BIST Direniyor!

25.06.2020 09:28
  •  A 

Dış borsalarda yine ciddi bir kar realizasyonu yaşanmasına rağmen, BIST'in buna pek uymak istemediğini görüyoruz. Dışarıdaki kayıplara göre kısmi bir düşüşle dünü kapattık. Zaten düne ait beklenti yazımda ilk kademede 114.267 - 113.100 civarında desteklerin bulunduğunu yazmıştım. Hatta biraz daha altında 112.676 seviyesinde bir gap bulunduğuna dikkat çekmiştim. BIST ilk kademe desteğini bile dün görmedi. BIST'in ağırdan almasının şöyle bir yararı var. Bu esnada dışarıdaki kar satışları yeniden alıma dönerse, BIST de, fazla kayıp yaşamadan yeniden yükselişine devam etmeyi zorlayabilir.

Ama zorlayabilir diyorum! Çünkü TL tekniklerine bakınca BIST ciddi bir direnç bölgesinde. Bu nedenle ben teknik olarak düzeltmenin yaşanmasını sağlıklı bulanlardanım. En azından yukarıdaki gap seviyesine kadar kar satışlarının sürmesini kendi açımdan daha iyi bir piyasa manasında görürüm. Yoksa düşüş gelmeden ısrarla yaşanan yükselişlerde, nakit duranlar dayanamayıp yeniden hisse alımlarına başladıkları takdirde, en yüksekten kar satışlarına yakalanabilirler. Kısacası yeniden yükselişe dönülürse temkini elden bırakmayın derim. Ama olası düşüşün sizleri korkutmamasını, yeni alım fırsatı olarak görmenizin doğru olacağı görüşündeyim. Dip not olarak, 111.000 seviyesine kadar olabilecek bir düzeltme endeksin yukarı trendini bozmaz bilakis, yeni TL zirvelere doğru gitmesi için daha da kuvvetlendirir. Ben sağlıklı bir piyasa olması açısından düzeltmeyi yararlı gördüğümü söylüyorum. Ama BIST bu düzeltmeleri bile yapmamak için direniyor.

Faiz İndirimi Olur Mu?
              14:00 olunca TCMB PPK'nın faiz kararı belli olacak. 25-50 baz puanlık bir faiz indirimi beklentisi hakim. Olmasa iyi olur ama ben de faiz inecek diye bekleyenlerdenim. Yukarıdaki oranlar piyasaları çok etkilemez. Kısmen dövizde alım yaratabilir. 

Kısacası riskli ama iki yöne de evrilebilecek bir ortamdayız. Ben ısrarla hisse bazlı takip edilmesi gerektiğine dikkat çekiyorum. Çünkü hisse bazlı harekete devam edebilecek hisselerin var olduğunu görüyorum. 

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 24.06.2020
    09:38

    Son günlerde BIST yabancı borsalardan pozitif ayrışma gösteriyor. Bu durum sürecek mi sorusunun cevabı eminim herkesin merak ettiği bir konudur. Ama benim çok tedirgin olduğumu bilmenizi isterim. Hemen belirteyim ki, Dolar bazında bakacak olursak BIST, iyi zamanlarda gö... Devamı »

  • 23.06.2020
    09:22

    BIST bir süredir pozitif ayrışma gösteriyor. Bunda uzun zamandır duran bankaların yükselişe geçmesi ve yükselen petrol ile tuprs'ın da bu yükselişe destek vermesinin etkisi büyük. Aynı zamanda camlar da bu desteğe katkıda bulunuyorlar. Bankalardaki ... Devamı »

  • 22.06.2020
    09:06

    19 Mayıs Cuma günü kızlarımla oltalarımızı alıp, balık kaçamağı yaptık. BIST'i de sizlere bırakmıştık. Yaşanan fiyatlara bakınca, cuma günü BIST daha önce duranlar sayesinde tutunmuş. Hatta artıyı görmüş. Bankalar, tuprs, petkm, sahol, kchol gibi, daha &... Devamı »

  • 19.06.2020
    00:02

    19 Haziran Cuma kızlarımla oltalarımızı alıp balığa çıkıyoruz. 02:30 gibi İzmir'den yola çıkacağız. 05:00 gibi Akbük Kazıklı koyundan tekne ile denize açılacağız. BIST size emanet. Lütfen sahip çıkın. Döndüğümde ne olmuş buralar demek durumund... Devamı »

  • 18.06.2020
    13:50

    Arkadaşlar, Zaman zaman bana gelen aracı kurum sorularında ben Global'liyim ve eşim halen müdürleri diye Global Menkul Değerler diyorum. İsteyenleri de arattırıyorum. Ama bunu söylerken BayGlobal diye işlem platformlarının çok başarılı olduğu ve arge ekiplerinin ç... Devamı »