13 Kasım ABD Ziyareti Gerçekleşiyor!

07.11.2019 09:28
  •  A 

Dün Cumhurbaşkanımız ABD başkanı Trump ile görüştü. Görüşme sonrası 13 Kasım ziyaretinin gerçekleşeceği açıklandı. İki liderden de ziyaret için pozitif açıklamalar geldi. Bu ziyaret ve neticeleri piyasalarımız için çok önemli sonuçlar yaratabilir. Bu nedenle bu gelişme nedeniyle alıcılı bir seans görmeyi ve yükselişle günün kapanmasını bekliyorum.

Bu arada ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey de yarın Türkiye'ye geliyor. Liderlerin ziyareti öncesi Suriye konulu bir dize görüşme yapılacak.

Trump İçin Azil Riski Artıyor!
              İfade değiştiren bürokratlar nedeniyle Trump'ın riskler artıyor. Dün de Ukraynada görevli bir diplomat ifadesini Trump aleyhine değiştirdi. Trump'ın azil konusu da bizim için çok önemli bir gelişme olacaktır. Ben Trump ile devam edilmesini bizim için olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Azil kararının çıkmasını da beklemiyorum. Ama son ana kadar ne gibi yeni gelişmeler olur onu da bilemediğim için risk yine de yüksek diye görüyorum.

Tekniklerde dün çok sayıda paylaştığım Destek-Direnç verilerinin geçerli olduğunu hatırlatırım. Lütfen sadece günlük yazılanlara değil, önceki paylaşımların seviyelerini de dikkattle takip ediniz!

Hepinize iyi bir seans dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 06.11.2019
    09:57

    Dün görülen duruşmada, yargıç Berman avukatlara talepleri ile ilgili ayrıntılı dilekçe vermeleri ile ilgili 19 Kasım, savcılık makamına da avukatların sorularını yanıtlamaları için 26 Kasım'a kadar süre verdi. King&Spalding Hukuk firmasından savcılık tara... Devamı »

  • 05.11.2019
    08:56

    Fitch'in görünümü Durağan olarak revize etmesi, % 8.57'ye inen TÜFE BİST'i 100 Bin seviyesinin üstüne taşıdı. ABD - Çin arasındaki görüşmelerde uzlaşma haberlerinin etkisi ile de ABD borsalarında tarihi rekorlar görülüyor... Devamı »

  • 04.11.2019
    08:50

    Fitch Raiting yatırım yaplır seviyenin iki basamak altında tuttuğu kredi notumuzu BB- olarak korudu. Ama negatif olan görünümü ise Durağan olarak revize etti. Geçen haftadan değişik Fitch'in görünümü Durağan'a çevirmiş olması var. Bunun d... Devamı »

  • 01.11.2019
    09:12

    ABD kaynaklı parlamenter kararları piyasalar için çok etkili olacak bir ortam yaratmış oldu! Bunlardan biri Trump için azil sürecinin başlatılması, diğeri de Türkiye için Temsilciler Meclisinden geçen kararlar oldu. Trump için azil kararı &cced... Devamı »

  • 31.10.2019
    09:56

    Bir süredir ısrarla dikkat çektiğim bir konu var! O da piyasalarımız ve BIST için en önemli belirsizlik kaynağı olarak ABD ile ilişkilerdeki risklerin önemli olacağıdır. Nitekim de öyle oluyor. Sözüm ona iki hafta evvel Barış Pınarı Harekatı ile ilgili ABD... Devamı »