BIST Pozitif Ayrışıyor!

23.06.2020 09:22
  •  A 

BIST bir süredir pozitif ayrışma gösteriyor. Bunda uzun zamandır duran bankaların yükselişe geçmesi ve yükselen petrol ile tuprs'ın da bu yükselişe destek vermesinin etkisi büyük. Aynı zamanda camlar da bu desteğe katkıda bulunuyorlar. 

Bankalardaki yükselişin ana etkeni Trump'ın Halkbank savcısını görevden almasıyla oluşan pozitif beklentilerden kaynaklandı. Tekniklere bakınca yukarıda saydığım hisselerde yukarı seyir devam edebilir gibi görüntü var. Ama yine de herkesin temkinli olmasını ve teknikleri direnç-destek olarak iki yönlü takip etmelerinin doğru olacağını düşünüyorum.

Bir tarafta ikinci vaka artışı dalgaları, diğer tarafta Akdeniz'de Fransa dahil gerilen ilişkiler. Diğer tarafta Trump'ın yarattığı pozitif ilişki havası var. Bu arada piyasadaki düşük faiz beklentisi sürdüğü ve TCMB'nın yine faiz indirimi yapabileceği beklendiği için, mevduat yatırımcıları da hızlı bir şekilde borsaya yönelmeye başladılar.

İşte bu ortamda beklediğim ara düzeltmeler çok sınırlı kaldı. Bugün için de özellikle Destek-Direnç tablosunda yer alan hisselerde paylaştığım teknik hareketler görülebilir. Kısacası hisse odaklı ayrışmalar sürecek beklentimi koruyorum. 

Hepinize sağlık ve bol kazanç diliyorum.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 22.06.2020
    09:06

    19 Mayıs Cuma günü kızlarımla oltalarımızı alıp, balık kaçamağı yaptık. BIST'i de sizlere bırakmıştık. Yaşanan fiyatlara bakınca, cuma günü BIST daha önce duranlar sayesinde tutunmuş. Hatta artıyı görmüş. Bankalar, tuprs, petkm, sahol, kchol gibi, daha &... Devamı »

  • 19.06.2020
    00:02

    19 Haziran Cuma kızlarımla oltalarımızı alıp balığa çıkıyoruz. 02:30 gibi İzmir'den yola çıkacağız. 05:00 gibi Akbük Kazıklı koyundan tekne ile denize açılacağız. BIST size emanet. Lütfen sahip çıkın. Döndüğümde ne olmuş buralar demek durumund... Devamı »

  • 18.06.2020
    13:50

    Arkadaşlar, Zaman zaman bana gelen aracı kurum sorularında ben Global'liyim ve eşim halen müdürleri diye Global Menkul Değerler diyorum. İsteyenleri de arattırıyorum. Ama bunu söylerken BayGlobal diye işlem platformlarının çok başarılı olduğu ve arge ekiplerinin ç... Devamı »

  • 18.06.2020
    09:04

    Dün gece yapamadığım için veri girşlerim sabaha kaldı. O nedenle kısa yazacağım. Bulunduğumuz seviyeler ve çeşitli gelişmeler nedeniyle heran her yerden kar satışları görebiliriz. ABD borsalarında yine kar satışları var. Ama buna rağmen çok sayıda hissede de teknik dev... Devamı »

  • 17.06.2020
    09:25

    Öncelikle devamlı yazdığım bir uyarı ile başlamak istiyorum! Sadece BIST değil, tüm dünya borsalarında gördüğünüz fiyatlamaların bol ve düşük faizli para, teşvik paketleri ve kamu alımları nedeniyle yaşandığını bilmenizi isterim. ABD seçimleri nede... Devamı »