Not İndirme Yarışı!

20.08.2018 00:56
  •  A 

S&P notumuzu indirme açıklamasının hemen ardından Moody's de notumuzu kırdı. ABD'liler ne hikmetse, arka arkaya notlarımızı düşürdüler. Yunanistan ve Arjantin ile eş düzeye indik. Madem bu denli kötüyüz, Yunanistan'a yaptıkları gibi, bizim de çok ciddi bir borç dilimimizi silsinler de tam eşit olalım!

ABD ile yaşanan gerilimler sonrası açıkçası şaşırdığımı söyleyemem. Yarım seanslık hafta için çok korkulacak bir durum değil. Ama ABD ile gerilimin dozunun devamlı artması için aynı şeyi söyleyemem. Maalesef ilişkilerin geldiği boyuta bakınca, biri Trump'a dur demezse, finansal yaptırımların gelmesinden çekindiğimi tekrarlamak istiyorum. Umarım bu aşamaya geçilmeden gerilimi uzlaşma ile çözeriz. Yoksa işler iyice kontrolden çıkacak. 

Yarım seanslık haftaya tatilde başladım. Hepinize tüm sevdiklerinizle huzurlu bir bayram diliyorum. Kurban Bayramınız mübarek olsun.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 17.08.2018
    09:30

    Alınan para piyasası tedbirleri ile kurlardaki manipülatif ataklar bastırıldı. Ama borsa kurların ciddi geri gelmesine rağmen tam tersi ciddi bir düşüş yaşadı neden? Çünkü dedim ya , kurlardaki yaratılan panik ile beslenen manipülasyon bastırıldı. Swap işlemlerin... Devamı »

  • 16.08.2018
    17:41

    Arkadaşlar, ABD ile ilgili çok ciddi bir gerilim yaşandığını hepiniz biliyorsunuz. ABD rahip Brunson serbest kalmazsa yaptırımlar geleceği tehditini açık açık yapıyor. Hatta Brunson serbest kalsa da demirçelik ve alimünyuma gelen vergilerin kalkmayaca... Devamı »

  • 16.08.2018
    09:47

    Aslında dün kurlarda ve altında önemli düşüşler yaşandı. Ama buna rağmen, BİST'de de ciddi düşüş oldu. Rahip haberlerinin olumsuz gelmesinin de etkisi olabilir. Ama asıl tek bir kurumdan gelen satışlar nedeniyle bu düşüşün olduğunu düşün&uum... Devamı »

  • 15.08.2018
    09:30

    Bir süredir öne atılan rahip Brunson gerekçesi öncülüğünde ABD ile çok sert gerginlikler yaşıyoruz. Aslında ABD ile tek sorunumuzun rahip Brunson olmadığını 06/08 tarihli Tek Sorun Rahip Brunson Değil! başlıklı yazımda yazmıştım. Ama şu an sanki tek sorun ... Devamı »

  • 14.08.2018
    09:24

    Son dönem çok hızlı yükselen kurlar sayesinde, özellikle batı ülkelerine ait yatırımcılar kendi açılarından inanılmaz faydalar sağlıyorlar! Düşünün bir ülkeye tatil için gitmişsiniz, siz orada iken ülke parası sizin paranıza göre... Devamı »