Düşüş Alım Fırsatları Yaratıyor!

28.01.2020 01:26
  •  A 

Değerli Üyeler,

23 Ocak'tan beri Kızımın boynunun sol yanında birkaç yıldır mevcut olan lenf şişlikleri ile ilgili tetkikler yaptırıyoruz. Bugün başka bir uzman prof.'a yeni bir ultrason daha çektirdik. Doktorun değerlendirmesi iç ferahlatıcı oldu. Lenflerdeki şişliklerin kulağının üst kısmındaki egzama misali kaşıntılardan kaynaklanmış normal bir reaksiyon olduğunu düşüncesinde. Egzama tarzı kaşıntılar, imitasyon takılara vücudun tepkisi, dövmeye karşı oluşan tepkilerde de benzer lenf şişlikleri oluşurmuş. Bu nedenle patolojik bir incelemeye gerek duymadı. Ama yine de takip edeceğiz dedi.

Yarın da Dokuz Eylül Hematoloji Doktoru Prof.Mehmet Ali Özcan sabah erken saatte bazı tetkikler yapacak ve buna göre tedavi için ilaç vs. konularına karar verecek. Ya da sadece takip kararı verecek. Ama bir iki tahlil daha yapmak istiyor. Bu nedenle erkenden işimiz bitsin diye, sabah 06.00 - 06.30 civarı Dokuz Eylül'e gidip sıraya girmemiz gerekiyormuş. 08.00 gibi hoca gelecek ve sıraya göre hastalarını alacakmış. Ne yapacak ve ne kadar sürecek bilemediğim için sizleri uyarmak istedim. 

Bugün yaptığım gibi, gece 00.00 sonrası salı gününe ait teknik görüntüleri paylaşacağım. İşimiz bittiği gibi de ekran başında sizlerle birlikte olacağım.

Beklenti yazımda dikkat çektiğim virüs konusu önemli. Düşüşlerin nedeni olarak bu konuyu daha etkili görüyorum. Bu konudaki gelişmeler tüm dünya borsalarını etkiliyor. Salgının dünya ve ülkemizde de görülmesi hakkında gelişmeler BİST'i negatif etkilemeyi sürdürebilir. Teknik açıdan bakınca bu düşüşleri alım fırsatı olarak görüyorum. Ama paniğe dönüşecek bir salgın haberi gelecek olursa daha düşük alım fırsatları yaratabilir. 

Sabah seansı öncesi ve seans başlarında muhtemelen ekran başında olamayacağım için, Salı gününe ait ilk dakikalardan itibaren Destek-Direnç Tablosunda dün yaptığım gibi teknik paylaşımlarımı yaptım. Lütfen destek-direnç tablosunu yakından takip ediniz. Sıralı dirençler kırılınca, daha üsteki sıralı dirençler yeni teknik hedefler olur.

Gördüğüm kadarıyla, virüs nedeniyle dış borsaların futurelerinde yine düşüşler yaşandı. Bu nedenle BIST de, destek direnç tablosunda dikkat çektiğim destekleri kıracak olursa, alt desteklere doğru virüs düzeltmesini yapmayı sürdürebilir. Bu nedenle hisse bazlı ayrışmaları takip etmek büyük parite karları yaratabilir.

Hepinize bol kazançlar dilerim. 

İyi geceler.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 27.01.2020
    01:49

    Elazığ depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize baş sağlığı diliyorum. Yaralılara da acil şifalar dilerim. Elazığ depremi maalesef yine ülkemize büyük bir deprem acısı yaşattı. Allah bir daha böyle bir acı ve felaket g&... Devamı »

  • 24.01.2020
    09:45

    BİST seans içi ciddi kar realizasyonları yaşamasına, hatta kısmen seans sonu eksi kapanışlara rağmen, teknik bir düzeltmeye dönüşmeyen trend nedeniyle yükseliş yönündeki beklentilerimi koruyorum. Bugün de güne hızlı bir yükselişle başlanacak gibi g... Devamı »

  • 23.01.2020
    09:29

    Ülkemiz deprem kuşağında olan ve bu nedenle neredeyse her bölgesinde deprem riski yüksek bir ülke maalesef. Ama unutmayın ki, Japonya da çok yüksek deprem riski olan bir ülkedir. Ama çok sık ve yüksek yaşanan depremlerde ciddi can kaybı yaşanmaz. &Cce... Devamı »

  • 22.01.2020
    09:54

    Zaten bu görüşü savunduğumu biliyorsunuz. Bu durum teknik olarak dikkat çektiğim 127.000 seviyesine kadar sürebilir. Sonrasında 138.000 - 144.000 seviyelerini bekliyorum ama arada bir teknik düzeltme her an görebiliriz. Halkbank Davası Elimi Tutuyor! ... Devamı »

  • 21.01.2020
    09:41

    Sonuçta tarihi zirveleri geçtiğimiz endeks seviyelerinde olduğumuz için kar satışları her zaman her sebeple yaşanabilir. Kaldı ki, zaten hergün seans boyunca da yaşanıyor. Ama sonra yine yoluna devam ediyor. Bugün de özellikle Çin'de ortaya ç... Devamı »