BİST Pozitif Ayrışmaya Devam Ediyor!

22.01.2020 09:54
  •  A 

Zaten bu görüşü savunduğumu biliyorsunuz. Bu durum teknik olarak dikkat çektiğim 127.000 seviyesine kadar sürebilir. Sonrasında 138.000 - 144.000 seviyelerini bekliyorum ama arada bir teknik düzeltme her an görebiliriz. 

Halkbank Davası Elimi Tutuyor!
              Aslında benim çok sayıda öngörü yapmam gerekir bu tekniklerle. Ama Halkbank davası buna mani oluyor. Dava savcısı Halkbank'ın duruşmalara katılmadığı her gün için katlanan bir para cezası talebinde bulunmuş. Oh ne ala iş. Senin olmayan banka için bu ne cürret. Ama Dünya para transferi sistemi swift sistemi senin elindeyse, dünyanın en güçlü ekonomi ve askeri gücü isen o zaman böyle eşkiyalık yapılabiliyor maalesef.

İşte ben de bu dava ile ilgili gelişmelerin hala risklerin artması yönünde devam etmesinden çekiniyorum. Yoksa zaten en başta bankalar olmak üzere çok sayıda yeni öngörü yapardım. Ama cesaretim kırılıyor. Temkini bırakmak istemiyorum. Bu nedenle de teknik gördüklerimi daha ziyade Destek-Direnç Tablosunda paylaşıp, cesareti ve kararları sizlere bırakıyorum. Yeni üyeler için tekrar edeyim, lütfen siteyi tanı kısmını okuyunuz. Destek-Direnç paylaşımlarındaki kırılan destek ve dirençler sonrasında o yöndeki sıralı alt destekler ve üst dirençler bir sonraki teknik beklentiler olur. O nedenle özellikle kırılan dirençler sonrasında ilgili hisselerin bir sonraki dirençlerine kadar olan getiri yüzdeleri sizler için yeterli ise, benim alım öngörümü beklemeden de sizler kendi kararlarınızla bu yönde işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Ben pozitif ayrışmanın sürmesini bekliyorum. Ama hisse bazında getirilerin yine yüksek olmasını beklediğim için, endeks olarak değil de hisse bazlı takip etmekte daha yüksek karlar oluşacağı görüşüm sürüyor. ABD'deki Halknbank duruşması 25 Şubat tarihinde olacak. Trump kendi azil sorununu çözmüş olsa, bu konuda daha aktif olacaktır diye düşünüyorum. Ama sonuçta başka bir ülkedeki böyle bir gelişme için tahmin ötesinde kesin bir görüşümüz olması mümkün değil. Ben bu sorunun piyasalarımızı çok sarsacak bir sonuç yaratmadan çözülmesini ve sonrasında ABD ile yeni ticaret anlaşmalarının gündeme gelmesini bekliyorum. Umarım öyle olur.

Ama bu arada son dönem olduğu gibi kar satışlarının, el değiştirmelerinin seans içinde sürmeye devam etmesini bekliyorum. Hepinize bol kazançlar dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 21.01.2020
    09:41

    Sonuçta tarihi zirveleri geçtiğimiz endeks seviyelerinde olduğumuz için kar satışları her zaman her sebeple yaşanabilir. Kaldı ki, zaten hergün seans boyunca da yaşanıyor. Ama sonra yine yoluna devam ediyor. Bugün de özellikle Çin'de ortaya ç... Devamı »

  • 20.01.2020
    09:34

    Hafta sonu piyasaları bozacak özel bir risk yaşanmadı. Bu nedenle teknik olarak BIST 119.500 seviyelerinin üstünde kaldığı müddetçe, henüz kar satışları hızlanır ve düzeltme yaşanacak diyemem. Tam tersi 119.500 seviyelerinin üzerinde ve özellikle 121.53... Devamı »

  • 17.01.2020
    09:40

    BİST bir süredir yatırımcıların yüzünü güldürmeye devam ediyor. TL zirveyi geçtikten sonra kar satışlarının gelmesi gayet doğaldır. Ama şimdilik bu satışları sadece kısmi kar satışları olarak görüyorum. Teknik bir düzeltmeye dönüşmesi i&c... Devamı »

  • 15.01.2020
    09:24

    Dün uzun zamandır uzak kaldığımız 121.531 zirvesine çok yakın seviyeden 121.423 puandan kapatmıştık. Günün en yükseğinden yapılan kapanışlar, teknik olarak bir gün sonra yükseliş ile açılışların olması beklentisi yaratır. Ben de normalde bu beklenti ile, b... Devamı »

  • 14.01.2020
    09:41

    29 Ocak 2018 tarihinde 121.351 zirvesini gördükten sonra, ABD ile yaşanan gerilimler, Suriye'ye sınır ötesi harekat, AB ile gerilimler, rahip Brunson krizi, CDS'lerde rekor artış, FED'in faiz artışları falan derken, sert kur ve faiz artışı krizlerinin yaşandığı ortamda BİS... Devamı »