NATO Zirvesi Başlıyor!

03.12.2019 09:11
  •  A 

Bizim için çok önemli bir NATO toplantısı başlıyor! Hem S-400'lerin, hem Suriye'deki durumun, Hem PKK'nın Suriye'deki türevi YPG vs adı ne şekilde anılıyorsa diğer kollarının da terörist olarak tanımlanması konuları, hem cumhurbaşkanımızın Fransa başkanı Macron ile yaşadığımız gerilim, hem de Almanya-Fransa arasında NATO konusunda zıt fikirlerin, hem de Yunanistan'ın Akdeniz'de Türkiye'nin doğal gaz araması nedeniyle kınama talebinin gündem olacağı bir zirve olacak. Çıkacak sonuçlar bizim açımızdan önemli piyasa yansımaları yapabilir. Ben aleyhimizde çok ciddi sonuçlar verecek bir toplantı olmasını beklemiyorum. Daha ziyade Türkiye'nin haklılığının direkt olmasa da dolaylı şekilde kabul göreceği bir zirve yaşanabilir. Yaşayıp göreceğiz.

BİST 108.224 direncini geçebilecek mi? 
              Yine çok önemli direnç seviyesine geldik. Ama Trump'ın yeniden tarife-vergi kartını açması bu sefer, Meksika, Arjantin ve AB ülkelerine uyarılarda bulunması ABD borsalarında sert kar satışları yarattı. Destek-Direnç Tablosunda Dow ve SP500 için paylaştığım son tekniklere bakarsanız tam da düşündüğüm dirençlerde bu gelişmenin yaşandığını görürsünüz. Yani benim açımdan piyasayı bozacak bir gelişme değil. Biz kendi özelimizdeki gelişmelerle yolumuzu bulmaya devam edeceğiz.

Israrla söylediğim hisse bazlı hareketler ise tüm hızıyla sürüyor. Gördüyorsunuz çok sayıda açık öngörümüz gerçekleşmelerle kapanmaya devam ediyor. Bu durumun sürmesini bekliyorum. Ama teknik olarak 108.224 direnci kırılacak olursa, bu sefer bankaların da bu yükselişi destekleyerek paylaşımlarımdaki üst dirençlere doğru hızlandığımızı görebiliriz. Açıklanacak enflasyon verisi de bu konuda önemli olacaktır. Beklenen 0.75 aylık ve % 11 civarı bir enflasyon çıkması yönünde. Yani kısmen yükseliş beklentisi var. Ama bu beklentiden daha düşük bir veri çıkacak olursa, bu sonuç 12 Aralık tarihinde TCMB'nın yeni faiz indirimi beklentisini arttıracaktır. Bu gelişme BİST'e pozitif yansıma yapacak bir görüntü yaratır. Ama beklentiden yüksek bir enflasyon çıkacak olursa, ozaman tam da dirençlerdeyken yine kar satışlarının gelmesine neden olur.

Ben tekniklere bakarak BIST ve piyasalarımız için olumlu beklentilere sahip olduğumu belirtmek istiyorum.

Hepinize bol kazançlar diliyorum.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 02.12.2019
    08:46

    BIST tekniklerine bakınca, cuma günü yükseliş sonrası gelen kar satışları ile perşembeye göre kısmi bir düşüş yaşayarak kapatmıştı. Ama bugün teknik görüntüye bakınca, parabolic ve stochastic gibi göstergeler yine haftaya alıcılı başlayacağımız ... Devamı »

  • 29.11.2019
    09:46

    Eğer yurt dışı borsalarda kar satışları olmasa bu sorunun cevabı direk evet olurdu. Teknik olarak bakınca yaşanan düzeltme tamamlanmış ve stochasticler yukarı dönmüş güne de yükselişle başlanacak diye düşünürdüm. Yine aynı görüşteyim. Ama yurt d... Devamı »

  • 27.11.2019
    09:45

    Tamam ekonomi de iyi değil. İşsizlik, faizler, enflasyon dünyanın faizsiz para bolluğu içinde olduğu bu dönemde bile hala çok kötü. Büyüme kısmen pozitife dönse de, Türkiye'nin sorunlarını aşması için yıllık ortalamada % 5'in ü... Devamı »

  • 26.11.2019
    09:28

    Dün sabah 07.30'da Ekotürk Tv.'ye skyp ile canlı bağlantımda, ABD borsalarında yükseliş yaşanabilir. Bunun etkisi ile haftaya alıcılı başlamasını beklediğim BİST, sonrasında kar satışları ile düzeltme yapabilir demiştim. Aynı düşüncemi düne ait beklenti yaz... Devamı »

  • 25.11.2019
    08:51

    Çin'in fikri mülkiyet konusunda ABD'nin isteklerine uygun davranması nedeniyle dünya borsalarında olumlu yansımalar görülüyor. ABD borsalarında haftaya yükselişlerle başlanacak görüntüsü var. Bu yükselişlerin devamı Destek-Diren&c... Devamı »