Libya Teskeresi Meclis'te!

02.01.2020 09:21
  •  A 

Bugün TBMM gündeminde Libya Teskeresi olacak. Cumhur İttifakı oylarının teskerenin çıkmasına yeteceği görüşündeyim. Yani oylama sonrası teskere geçti haberlerini bekliyorum. Karar ile Libya hükümetinin talebi üzerine Asker ve askeri ekipman gönderilebilecek. İç savaş yaşayan Libya, bundan sonra ülke gündemimizde ön sıralara çıkmış olacak. Allah mehmetciklerimizi korusun, sağ sağlim evlerine dönmelerini nasip etsin diyorum. 

Bugün yeni yılın ilk seansını yaşayacağız. BİST olarak Dolar bazında iyi zamanlarda gördüğümüz 50.000$ seviyelerine göre, şu anda bulunduğumuz 19.234$ seviyesinin ciddi iskonto içerdiğini artık bilmeyen yoktur. Ama kendi özelimizde ve dünya genelindeki birçok riskler nedeniyle bu iskontolu fiyatlamalara sahip olduğumuzu da biliyorsunuz. Özellikle ABD ile risklerimizi ne denli kontrol edebilir ve mümkün olan en düşük etki yaratacak şekilde gerçekleşmesini sağlarsak, yıl içinde görebileceğimiz olası TL bazında rekor seviyeleri de buna göre daha yüksek olacaktır. Tabii olası yeni rekor görme süresi de buna göre değişken olacaktır. 

Şimdilik yerli-yabancı borsa fon yöneticilerinin bir kısmı hala tatillerine devam ediyor olabilirler. Bu nedenle bu iki günde de önceki günler gibi kısmi düşüşler sonrası yeniden alımları, kısmi alımlar sonrası da yeniden kar satışlarını görebiliriz. Ama önümüzdeki hafta başından itibaren kar satışlarına daha çok dikkat etmemiz gerekir görüşündeyim.

Teknik seviyelerin direnç bölgelerinde olması nedeniyle biz böyle temkinli durmaya devam edebiliriz. Ama asıl olan tekniklerin dediği olmalıdır. Bu nedenle destek-direnç paylaşımlarım olası tekniklerin dilini gösterdiği için referans alınabilir.

Hepinize başta sağlık, mutluluk ve bol kazançlar yaşayacağınız güzel bir yıl dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 31.12.2019
    08:55

    Başlangıcı zorlu ama sonrası borsa ve özellikle faizler için olumlu bir yılı bugün bitiriyoruz. 2020'nin herkes için başta sağlık, huzur ve bol kazanç getirmesini diliyorum. Umarım tüm belirsizlikler ülkemiz ve bizler için pozitif sonuçlar d... Devamı »

  • 30.12.2019
    09:42

    2019 yılını bitirmek için son iki günümüz. Çarşamba günü 2020 yılına girmiş olacağız. Birçok bilinmezimizi netleştirmeden aynı şekilde 2020 yılına da taşıyoruz. Umarım belirsizlikler Türkiye'nin lehine olacak şekilde çözüme kavu... Devamı »

  • 27.12.2019
    09:02

    BİST dün de yükselişine devam etti. Gerçi bir ara gördüğü 114.534 seviyesinde tutunamadı ama yine de bir gün öncesine göre yükselerek kapatmış oldu. Düne ait yazımda da belirttiğim gibi, BİST'in 113.524 üzerinde 114.284 ara direnci ve... Devamı »

  • 26.12.2019
    09:06

    Dış piyasaların Noel tatilinde olması nedeniyle yabancı işlemleri çok azaldığından işlem hacimleri çok düştü. Yerlilerle borsa ve hisseler yükselişine devam ediyorlar. 113.524 beklediğimiz dirençlerden biriydi. O civarlardayız. Üstünde 114.284 ara direnc... Devamı »

  • 25.12.2019
    08:58

    Son dönem BİST dahil, dünya borsaları Trump dopingi ile yükseliş yaşıyor. ABD başkanı Trump, Çin ile işler tamam, bürokratları bekliyoruz. İmzaları attık-atacağız diyor. ABD başta dünya borsalarını yukarı taşıyorken, Türkiye ile ilgili pozitif demeçleri de... Devamı »