S-400 Sevkiyatında İkinci Etap Bugün Başlıyor!

27.08.2019 09:08
  •  A 

S-400 sevkiyatının ikinci aşaması bugün yeniden  başlıyor. Aynı zamanda cumhurbaşkanı Erdoğan da, bugün İdlib gündemi için Rusya'da Putin ile görüşüyor olacak. Basın haberlerine göre SU-35 uçakları için de görüşme olacağı söyleniyor. Esad'ın Suriye'de İdlib'i kuşatmaya başlaması, Türk gözlem noktalarını da aynı şekilde kuşattığı söylentilerinin yoğunlaştığı bugünlerde Putin-Erdoğan görüşmesinin sonuçları çok önemli olacaktır.

ABD İçin Türkiye Müttefiktir!
             
Bu arada ABD tarafından da S-400'ler ve Türkiye hakkında açıklamalar geldi!
             Evet bu sözü söyleyen ABD Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ellen Lord, aynen böyle demiş. Haberin tam açılımı şöyle; 

         Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasının Türkiye'nin ABD'den diğer alımlarını etkileyip etkilemeyeceğine ilişkin, "Türkiye ile F-35 konusu ve diğer faaliyetlerimizi ayrı tutuyoruz. Bu konu açık şekilde S-400 ile F-35 sorunuydu." dedi.

         "Türkiye'nin programdan çıkarılmasının geri dönüşünün olup olmadığı" sorusuna Pentagon Müsteşarı, "S-400 ile F-35 birbiri ile uyuşmuyor. Türkiye bir müttefiktir. Bizim için stratejik bir ortaktır. Dolayısıyla her zaman konuşmaya devam ediyoruz." yanıtını verdi.

          Yılların Türkiye gibi bir müttefikine karşı, PKK terör örgütünün uzantısının askeri her türlü silah ve mühimmatla donatılmasını sağlayan bir müttefiklik ne güzel değil mi. Gel de bu sözlere inan şimdi! 

          Rusya ve ABD tarafındaki bizi ilgilendiren son gündemler bunlar. Diğerleri için yeni bir şey yok. Bu nedenle beklenti yazımı kısa tutacağım.

          Hepinize bol kazançlar dilerim.

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 26.08.2019
    09:12

    Trump'ın başlattığı ticaret savaşı hergün yeni bir sürpriz getirebiliyor. Piyasaların ve borsaların ayarı tamamen kaçmış durumda. Gelişmiş borsalarda ve BİST'de cuma günü gayet iyi görüntüler vardı. Hatta BİST, benim beklentim olan kısmi gevşeme ile ... Devamı »

  • 23.08.2019
    09:18

    Şu an dünyada rüzgarlar yine bizim gibi gelişmekte olan ülkeler lehine esiyor. Neredeyse her kıtadan her ülkede faiz indirimleri yeniden uygulamaya alındı. Çin&ABD ticaret savaşı nedeniyle Türkiye'de üretim ön plana çıkabilir. Maalesef ülkemi... Devamı »

  • 21.08.2019
    09:07

    TCMB'nın 19 Ağustos'ta öğleden sonra açıkladığı zorunlu karşılık kararları ile piyasaya 22 Milyar TL civarı para yaratacağı beklentisi var. Bu sayede bankaların kredi musluklarını açması isteniyor. Hatta bunu teşvik etmek için de, kredilerini %10 ile % 20 arasında a... Devamı »

  • 20.08.2019
    08:45

    BİST'de bir süredir dikkat çektiğim 96.270 desteği iki gün arka arkaya kırılmış oldu. Dün de ikinci seansa kadar üstünde olduğumuz bu destek, TCMB'nın zorunlu karşılık kararları ile yeniden kırıldı ve BİST 95.099 kapattı. Eğer 96.270 seviyesinin üstü... Devamı »

  • 19.08.2019
    09:13

    ABD-Çin arasındaki ticaret savaşı açıklamaları ve gelişmiş ekonomilerden gelen resesyon sinyalleri nedeniyle ABD ve AB borsalarında yaşanan sert düşüşlere BİST de uymuştu. Yaşanan resesyon gelişmeleri nedeniyle gelişmiş ülkelerde yeniden faiz indirimleri ve varlık alımla... Devamı »