ABD Senatosu 2 Trilyonluk Paketi Onayladı!

26.03.2020 09:25
  •  A 

ABD senatosu ekonomiye destek olmak için çıkartılan 2 Trilyonluk paketi 96-0 oy oranı ile kabul etti. Tüm senatörler işin ciddiyetinin farkında. 

Yazımı kısa tutacağım. Çünkü dün zaten bu paket için de görüşümü yazmıştım. Paketin kabulü ile ABD borsaları yükseliş tepkisi verdi ama sonra satışlar geldi. Çünkü tüm bu paketler ve destekler sadece şirketleri, sektörleri korumak, insanların nakit ihtiyaçlarını kısmen karşılamak, eyaletlere parasal destek olmak için. Lakin esas olan virüse tedavi bulmak. Yoksa insanları güvenli şekilde evlerinden normal hayatlarına dönmek için çıkartamadığınız takdirde, normal hayatı yeniden başlatamazsınız. Tüm tedbirlerin pozitif etkileri geçici olur. 

Bu nedenle lütfen son yazılarımı dikkatle okuyunuz. Tedbiri elden bırakmayınız. Sağlık ürünü üretimi yapan, gıda sektörü, yazılım, internet-telefon şirketleri gibi teknoloji şirketleri pozitif ayrışabilir ama diğer birçok şirket satış baskısı altında kalacaktır. 

ABD ve diğer ülkelerde son bir destek de, borsa paketleri ile verilecektir. Direk hisse ya da şirketleri almaya yönelik yeni bir destek paketi de gelecek olursa, bunun ilgili hisseler üzerindeki etkileri normal para paketlerinden daha yüksek olabilir. Ama bunu yaparlar mı, ne zaman yaparlar bilemiyorum. 

Kısacası son öngörülerimde dahil, yükselişlerde karlı gördüğünüz pozisyonlarda realizasyonlar doğru olabilir. Önümüzü görene dek her zaman belli bir nakit korumak tedbirli olur. 

Aşı ve tedavi bulundu denince bu sıkıntıdan kurtulmuş olacağız.

Hepinize önce sağlık, sonra da bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 25.03.2020
    09:27

    ABD ve AB ülkeleri piyasaya likidite yağdırıyorlar. FED sınırsız şekilde günlük 125 Milyar Dolarlık tahvil ve mortgage endeksli menkul kıymet alımını açıklayınca, bu paket Fransa, Çin ve ABD kaynaklı tedavi haberleri ile de desteklenince, gördüğünüz b... Devamı »

  • 24.03.2020
    09:52

    Sağlık Bakanı Koca, Japonya'da kullanılan ve korona virüsünün tedavisi için Çin'de kullanılıp tedavi süresini 11 günden 4 güne indirdiği söylenen sanırım adı Favipiravir olan ilacın Çin'den tedarik edildiğini ve hastalarda kullanıla... Devamı »

  • 23.03.2020
    09:29

    Maalesef virüsün yayılması ve ölümlerin artması ile ilgili haber ve gelişmeler tüm dünyada artarak sürüyor. Tüm dünya ülkeleri de gördüğünüz gibi sorun arttıkça ve her alanı etkiledikçe yeni ekonomik paketler a&... Devamı »

  • 20.03.2020
    09:29

    ABD, Çin, Japonya, Fransa, Kanada, Kuba gibi birçok ülkeden ve firmadan, DSÖ(Dünya Sağlık Örgütü)'den virüsün tedavisine yönelik aşı ve tedavide kullanılabilecek ilaç bulunduğu açıklamaları geliyor. Hatta bizden de vir&uum... Devamı »

  • 19.03.2020
    09:22

    Avrupa Birliği Ülkelerinden 300,500, 600 Milyar Euro, İngiltere 330 Milyar Sterlin(400 Milyar Dolar), ABD 1 Trilyon Dolar üstünde virüs için eylem paketi açıkladı. Biz de dün içinde vergi ötelemeleri, iç hat uçuşları için kdv in... Devamı »