Küresel Resesyon Korkusu!

15.08.2019 08:57
  •  A 

Almanya ve Çin'den gelen kötü veriler, küresel piyasalarda resesyon endişelerini tetikledi. BİST Kurban Bayramı tatilinde iken gelişmiş borsalarda ve Asya borsalarında sert düşüşler yaşandı. 

Böyle bir ortamda bayram sonrası açılışı yapacağız. Olumsuz bir açılış olabilir. Ama dünya için korkulan resesyon endişelerinin Türkiye için pozitif etkileri olabilir. Çünkü faizler ve girdi maliyetlerinde düşüşler yaşanması bizim için pozitif gelişme yaratacaktır. ABD ile Suriye konulu sorunlar küresel risk endişelerinden çok daha önemlidir. Eğer ABD ile bahsedildiği gibi, Güvenli Bölge konusunda uzlaşma yaşanırsa, BİST'in küresel piyasalarda yaşanan olumsuzluklardan pozitif ayrışma yaşadığını görebiliriz. Bu nedenle, güne olumsuz bir açılış ile başlayıp, sonra toparlanma görebiliriz.

Bayram tatili gündemlerden uzaklaşmamıza neden oldu. Bugün kısa bir yazı ile tamamlayacağım. Yarın da aranızda olmayacağım. Kısmetse Pazartesi günü görüşmek üzere diyorum.

Hepinize bol kazançlar.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 09.08.2019
    09:26

    Altı aylık bilançoların sanırım büyük kısmı geldi. Sizlerle bilanço izlenimlerimi paylaşmak istiyorum. Öncelikle bir çok arkadaşın ilgi alanında olan netaş maalesef bizleri üzmeye devam ediyor. 25 Milyon üç aylık zararını 92 Milyon'a &cced... Devamı »

  • 08.08.2019
    09:37

    Düne ait beklenti yazımda; '' Dün düşüşün ilk tepkisini gördük. Ama teknik olarak 100.060 civarındaki bollinger direnci, hatta asıl 100.500 seviyesi yukarı kırılmadan düşüş riski bitti demek için erken olur. BİST bu dirençlere yaklaş... Devamı »

  • 07.08.2019
    09:03

    BİST İçin Tekniklere Bakmalı! BİST'in teknik alım desteklerine yakın olduğu uyarısı ile kademeli alımların doğru olacağını yazmıştım. Aynı zamanda gelişmiş borsalarda düşüşler yaşanması ve ABD ile Suriye-F-35 gerilimi BİST'in de gelişmiş borsaların düş&u... Devamı »

  • 06.08.2019
    09:32

    ABD sonunda Çin'i döviz malipülatörü ilan etti. Perşembe günü Trump'ın Çin'e karşı ek 300 Milyar Dolar'lık yeni vergi kararı sonrası, şimdi de Çin ABD resmi makamları tarafından kur manipülatörü olarak tanımlandı. Bu g... Devamı »

  • 05.08.2019
    09:37

    10:00'da Temmuz ayı aylık ve yıllık enflasyon verisi gelecek. Yapılan zamlarla ilgili olarak kısmen enflasyonda artış yaşanması bekleniyor. Ama sonraki aylarda daha düşük enflasyon geleceği beklentisi var. Fakat bu beklenti de geçici olabilir. Çünkü TCMB yedek a... Devamı »