BİST Sıkışma Yaşıyor!

22.10.2019 12:11
  •  A 

Barış Pınarı Harekatı ABD ile anlaşma nedeniyle bu gece 22.00'ye kadar durdurulmuş durumda. Harekata başlayıp da ABD'nin tepkileriyle sert düşmüş olan BİST, ABD ile uzlaşma sonrasında sert bir yükseliş tepkisi verdi. Ama şu an ne yönde devam edeceği konusunda bir belirsizlik yaşanıyor. Bu nedenle de BİST'de teknik olarak bir sıkışma yaşanıyor. Üstte en yakın 99.027 seviyesinde bir gap var. Alt tarafta da 94.896 seviyesinde bir gap var. Bu gapler genelde sonrasında kapanması beklenen teknik boşluklar olduğu için doğal olarak hangisi önce ve ne zaman kapanacak diye yatırımcının kafasını karıştırıyor. 

Bu sorunun cevabı bugün Erdoğan ve Putin zirvesinden çıkacak açıklamalara ve gece 22.00'de bitecek ABD-Türkiye arasında imzalanan ve terörist grupların Türkiye'nin belirlediği bölgeyi terk edip-etmemelerine göre şekillenecek anlaşmanın akıbetine göre netleşecek.

Ben pozitif bir süreç olmasını bekliyorum. ABD ülkedeki diğer üslerini de etap etap terk etmeye başladı. Ben bu gece çekilme tamamlandı, ya da çekilmenin tamamlanması için ek 48 saat daha süre verildi gibi bir açıklama geleceği görüşündeyim

Bu durumda BİST'in 100.259 direncine hamle yapmasını bekliyorum. Sonrasında ise, Rusya ile diğer bölgelerdeki YPG'liler üzerindeki karşılıklı uzlaşmalara ve ABD ile Güvenli Bölge'nin kurulması ile ilgili çalışmaların başlatılmasına göre devam yükselişler olacaktır. Ama ilk etapta 100.259 seviyesine doğru ara bir yükseliş olacağı görüşündeyim.

Aksi yönde gelişmeler, yani çekilmenin yapılmadığı ve harekatın yeniden başlatılması halinde ise, bu anlaşmaya uymayan taraf biz olmadığımız için, Trump'ın aynı yaptırım dilini kullanmasını beklemiyorum. Ama yine de bu yönde bir gelişme halinde BİST kısmi de olsa düşüş yaşayabilir. Olası böyle bir düşüşte alttaki gap seviyesini görüyorsunuz.

Şimdilik önümüzdeki bir kaç günlük belirsizlik sürecini tedbirli takip etmekte yarar var. Zaten öncesinde bir çok öngörü açtığımız için, olası yükselişlerde bugün olduğu gibi gerçekleşenleri kapatmakla yetineceğim. Özellikle yeni aramıza katılan arkadaşlar, yeni öngörü görmeseler de açık öngörülerin beklentilerinin geçerli olduğunu bilsinler. Destek-Direnç Tablosunda dikkat çektiğim teknik hareketlere göre ilgili hisselerin hareketlerinin ne olacağını görüp, ona göre kararlarını verebirler.

NOT:
              Dün Ekotürk Tv'de katıldığım Yeni Dünya Düzeni Programı için İstanbulda kalmıştım. 21 senelik İstanbul yaşamı sonrasında, İstanbul'a gittiğim zaman duyan eş, dost, akraba bırakmıyor. Sohbet, muhabbet çok geç saatte yatabilme imkanım oldu. O nedenle sabahtan aranızda bulunamadım. 16.40'ta dönüş uçağım var. O nedenle birazdan yine ekran başından ayrılacağım. Az sonra hisseleri tarayıp varsa teknik paylaşımlarımı yapacağım.

Hepinize iyi ve kazançlı bir seans diliyorum.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 21.10.2019
    09:06

    ABD ile bir anlaşma yaptık. YPG/PYD ya da adı her neyse, Türkiye'nin belirlediği Güvenli Bölge sınırlarından 5 gün içinde çekileceklerdi. Bu süre salı gecesi doluyor. Bu sürenin bitimeni görmemiz lazım. Çünkü aynı Barış Sürec... Devamı »

  • 18.10.2019
    10:40

    ABD ile anlaşma haberleriyle birlikte çok güzel bir borsa günü yaşıyoruz. Ama güne hemen her yerde gap boşluğu bırakarak başladık. Teknik olarak bu gap boşlukları sonradan kapanması beklenen seviyelerdir. Ama bana göre önümüzdeki 5 günlük YPG&... Devamı »

  • 18.10.2019
    08:49

    ABD ve Türkiye Anlaştı! Dün Türkiye'ye gelen ABD Başkan yardımcısı Pence, ve Dış İşleri Bakanı Pompeo'nun çok gergin görüntülerle başlayan ziyaretlerinin sonu mutlu haberlerle tamamlandı ve ABD ile 13 maddelik bir anlaşma sağlandı. PYD... Devamı »

  • 17.10.2019
    09:37

    Hemen söylemek istiyorum ki, kullandığı dil bir devlet başkanına yakışan siyasi bir üslûpta değil. Çok kaba, kırıcı, argo, pat pat, küt küt bir dil. Peki siz bu tarzı mı tercih edersiniz, yoksa Clinton'un, Bush'ların, Obama'nın seviyeli ama arkadan iş &cc... Devamı »

  • 16.10.2019
    08:59

    Trump tarafından açıklanan ve içinde 100 Milyar Dolar'lık ticaret görüşmelerini de askıya alan ilk yaptırımların piyasalar için hiç bir önemi yoktu. Çünkü zaten böyle bir ticaretimiz yok. Mevcut ticaret hacmimiz şu an için s... Devamı »