Borsalar Haftaya İştahlı Başlangıç Yapmak İstiyor!

06.04.2020 09:14
  •  A 

Aslında işin ekonomik kısmı kötülüğünü koruyor. Gelen ekonomik verilerde bozulmalar artarak devam ediyor. ABD tarım dışı istihdam dahil gelen veriler kötü. Ama virüs ile ilgili İtalya ve İspanya'da vaka sayılarının düşüyor görüntüsü vermesi moral vermiş durumda. Aynı zamanda Türkiye'de ve yurt dışında aşı ve ilaç geliştirme çalışmalarının hızlandığı açıklamaları var. 

İşte tüm bunlar sanırım pozitif bir hafta başlangıcı yapacağımız görüntüsü veriyor. Aslında OPEC toplantısının ertelenmesi haberi var ama o da bu iştahı bozmuş gözükmüyor. 

Neyse, kısa bir yazı ile bitirip, teknik destek-dirençleri girmek istiyorum. Açılışta alıcılı başlayacağız. Olası dirençleri zaten geçen haftanın son beklenti ayzılarından biliyorsunuz. Umarım virüs için olumlu gelişmeler daha da hızlanıp sonuç verir ve artık moral veren açıklamalar hızlanmaya başlar.

Hepinize önce sağlık sonra bol kazançlı bir hafta dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 03.04.2020
    09:21

    Lütfen 7 Nisan'a Kadar Evde Kalın! Ülkemiz için 14 günlük kuluçka dönemi bitiyor olduğu için, salgının etkileşimi çok artacak diye korkuluyor. Lütfen doğrudur değildir demeyin, bu süre içinde mecbur kalmadıkça kesinlikl... Devamı »

  • 02.04.2020
    09:22

    BIST bir haftadır 88.000 üstünde kalmanın mücadelesini veriyor. Hisse bazlı çok sayıda tavanlar yaşanıyor. Bu arada hemen tekrarlıyorum ki, hala tavan taban uygulamasının aynı şekilde bırakılması hatalı diye düşünüyorum. Bu yükselişler esnasında tavan sınırl... Devamı »

  • 01.04.2020
    09:22

    Dünya çok ama açok ciddi bir virüs riski ile mücadele ediyor. Bu o kadar büyük bir risk ki, ekonomik ve finansal paketlerin boyutu ülke ekonomileri için görülmemiş büyüklüklerde açıklanıyor. İşte sorun da burada ... Devamı »

  • 31.03.2020
    09:51

    ABD son açıkladığı 2.3 Trilyon Dolar'lık teşvik paketi sonrası dördüncü bir paket daha açıklanır mı tartışmaları yapıyor. Yorumlar ABD'nin 2'nci Dünya Savaşı sonrasındaki en büyük resesyona doğru gittiği yönünde. Buna paralel işsizlik... Devamı »

  • 30.03.2020
    09:35

    ABD, AB ülkeleri, Kanada, Rusya, Çin ve ülkemiz, kısacası tüm dünya ülkeleri kendisine göre ekonomi ve finans paketleri ile virüsün etkilerini azaltmaya çalışıyor. Lakin görüyorsunuz sonuçta esas olan insanları güvenli şekil... Devamı »