108.224 Üzerinde Destek-Direnç Tablosuna Odaklanın!

05.12.2019 09:50
  •  A 

BIST yine 108.224 direncini kırmayı deniyor. Aslına bakarsanız banka dışı hisselerde bu seviyeyi çoktan kırıp rekor zirveler yaptı diyebilirim. Bankalar nedeniyle bunu endeks olarak hissedemiyoruz. Aynı şekilde hala ABD ile yaptırım baskıları yüzünden bankalar belki yükselişe yine katılamayabilir. Ama banka dışı sanayi ve özellikle bilişim-bilgisayar-yazılım ve yüksek teknoloji ürünlerinde çok iyi bir 2020 yılı yaşanmasını bekliyorum. 

ABD yaptırım baskı ve riskleri elimizi tutuyor ama olur da 108.224 seviyesini yeniden kırılacak olursa, teknik olarak yeni öngörülerde cesur davranamıyor olsam da Destek-Direnç Tablosundaki paylaşımlarım size teknik beklentilerim hakkında fikir verebilir. Özellikle yeni üyelerimizn giriş yaptıkları alanın yanında yer alan Siteyi Tanı kısmını dikkatlice okuyup, destek-direnç tablosunun nasıl okunması gerektiğini görebilirler.

Hepinize bol kazançlar diliyorum.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 04.12.2019
    09:26

    Tabii dün NATO görüşmelerinde Macron ile ikili basın toplantısında Fransa Devlet Başkanı Macron Türkiye için sert sözler sarfederken, bir nevi her ithama karşı Türkiye özel temsilcisi gibi Türkiye'yi savunan ABD başkanı Trump varken, ben neden BIST&... Devamı »

  • 03.12.2019
    09:11

    Bizim için çok önemli bir NATO toplantısı başlıyor! Hem S-400'lerin, hem Suriye'deki durumun, Hem PKK'nın Suriye'deki türevi YPG vs adı ne şekilde anılıyorsa diğer kollarının da terörist olarak tanımlanması konuları, hem cumhurbaşkanımızın Fransa başkanı ... Devamı »

  • 02.12.2019
    08:46

    BIST tekniklerine bakınca, cuma günü yükseliş sonrası gelen kar satışları ile perşembeye göre kısmi bir düşüş yaşayarak kapatmıştı. Ama bugün teknik görüntüye bakınca, parabolic ve stochastic gibi göstergeler yine haftaya alıcılı başlayacağımız ... Devamı »

  • 29.11.2019
    09:46

    Eğer yurt dışı borsalarda kar satışları olmasa bu sorunun cevabı direk evet olurdu. Teknik olarak bakınca yaşanan düzeltme tamamlanmış ve stochasticler yukarı dönmüş güne de yükselişle başlanacak diye düşünürdüm. Yine aynı görüşteyim. Ama yurt d... Devamı »

  • 27.11.2019
    09:45

    Tamam ekonomi de iyi değil. İşsizlik, faizler, enflasyon dünyanın faizsiz para bolluğu içinde olduğu bu dönemde bile hala çok kötü. Büyüme kısmen pozitife dönse de, Türkiye'nin sorunlarını aşması için yıllık ortalamada % 5'in ü... Devamı »