Düşüşlerde Yeni Alım Öngörülerim Gelecektir!

26.08.2020 09:47
  •  A 

TCMB politikalarının kur ve faiz üzerindeki baskıyı daha da arttırdığını görüyoruz. Bunun izahını son beklenti yazılarımda izah etmiştim. Aynı zamanda Akdeniz gerilimi de her gün arttığı için BIST ve para piyasalarımız  baskısı yaşıyor. Bu baskı para piyasalarında faiz ve kurlarda yukarı yönlü, borsada ise aşağı yönlü yaşanıyor.

Bu nedenle teknik olarak 1.077 desteklerinin aşağıya kırılması halinde, Destek-Direnç Tablosunda paylaştığım alt desteklere doğru satışların arttığını görebiliriz. Dolar kurunda da 7.27 üzerinde kalınması halinde teknik olarak 7.59 - 8.00 ve 8.50 seviyelerinin görülme riski var. TCMB faiz artışı ile bu riski kaldırabilir. Ama aynı 2018 yılında yaptığı gibi, bu kararı zamanında almaz ve döviz satışlarıyla bu durumu engellemeye devam ederse, gördüğünüz gibi hane halkının elindeki DTH tutarları artarken, TCMB döviz rezervlerindeki erime de devam edecektir. Bu gidişatın sonunda da 7.40 üzerine Dolar'da hareketlenme yeni bir kur atağı yaşatırsa, bu sefer yine kontrol kaçmasın diye yüksek oranlı faiz artışı yapmak zorunda kalan bir TCMB görebiliriz.

Maalesef zamanında uygulanması gereken politikalar ertelendikçe bu riskler daha büyük maliyetleri göğüslemek zorunda kalmamıza neden oluyor. Yeniden ve yine yüksek oranlı bir faiz artışı yaşanacak olursa, bu durum kredi ile satış patlaması yaşanan inşaat sektöründe yeni bir durgunluğa neden olabilir. 

BIST'in olası düşüşleri halinde yine çok sayıda yeni alım öngörüsü girdiğimi görebilirsiniz. Hisselerin olası destek-dirençlerini de ilgili tablolarda sizlerle paylaştım. 

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 25.08.2020
    09:18

    Tarihi bir doğalgaz keşfi yaptık ama BIST'e yansımasına bakınca hiç de öyleymiş gibi görmüyoruz. Hele ki, bu esnada dünya borsalarında oldukça ciddi yükselişler yaşanırken BIST duyarsız kalıyor. Peki neden? Evet keşif bizim için önceki reze... Devamı »

  • 24.08.2020
    09:09

    Hayaller içinde; en az 800 Milyar metreküplük doğalgaz haberi, Çin ile 300-400 Milyar Dolar'lık bir swap, sabit kur ve hatta Libya-Katar gibi ülkelerle büyük parasal içerikli anlaşmalar yer alıyordu. Oysa gerçekler olarak, cuma gün&u... Devamı »

  • 21.08.2020
    08:54

    Bugün dananın kuyruğu kopacak! Son açıklamaya göre 15:00'da müjde nedir öğreneceğiz. Şu an için spekülasyonlar iç ve dış medyada yoğun şekilde yer alıyor. Ben hemen şu uyarıyı yapmak istiyorum! Müjde doğalgaz ise, rezervin büyüklü... Devamı »

  • 20.08.2020
    09:13

    Birkaç gündür tüm gözler, dikkatler bugün 14:00'te faiz kararını açıklayacak TCMB Para Kurulu Üzerinde toplanmıştı. Çıkacak olası karara göre neler olur yorumları yapılırken, dün cumhurbaşkanının cuma günü vereceğini söy... Devamı »

  • 19.08.2020
    09:30

    Gözler yarınki Para Piyasası Kurulu faiz kararında. Son dönem artan talep ve kurlar nedeniyle enflasyonda yukarı yönlü artış yaşandığını görüyoruz. TCMB da, piyasadaki bu gidişe uygun açık piyasa işlemleri ile likiditeyi sıkıştırıcı uygulamalar yapıyor. Piyasaya ... Devamı »