Düzeltme Paniğe Dönüştü!

07.08.2020 03:42
  •  A 

Dolar kurunun 7.27 direncini zorlaması BIST'de panik oluşmasına, panik satışlar algoritmaların çalışmasına neden oldu. Beklediğimin üstünde sert bir satış yaşadık. 1.056'daki gap'in de altına indik. Hisselerin çoğunda yine devre kesiciler yaşandı. 

Şimdi gözler tüm silahları kullanacağız diyen Merkez Bankasında olacak. Bakalım TCMB hangi tedbirlerle piyasaları sakinleştirecek, ya da sakinleştirebilecek mi göreceğiz. 

Şimdi bir de Yunanistan ile Mısır'ın bizim ilan ettiğimiz münhasır alanlarımızı da içine alan anlaşma ilanı sorunu ortaya çıktı. Dışİşlerimiz yok hükmendedir diyerek, bu anlaşmayı masada da, sahada da tanımayacağını ilan etti. 

Ama bu arada Dışişleri Bakanımız Çavuşoğlu ile, AB dış ilişkiler ve güvenlik politikası yüksek temsilcisi Borell ile görüşme sonrasında yapılan açıklamada, AB'nin Türkiye ile mevcut kötüye giden ilişkileri yeniden tersine çevirip, güçlendirmek istediği belirtildi. En azından pozitif bir gelişmeyi de duymuş olduk.

BIST'in, kurların ve altının olası teknik görünümünü Destek-Direnç Tablomuzda bulabilirsiniz. Ben yaşanan düşüşleri yeni alım fırsatı olarak görmeye devam ediyorum. Biraz abartıya kaçtığımızı da düşünüyorum. Bugün kurlardaki hareket BIST'in yönünün ne olacağını gösterecektir. Ama bu satışların dönüşünde de birçok hisse tavanlayarak tepki yükselişine katılacaktır görüşündeyim. Lakin öncelikle kurdaki yükselişin akıbeti ve TCMB'nın faiz silahını çekip çekmeyeceğine bakılacaktır. Açıkçası kurlardaki yükselişi durdurmak için faiz silahı çekilecek olursa, bunun ekonomiye zararının daha yüksek olacağı görüşündeyim. 

Bugün sadece izlemede kalıp hafta sonu dahil neler olacağını ve açıklamaları görmek istiyorum. Gelişmelere göre olası düşüşler halinde önümüzdeki hafta da yeni öngörülerim gelmeye devam edebilir. Karamsar olmaya gerek duymuyorum. Bu süreçte sakin olup, piyasanın düzelmesini beklemek lazım. Dönüş çok uzun sürmeyecektir.

Bugün ekrana çok az bakmayı düşünüyorum.

Hepinize sağlık, bol kazanç ve iyi bir hafta sonu dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 06.08.2020
    09:30

    Teknik dikkat çektiğim gapler kapanınca beklediğim gibi alım tepkileri geldi. Ama öncesinde yine beklenti yazımda dikkat çektiğim, dirençlerde gap kapanış uyarılarına kulak asmayanlar gapler kapanırken panikle satış yapabilirler, bu da ekstra düşüşlere neden olur ... Devamı »

  • 05.08.2020
    09:26

    Bir süredir ısrarla BIST'in 1.204(120.464) direncini geçmesinin zor olacağını ve bu direnç seviyelerinde kar realizasyonu beklediğimi, bu nedenle en az % 50 nakit korunmasının tedbirli bir yatırım davranışı olacağını yazıyordum. Tüm bu beklentilerimin ana dayanağı da tama... Devamı »

  • 04.08.2020
    09:27

    Bayram tatilini bitirdik ve yeniden işimizin başına döndük. Benim için dinlendirici bir tatil oldu. Şimdi sorun en kısa zamanda piyasalara adapte olmak. Umarım zorlanmadan bunu başarırım. BIST'e teknik bakınca yükseliş kanalı aşağı yönlü kırılmış ve teknik bir... Devamı »

  • 27.07.2020
    00:01

    Bu hafta tatildeyim. Ama bu sefer ekranım yanımda. Mümkün oldukça gündemi ve borsayı takip etmeye çalışacağım. Haftaya iki sıfır atılarak borsaya başlayacağız. Hisselerin değerlerinde hiç bir değişiklik olmayacak. Sadece endeksler iki sıfır atılmış olarak hesa... Devamı »

  • 24.07.2020
    11:45

    Pazartesi iki sıfır atılmış haliye BIST'i göreceğiz. Kafa karışıklığı olmasın diye söylüyorum. Hisse fiyatlarında değişiklik olmayacak. Sadece endekslerde sıfırlar atılacak. Yani şu an için 118.700 olan BIST, 1.187 puan olarak görülecek. Bu durumun piyas... Devamı »