak Türkiye'den çıkıyorlar. Yılbaşında Dolar kuru 5.95 seviyesinde idi. Şu an ise kısmen düşmüş hali ile 7.72 civarlarında bulunuyor. Yani kur olarak ülkemizden çıkmakla kazançlı gör... Devamı »

  • 18.11.2020
    09:28

    Covid 19 Patladı! Uzun zamandır uyarıyorum; aşı ve yaşanan siyasi-bürokratik değişiklikler nedeniyle tüm sıkıntılarımız bitmiş değil. Aşı haberleri çok güzel ama, orta ve uzun vadeyi güvenli hale getirecek bir gelişme bu. Aşıların dünya genelinde yaygı... Devamı »

  • 17.11.2020
    09:04

    Bugün çok kısa bir yazım olacak. İçeride 19 Kasım TCMB faiz kararı bekleniyor. Ama genel kanaat 400+ faiz artışı şeklinde. Eğer bu beklentiden çok uzak kalırsak kurların sert yukarı tepkisi ve BIST'in de sert kar satışlarını görme riskimiz yüksek olur. Ara ora... Devamı »

  • 16.11.2020
    09:21

    Tam sert bir kur faiz krizine mi giriyoruz diye korkarken, önce TCMB Başkanı değişimi, hemen arkasından ekonomi yönetiminde bakan ve kadrolarda değişimler, dışarıdan arka arkaya aşı haberleri ve içeride çok daha etkili olan cumhurbaşkanımızın ekonomi, hukuk, demokrasi, acı re... Devamı »