Hisse Bazlı Yükselişler ve Kar Satışlarına Devam

11.02.2019 09:36
  •  A 

Siyasi iktidarın en tepesinden belirsizlik yaratılmasa, açıklanan bana göre oldukça iyi ısctr bilançosunun da desteği ile endeks düzeltmeyi yaptı ve yükselişe başlayabilir derdim. Ama Isctr'nin CHP payı konusundaki tedirginlik hisseye satış getiriyor. Bu yüzden açıklanan karın etkisini kestiremiyorum.

Lakin otomitv üretimi, satış rakamları gibi verilere de bakınca sanayi de ciddi daralma halen sürüyor. Bu yüzden temkini elden bırakmamak, hisse bazlı hareketleri kollasak da, endeks olarak kar satışlarına dikkat etmek doğru olacaktır.

Hepinize kazançlı bir hafta dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 08.02.2019
    09:30

    ABD Başkanı Trump'ın Çin lideri Cinping ile 1 Mart öncesi görüşme olmayacak, belki sonra görüşebilirim demesi ABD ve Asya piyasalarında sert satışlara neden oldu. Anlaşılan o ki, ABD-Çin arasındaki ticaret-ekonomi müzakereleri bir süre daha piyasa... Devamı »

  • 07.02.2019
    09:32

    Arkadaşlar, bugün kaytardım. Evdeyim. Hava 40 gündür devamlı kapalı ve yağmurlu. Geçen iki gün güneş gördük bugün yine kapanmış. Evden ekrana bakacağım. Arada birkaç işim var onları yapacağım. Yeni bir beklenti yazısı paylaşmayacağım. Genelde... Devamı »

  • 06.02.2019
    09:09

    Bir haftadır yaşanan seans içi ve sonraki güne sarkan kar satışlarına rağmen yine de bu satışları 2 Bin puan içinde tutan BİST, dün tam da bankalarla yine yakın dirençlerine yönelirken cumhurbaşkanımızın İş Bankası gündemi ile sarsıldı. Grup konuşmasında CHP&... Devamı »

  • 05.02.2019
    08:50

    BİST'de 105.930 seviyesinden sonra başlayan kar satışları sürüyor. Dün açıklanan enflasyon rakamları da bu satışların sürmesine destek olabilecek şekilde geldi. Maalesef içeride ciddi bir ekonomik daralma yaşanmasına rağmen enflasyon sorunu sürüyor. Bu... Devamı »

  • 04.02.2019
    08:52

    10:00'da Ocak aylık ve yıllık ÜFE-TEFE verisi açıklanacak. Çıkacak veri TCMB faizlerinin inmesi için katkı yapabilir. Ama TCMB'nın seçimler öncesinde faiz indirimi yapmaması daha uygun olur görüşündeyim. Bu arada ABD'den cuma gün&... Devamı »