Yükseliş İştahı Sürüyor!

07.04.2020 09:45
  •  A 

Tüm borsalarda yükseliş iştahı sürüyor. Bugün de ABD ve AB borsalarının futurelerinde yükselişler görülünce, VİOP da buna yükselişle ayak uydurdu. BİST'in de 92.858 - 93.031 yakın dirençlerini kırıp kırmaması önemli olacaktır. Eğer bu dirençler kırılırsa üzerindeki dirençler 94.896 - 95.090 - 95.605 seviyelerinde bulunuyor. Daha üstündeki seviyeyi Destek-Direnç Tablosunda görebilirsiniz.

Açıkçası virüs salgını ile ilgili yansımalara bakınca, bu alım iştahını biraz fazla bulduğumu ifade etmek istiyorum. Çünkü CDS'lerimiz 652 düzeyinde. Kurlar yukarı gidişine devam ediyor. Şirketlerin genelinde üretim durmuş durumda. İnsanlarımıza evlerinizden çıkmayın diyoruz. Atatürk Havaalanı gibi iki havaalanını 45 gün içinde pandemi hastanesi yapma kararı aldık. Herkesin evine haftalık maske göndereceğiz. Başlayacak olan en önemli gelir kapımız turizm durmuş durumda ki, yılı kaybetme riskimiz çok yüksek. 

İşte tüm bunlar böyle iken, bu alım iştahı konusunda biraz abartı mı var acaba diye düşünmeden edemiyorum. Bu nedenle ben gördüğüm teknikleri sizlerle paylaşmayı sürdüreyim, sizler cesaretinize göre kararlarınızı verirsiniz. Tek tük de yeni öngörülerimi görebilirsiniz. 

Ama bugünkü yükselişlerle hem dış borsalarda, hem de BİST'de dirençlere geleceğimizi göz ardı etmeyin lütfen derim.

Hepinize önce sağlık, sonra bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 06.04.2020
    09:14

    Aslında işin ekonomik kısmı kötülüğünü koruyor. Gelen ekonomik verilerde bozulmalar artarak devam ediyor. ABD tarım dışı istihdam dahil gelen veriler kötü. Ama virüs ile ilgili İtalya ve İspanya'da vaka sayılarının düşüyor görüntüs... Devamı »

  • 03.04.2020
    09:21

    Lütfen 7 Nisan'a Kadar Evde Kalın! Ülkemiz için 14 günlük kuluçka dönemi bitiyor olduğu için, salgının etkileşimi çok artacak diye korkuluyor. Lütfen doğrudur değildir demeyin, bu süre içinde mecbur kalmadıkça kesinlikl... Devamı »

  • 02.04.2020
    09:22

    BIST bir haftadır 88.000 üstünde kalmanın mücadelesini veriyor. Hisse bazlı çok sayıda tavanlar yaşanıyor. Bu arada hemen tekrarlıyorum ki, hala tavan taban uygulamasının aynı şekilde bırakılması hatalı diye düşünüyorum. Bu yükselişler esnasında tavan sınırl... Devamı »

  • 01.04.2020
    09:22

    Dünya çok ama açok ciddi bir virüs riski ile mücadele ediyor. Bu o kadar büyük bir risk ki, ekonomik ve finansal paketlerin boyutu ülke ekonomileri için görülmemiş büyüklüklerde açıklanıyor. İşte sorun da burada ... Devamı »

  • 31.03.2020
    09:51

    ABD son açıkladığı 2.3 Trilyon Dolar'lık teşvik paketi sonrası dördüncü bir paket daha açıklanır mı tartışmaları yapıyor. Yorumlar ABD'nin 2'nci Dünya Savaşı sonrasındaki en büyük resesyona doğru gittiği yönünde. Buna paralel işsizlik... Devamı »